Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

На що треба звернути увагу при вживанні суші

Автор: Мария Никулина, 29.12.2021, 12:09:36 На що треба звернути увагу при вживанні суші
Японські суші давно увійшли в наше життя, сьогодні важко уявити людину, яка не пробувала цей делікатес. Суші, роли, сашими робляться на різний смак та уподобання, але які з них краще вибрати, щоб було смачно і, головне, корисно? Розберемося про користь та шкоду популярного продукту. А щоб бути впевненим у свіжості продуктів та страв, треба замовляти їх тільки в перевірених місцях, як суші іф.

Користь та шкода інгредієнтів

  • Рис. У приготуванні використовуються цукор та оцет, де на одну чашку рису йде приблизно одна столова ложка цукру, тому суші та роли не рекомендуються людям схильним до діабету.
  • Риба. Це білок. Тобто рис та риба – білки та вуглевди. Тому є брак клітковини, через це виникають проблеми у роботі ШКТ. Однак у суші використовується сира риба, де найчастіше містяться токсичні речовини, і це може стати причиною зараження організму різними паразитами.
  • Водорості (ламінарія) – це йод та альгінати – те, що корисно для кишечника. Однак у суші дуже маленька складова водоростей, навіть у вегетаріанських варіантах.
  • Добавки з авокадо – це корисні жири, а от огірок – вода, мінімальна кількість клітковини. Огірки не містять жодної поживної цінності власними силами, до того ж у них мінімальна кількість вітамінів.
  • Дуже шкідливі у суші додаткові добавки: сир, майонез чи роли в клярі. Це зовсім інша енергоцінність, тут багато жирів. Тому суші – це смачно, але калорійно, надмірна жирність.
  • Імбир — дуже корисний для людини. Він налагоджує травлення, вбиває мікроби, захищає та покращує імунітет. Ця добавка – корисна.
  • Васабі — насправді, це не той самий соус, що подається в Японії. Ця суміш робиться з хрону або порошку гірчиці та харчового барвника E102 та E133. Якщо самі по собі хрін і гірчиця не є небезпечними для здоров'я, то барвники несуть велику шкоду.
  • Соєвий соус – він містить велику кількість натрію, який підвищує тиск та збільшує ризик серцевого нападу. Також дуже багато солі, яка затримує воду в організмі та викликає набряки. І соєвий соус виготовляється з використанням ГМО.


Чи всім можна вживати суші

Важливо пам'ятати, що при діагнозі гастрит або інших захворюваннях шлунково-кишкового тракту необхідно їсти роли та суші з обережністю. І особливо при вживанні імбиру, соєвого соусу та васабі. Краще взагалі їх виключити.

Також краще не давати суші маленьким дітям. Їх тендітні шлунки ще не можуть перетравити такі важкі чи гострі інгредієнти.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 29.12.2021 | Переглядів: 912 | ролы, еда, суши, японская кухня

Читайте також на цю тему: