Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Критерії вибору ергономічного крісла

Автор: Егор Мокрицкий, 15.03.2024, 17:35:52 Критерії вибору ергономічного крісла
Усе більше людей сьогодні працює в положенні сидячи за комп'ютером або ноутбуком. І проводять вони там по кілька годин на щоденній основі. А отже, потрібно створювати комфортні умови, використовуючи правильні офісні меблі. Ергономічні крісла представлені сьогодні в широкому асортименті. Вони відрізняються між собою за габаритами, типом механізму, додатковими функціями. Давайте докладніше розберемося, кому і коли потрібне ергономічне крісло і головне - як правильно підібрати відповідну саме вам модель?

Для чого використовується ергономічне крісло

Тривала робота в сидячому положенні завдає серйозної шкоди хребта. Що згодом може призвести до появи болю в спині, шиї та низки інших захворювань. Неправильне положення тіла впливає на роботу внутрішніх органів і систем. Особливо, якщо ви працюєте 6-8 годин щодня.

Крісла ергономічні - це ретельно продумані конструкції, які дають змогу налаштувати основу під конкретний зріст, вагу. Тобто ви можете оптимізувати крісло, щоб воно максимально точно повторювало вигини вашого тіла. І таким чином знижувало навантаження на хребет.

Це не тільки профілактує радий неприємних симптомів і захворювань, а й непомітно підвищує працездатність. Перебуваючи в зручному положенні, ми можемо повністю сконцентруватися на робочих завданнях.

Як правильно вибрати ергономічні крісла

Тепер давайте докладніше розберемося, на які критерії звертати увагу, обираючи дійсно якісне, а головне - таке, що підходить саме вам ергономічне крісло. Виділяють кілька ключових і важливих чинників:

  • Розміри виробу - габарити включають у себе максимальну висоту крісла, розміри спинки, сидіння, підлокітників. Усі ці фактори обов'язково потрібно враховувати, щоб Ви могли зручно розташуватися, не відчуваючи дискомфорту і роздратування.
  • Можливості та функціонал крісла - сучасні виробники пропонують зручні ергономічні крісла, що вирізняються низкою можливостей. Це може бути не тільки функція регулювання висоти сидіння, а й, наприклад, регулювання поперечної підтримки, налаштування сили натягу спинки крісла тощо. Усі ці можливості дають змогу адаптувати конструкцію конкретно під Вас.
  • Матеріали - якщо ви тривалий час проводите за монітором і більшу частину робочих завдань будете вирішувати за столом, ергономічні крісла купити варто з урахуванням оббивки. Повинна бути дихаючою, натуральною, не викликати подразнення і запотівання.
  • Дизайн - останній, але важливий критерій - зовнішній вигляд крісла. Особливо, якщо підбираєте його в дійсно стильний продуманий інтер'єр офісу або домашнього кабінету. Сама конструкція може бути лаконічною і мінімалістичною. А може бути яскравою і креативною, виконаною в цікавих кольорах.


Ознайомившись з усіма перерахованими вище критеріями, ви зможете знайти справді ергономічне і зручне для вас крісло, що забезпечує максимальний комфорт навіть під час багатогодинної роботи за комп'ютером.

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 15.03.2024 | Переглядів: 241 | дом, мебель, Кресло, уют

Читайте також на цю тему: