Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Який тепловентилятор краще купити?

Автор: Сергій Ковальчук, 29.07.2022, 15:09:52 Який тепловентилятор краще купити?

Що треба врахувати, вибираючи тепловентилятор? На які характеристики і параметри потрібно звернути увагу в першу чергу?

Потужність електричного обігрівача

Якщо стеля у квартирі має висоту до 270 сантиметрів, то потужність пристрою визначають так: на кожні 10 метрів квадратних площ потрібен 1 кіловат. Втім, впритул брати не варто – краще взяти прилад із запасом за потужністю у 1,3, а то й у 1,5 рази. Особливо це знадобиться морозною зимою.

Нагріваючий елемент

Звичайно, краще вибирати той тепловентилятор, в якому використовується нагрівальний елемент зі склокераміки. Тепловентилятор ціна якого, трохи вища за спіральний "дуйчик", але ж ККД керамічних тепловентиляторів вище і вони безпечніші. Він і пил палити не буде, і набагато безпечніше за прилади іншого типу - зі спіраллю і з теном.

Тільки не ведіться на хитрощі продавців. Вони, прагнучи якнайшвидше продати товар, можуть трохи злукавити і сказати, що обігрівач оснащений керамічним нагрівальним елементом. Тільки замовчать при цьому, що мають на увазі не склокераміку, а металокераміку, що, як кажуть, дві великі різниці.

Тому проста порада, перед тим як вибрати керамічний тепловентилятор – уважно читайте інструкцію. Якщо склокерамічна пластина майже не гріється, то металокерамічний елемент лише трохи кращий, ніж спіральний. 

Режими роботи тепловентилятора

Кількість режимів роботи обігрівача в ідеалі має бути якнайбільше. Це зручно – не користуючись термостатом, можна одразу встановити потрібну температуру, необхідну для відчуття тепла та комфорту. Втім, максимально можлива кількість режимів – три, у сучасних моделях більшого не дано.

Додаткові функції

Дуже добре, якщо у тепловентилятора присутні такі функції та пристрої:

  • База, що обертається, дозволить теплому повітрі досягти всіх далеких куточків кімнати;
  • Вентилятор, який мало галасує – в ідеалі – тангенційний;
  • Датчики вимикання, що спрацьовують при перекиданні та перегріві приладу;
  • Термостат;
  • Можливість підтримувати температуру плюс 5 градусів, майже не витрачаючи енергії (функція антифризу або від замерзання);
  • Корпус із захистом від бризок (у нагоді у ванній);
  • Зволожувач та фільтр, що дозволяють підтримувати здоровий мікроклімат;
  • Пульт керування.
 

На закінчення:

Тепер, коли ми ознайомилися з тим, як вибирається тепловентилятор, саме час перерахувати кілька нескладних правил. Вони дозволять залишитися в цілості і безпеці як вам і вашому будинку, так і приладу для обігріву приміщення та створення в ньому комфортної температури. Отже, знати треба зовсім небагато.

  1. Запам'ятайте: тепловентилятори не люблять, коли їх кидають або перетягують за допомогою шнура. Особливо погано, коли пристрій перекидається у включеному стані.
  2. Не можна обливати пристрій рідиною (навіть звичайною водою) і включати його там, де занадто волого.
  3. Ставити тепловентилятор треба не ближче півметра від будь-якого предмета.
  4. Якщо комусь захочеться краси та затишку, і він надумає накрити обігрівач тканиною, то може статися так, що про це доведеться гірко пошкодувати. Такі дії можуть призвести до перегріву приладу та навіть до пожежі!


Джерело: karat-elektro.in.ua

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 29.07.2022 | Переглядів: 517 | отопление, Тепловентилятор, техника

Читайте також на цю тему: