Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Продукти та напої

Вечірка у японському стилі: замовити суші та створити атмосферу

Автор: Светлана Егорова, 20.07.2022, 11:07:44 Вечірка у японському стилі: замовити суші та створити атмосферу
Існує певний ритуал проведення суші-вечірки, але можливі варіанти. Вечірка, яку ми вам пропонуємо, хоч і не традиційна, все ж таки зберігає японський колорит, адже романтично провести час з коханою людиною, або ж зустрітися з друзями, можна не тільки з піцею та бургерами. Суші та роли - чудове поєднання екзотики та смаку, від якого ніхто не відмовиться.

Одразу варто відзначити, що самостійне приготування суші та ролів не буде набагато дешевшим, ніж приготування їх удома, адже для цієї страви необхідні спеціальні інгредієнти, які коштують недешево. А часу на приготування страв піде багато, то ж  краще зберегти його на прикрашання мешкання та створення атмосфери у дусі запланованої вечірки. А зекономити час вам допоможе доставка ролів. Сервіс, який вирішить за вас складне приготування необхідної страви. 

Суші та роли - надзвичайно популярна страва, справжні гурмани можуть за смаком відрізнити гарно приготовані суші, на які взяли тільки якісні, свіжі продукти, від суші, що приготовані з поганих продуктів. ROCO Sushi - привезуть вам тільки найкращі суші та роли, смак яких ви не забудете ніколи. 

А тим, хто все ж таки захотів заморочитися, ми бажаємо успіхів. 

Ази кухні

Спершу вибираємо все необхідне для приготування страви. Найважливіше – гострий ніж: у шматочків риби не повинно бути нерівних країв. Нарізайте філе поперек волокон скибочками шириною 5 мм, тримаючи ніж під маленьким кутом до поверхні обробної дошки.

Наступний крок – приготування рис. Купуємо спеціальний сорт рису для суші, цукру та рисового уцету.

Готуємо овочі та сиру рибу – свіжу, а не морожену. Можете використовувати копчений, наприклад, лосося і навіть консервований тунець.

Далі нори – пресовані та просушені морські водорості. Кладемо на них рис із начинкою та загортаємо.

Соєвий соус подаємо окремо. У нього макаємо суші. Закушуємо страву маринованим імбиром.

Обов'язкове доповнення до суші - васабі, або гострий японський хрін. Змішуємо його з невеликою кількістю води, додаємо в рис і соєвий соус. Васабі також продається у вигляді пасти у тюбику.

Рис для суші

Для приготування знадобиться:

  • 2 склянки круглого рису типу «японіка»,
  • 1 ч. л. цукру,
  • склянки води,
  • 2 ч. л. солі,
  • склянки рисового оцту.

Ретельно промийте рис під проточною водою близько 20 хв., щоб вийшов крохмаль. Варіть рис на маленькому вогні у щільно закритій каструлі, додав через 5 хв. сіль. Відставте на 10 хв.

В окремому посуді ретельно перемішайте рисовий уксус із цукром, поки той не розчиниться. Додати до рис.

Палички

Вони бувають з бамбука - найдешевші, - а також з лакованого дерева. Перед тим, як користуватися нелакованими бамбуковими паличками, огляньте їх, щоб не поранитися. Раніше для японської знаті палички робилися зі слонової кістки чи оленячого рогу. За імператорського двору користувалися золотими паличками.

А в цей час…

Поки готується їжа, прикрасьте стіл. Японський стиль – це простота та досконалість. Виключено скатертину та паперові серветки, а от бамбукові не завадять. Суші подаємо на прямокутній дошці, дрібні порції – на чотирикутних тарілках. Підійде кераміка землистого кольору або чорного з червоним. Стильним вважається лакований посуд.

Дістаємо миски для соєвого соусу та миски для зеленого чаю. Їмо паличками, але якщо вам не вдалося освоїти це мистецтво, беріть суші просто пальцями.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info
Продукти та напої | 20.07.2022 | Переглядів: 543 | доставка еды, роли, суши

Читайте також на цю тему: