Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Чому треба стригти собак?

Автор: Светлана Егорова, 29.01.2023, 12:49:51

Стрижка собаки має не лише підкреслювати та поліпшувати зовнішній вигляд тварини, а й дбати про її здоров'я. Похід в грумінг салон - це проява справжньої любові та відповідальності власника собаки. Це не свідчить про те, що улюбленець для вас як аксесуар або річ. Навпаки, це найліпший догляд, який тільки можна йому дати, бо професійні грумери знають, як провести всі потрібні процедури без стресу та травм для тварини. 

Зміст

  • Для чого потрібно підстригати собак
  • Види стрижок собак
  • Гігієнічна стрижка собаки
  • Модельна стрижка собаки
  • Стрижка собаки для виставки


Для чого потрібно підстригати собак

За кожним собакою треба доглядати незалежно від того якої він породи та чи має її взагалі. Тому грумінг Київ пропонує багато послуг по догляду за собаками. І дуже розповсюдженими є стрижки собак. Підстригти собаку можна по-різному і  з різними цілями. І про це ми і поговоримо далі у статті.

Бо неможливо дивитися на улюбленця, як він страждає від зайвої шерсті, ковтунів, розчісувати його та завдавати болі через те, що шерсть заплуталася, завжди мокра та в ній застрягає різне сміття з вулиці, а сам собака не може навіть нормально чухатися, щоб не потягнути за волосся. Хтось же також може потребувати стрижки, бо бере участь у виставці. Або ж так собаці буде легше влітку перенести спеку. Причини є різні. Головне, щоб цю справу робили професіонали, та ваш улюбленець відчував себе комфортно.

Види стрижок собак

В огляду на те, які цілі має стрижка для собак, в грумінг салоні Master Zoo https://salon.masterzoo.ua/ є різні види стрижок. Тому власникам треба знати, що саме ім потрібно, та обрати слушний варіант.

Гігієнічна стрижка собаки

Така стрижка потрібна, щоб підтримувати гігієну улюбленця, спростити та полегшити йому життя, забезпечити комфортне відчуття та чистоту. Гігієнічна стрижка собаки - це може бути вкорочення шерсті по всьому тілу тварини, або локальне вкорочення. Наприклад, можна:

  • вкоротити шерсть на мордочці, щоб особливо довгі волоски не лізли у вічі;
  • вкоротити шерсть на вухах;
  • підстригти шерсть навколо хвоста та під хвостом, щоб забезпечити чистоту інтимних зон;
  • зробити окантовку лап, вистригши шерсть між подушечок.


Модельна стрижка собаки

Це креативна стрижка собаки, щоб підкреслити її зовнішній вигляд, або ж це може бути стрижка собаки згідно з особливостями породи. Наприклад, якщо порода відрізняється довгою шерстю, то треба її правильно вкоротити, щоб собака не виглядала занедбаною та могла комфортно себе відчувати. Така стрижка може мати як декоративні, так і практичні цілі.

Стрижка собаки для виставки

Якщо улюбленець бере участь у змаганні, конкурсі або виставці, то треба, щоб його зовнішній вигляд відповідав стандартам заходу. Вони висуваються щодо вигляду кожної породи. Креатив тут практично не дозволяється. Все має бути чітко за вимогами.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 29.01.2023 | Переглядів: 519 | прически для собак, груминг, стрижка собак

Читайте також на цю тему: