Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Критерії вибору декоративної косметики

Автор: Мария Никулина, 15.04.2023, 18:59:59 Критерії вибору декоративної косметики

Шкіра дівчина стежити за своєю зовнішністю та користується різними косметичними засобами для догляду. Серед жінок популярна декоративна косметика, що дозволяє сховати недоліки на обличчі та зробити акцент на перевагах. Наприклад, з правильно підібраною підводкою можна підкреслити гарний розріз очей, якісна красива помада надасть привабливості губам, рум'яна робить вилиці більш виразними. 

Класифікація декоративної косметики 

Для гарного макіяжу в арсеналі жінки повинні мати відповідні засоби. Декоративна косметика на сайті Аврора представлена ​​у такому великому асортименті, що навіть найвибагливіший покупець підбере лосьйон чи пудру на свій смак, враховуючи тип шкіри, ступінь чутливості, свій кольоротип. Дана продукція класифікується за призначенням:

  1. Засоби для шкіри. Сюди входять тональні креми, коректори, рум'яни, хайлайтери.
  2. Косметика для очей. До неї належать підводки, олівці, тіні. 
  3. Товари для брів: тіні, спеціальні олівці, фломастери, помади. 
  4. Туш для вій. З її допомогою можна надати віям обсяг, збільшити довжину, змінити колір (туші бувають чорними, синіми, коричневими).
  5.  Косметика для губ: всілякі помади, блиски, бальзами, олівці.

 

Різноманітність декоративної косметики вражає. Головне – вибирати якісні та перевірені продукти, які не викликають алергічних реакцій, підходять за кольором, тоном та довго тримаються на шкірі.

Особливості вибору декоративної косметики

При виборі тонального крему варто враховувати, що він повинен вирівняти тон обличчя та сховати недоліки на шкірі. Тут важливо знати свій колір, щоб засіб виглядав природно на обличчі. Грамотне використання пудрі допомагає жінкам сховати блиск шкіри. З її допомогою створюється рівне матове покриття. Але дуже багато пудрі наносити не варто, тому що такий макіяж виглядатиме ненатурально. За допомогою коректора приховують недоліки на обличчі. Він маскує синці під очима, прищі, висипання. 

Особлива увага приділяється основі під макіяж: завдяки їй тональний крем рівно і природно лягає на шкіру. Макіяж буде весь день виглядати свіжим та ефектним. Щоб підкреслити красу та виразність очей, жінки використовують таку декоративну косметику, як олівці, тіні, підводки. Вони візуально збільшують розріз очей, надають погляду виразності, яскравості. 

Вибираючи засоби для макіяжу, обов'язково враховуйте особливості свого обличчя. Адже одні засоби підійдуть володаркам великих очей, інші будуть підкреслювати привабливість маленьких.

Поради та рекомендації

При покупці засобів для створення гарного та якісного макіяжу зверніть особливу увагу на: 

  • бренд; 
  • тип шкіри;
  • склад косметичних засобів;
  • палітру кольорів; 
  • термін придатності.


Хороша та якісна косметика не повинна виділяти різкого запаху, а у помад не має бути смаку. Їх наявність свідчить про те, що у продукції є хімічні добавки, які можуть зашкодити здоров'ю. Найкраще використовувати пробники, перш ніж придбати новий тональний крем чи помаду. Це допоможе не тільки визначитися з кольором косметики, а й з'ясувати, чи не викличе засіб алергічних реакцій. Також слід зважати на цінову політику. Дешеві засоби часто провокують алергію. Всесвітньо відомі бренди слідкують за своєю репутацією та випускають продукцію, що пройшла багаторазові перевірки. Перевагу варто віддавати професійним засобам, тому що у них гарна текстура та багата палітра кольорів. 

 

Прострочені косметичні засоби краще вчасно прибирати зі своєї косметички. Наприклад, якщо ви фарбуєте обличчя однією і тією ж тональною основою довше, ніж потрібно, є ймовірність, що разом з кремом на шкіру потрапить величезна кількість бактерій. Це не може не вплинути на її стан, особливо в тому випадку, якщо дерма є проблемною чи чутливою. Бактерії провокують появу запалень, подразнень, алергічних реакцій та інших неприємностей. Вони можуть призвести до передчасного старіння шкіри. А в найгіршому випадку косметика з простроченим терміном придатності може спричинити поширення серйозної інфекції.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 15.04.2023 | Переглядів: 1048 | косметика, уход, красота, Здоровье

Читайте також на цю тему: