Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Які меблі практичніші: темні чи світлі?

Автор: Светлана Егорова, 24.10.2023, 21:14:19 Які меблі практичніші: темні чи світлі?
Пил та дрібне сміття, яке може накопичуватися на поверхнях меблів – явище, яке здатне зіпсувати враження від інтер’єру. Далеко не завжди є змога часто протирати полички та фасади, підтримуючи їх належний стан. Тому власники помешкань, коли потрібно вибрати нові меблі, задумуються і про те, наскільки просто буде за ними доглядати.

 

GpGESNvm4mnvuy7ccgGyjPI89p9EnHFNuFY9NdUfEoIA0w7aJTJ3jKe004Dk3WTqr77GjMB8nZE2vRfaugJ0Dlv80krsxgBUXxU01zUB1vomMkDYEh_v22HaCyIpgPLxpDRq7RrUrewcEp9SYOu0ytk

На перший погляд, здається, що темна шафа або обідній стіл довше збережуть візуальну чистоту, однак, навпаки, вони завжди потребують регулярного прибирання. Так, саме на темному тлі найбільш помітні плями від рук, пил, сліди від крапель води, осіла шерсть домашніх улюбленців й т.д. Тому, якщо хочеться купити меблі чорного, темно-коричневого чи темно-сірого тонів, слід пам’ятати, що їх благородний вигляд потребує регулярної уваги. Особливо це стосується глянцевих корпусів.

Натомість на світлих відтінках забруднення не настільки помітні, зокрема, якщо збережена фактура деревини, а поверхня матова або має тільки легкий блиск. Виключенням є однотонні білі поверхні – вони відразу «видадуть» найменшу плямку.

«Золота середина» між світлими та темними тонами меблювання – глибокі спокійні відтінки. Це бежеві, рудуваті, шоколадні тони, а також природні забарвлення на кшталт дуба сонома, американського горіха або акації. Також можуть використовуватися сині, блакитні, оливкові й подібні кольорові рішення.

Як обрати практичний відтінок м’яких меблів?

xYsO7P0NyB7wrQla-xXeZJbXfCGSvOfBHy0uwIXO7KBzSOriAj4jkL2AKrS3bmnmaWuHRGxxYhe7oNznGmbMJU3sigXmD8Qsqwb-Rt3GCpDsQIaIXefb9guUuxWwtgdTqEbgZWzZ2URw3I391aUGWHA

У випадку з м’якими меблями – диванами, кріслами, ліжками з м’яким узголів’ям й т.д. слід також уважно поставитися до підбору кольорових рішень, вирушаючи у меблевий магазин. Якщо крісла чи спальні місця планується використовувати активно, надто світлі чи надто темні кольори швидко втратять свою показність. Адже, щоб пил та забруднення не були помітні, потрібне часте чищення, що може спровокувати швидше зношування текстильної обшивки.

Дивани або крісла з оббивкою зі штучної шкіри досить вибагливі у догляді, оскільки необхідно старатися бути максимально обережним і не пошкодити гладку поверхню, якщо треба щось відмити. Тому доречно надати перевагу текстильному оформленню.

До найбільш практичних барв для обшивки м’яких меблів відносяться:

  • пастельна гама середньої насиченості;
  • відтінки коричневого кольору;
  • глибокі тони – оливка, лазурний, бордовий, лавандовий і т.п.


Варті уваги меланжеві матеріали обшивки. Вони представлені у різних кольорових версіях, і вдало приховують незначні забруднення.

Моделі з візерунчастою обшивкою також мають хороші утилітарні риси. Малюнком можуть бути прикрашені подушки, узголів’я чи бокові частини дивана, а також вся обшивка виробу.

SPW_4W1Q9V5JJQ4ighwptSZT2KAq__kiVi-a0GeA3hHNd3zFnNIlfXEUNHkj1Ffdsfx617lX2qHJWA84ijRz6b6IWybBhRSoJvFztv3f75D1_O3QeVy-bVy5a3meKGyEMKODKXTsHgjwfTDSfn60LLM

Коли вирішено купити меблі онлайн, варто ознайомитися детальніше з відтінком обшивки. Так, у салонах є можливість безпосередньо розглянути зразки тканини. В інтернет-магазинах сьогодні також пропонують додатково фото зразків тканин, а не лише вигляд дивана чи пуфа повністю. Звісно, реальний відтінок може дещо відрізнятися від побаченого на екрані, проте разючої різниці між очікуванням та реальністю не буде.

Якщо хочеться потішити себе світлими, яскравими чи дуже темними кольорами, і при цьому зберегти зовнішню привабливість м’якого меблювання, виходом може стати використання чохлів. Так, при повсякденному користуванні обшивка буде захищеною, а на сімейному святі чи зустрічі з друзями можна зняти чохол і показати дизайн меблів у всій його красі.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 24.10.2023 | Переглядів: 474 | дом, интерьер, уют, мебель

Читайте також на цю тему: