Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Як побудувати зимовий сад і де його замовити

Автор: Мария Никулина, 28.07.2023, 09:32:14 Як побудувати зимовий сад і де його замовити

Зимовий сад – це закрите від зовнішнього та внутрішнього простору будинку, приміщення, де є живі квіти і інші рослини. Тут завжди комфортна температура і вологість. А ще – тут надзвичайна атмосфера, що корисна як для конкретного користувача, так і для гостей власника зимового саду. Більше про спорудження та якісні й інші характеристики зимового саду, можна прочитати на сторінці https://perfectal.com.ua/zimovi-sadi/.

На сайті представлені розробки компанії Perfect AL, що складаються з алюмінію, скла та інших матеріалів, що є інноваційними рішеннями, реалізованими у популярні дизайнерські форми. Вони легкі, міцні та будуть служити багато років без будь-яких проявів руйнування та змін у формі, кольорі та якості матеріалів.

Визначаємо форму зимового саду

Для того, щоб побудувати зимовий сад, варто спочатку зрозуміти для себе як він працюватиме та які матиме характеристики. Виготовлений із каркасу з алюмінію зимовий сад є достатнього простим за конструктивними особливостями і нагадує теплицю. Але зимовий сад – це спроба зібрати у невеликому просторі рослини, квіти  для того, щоб отримувати насолоду від спілкування із живим куточком флори і фауни.

Зимовий сад круглий рік насичений природою, не схожий на звичні інтер'єри та технологічний дизайн офісів і квартир. Зазвичай для цієї мети використовують приміщення, що мають потужну теплову ізоляцію новими склопакетами на основі алюмінієвих, легких і простих у монтажі, рам. Ці конструкції:

  • мають оптимальну вартість;
  • можуть збиратись за допомогою звичайних кріпильних метизів;
  • не потребують міцного і глибокого фундаменту;
  • мають дуже малу вагу, порівняно зі стальними та іншими видами зимових садів.


Розташувати зимовий сад можна двома способами:

  • у вигляді прибудови до приватного будинку чи офісу;
  • як окрему споруду на прибудинковій території.


Але у будь-якому разі ця споруда потребуватиме встановлення та використання власних комунікацій для підтримання належних параметрів тепла, вологи – створення мікроклімату максимально корисного для рослин.

Конструюємо і виготовляємо зимовий сад

Коли після оглядин приміщення та прибудинкової території з'ясовано де можна встановити зимовий сад, можна перейти до проєктування та виготовлення конструкції зимового саду.

Варто зауважити, що зимовий сад найкраще працює, коли поверхня його є повністю прозорою і дає можливість рослинам активно розвиватись, отримувати найбільшу кількість сонячного проміння.

Після остаточного погодження проєкту, починається виготовлення окремих елементів. Це зазвичай не потребує багато часу, адже більшість матеріалів є на складі виробника. Для прискорення встановлення зимового саду бажано напередодні, прибрати навколишню територію і запропонувати вже готові і підведенні до об’єкту комунікації.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 28.07.2023 | Переглядів: 657 | зимний сад, сад, уют, дом, теплица

Читайте також на цю тему: