Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Прес-релізи, Продукти та напої

Хрумкі та корисні: вирощуємо різні сорти огірків з насіння

Автор: Марія Прокопенко, 25.07.2024, 09:40:57 Хрумкі та корисні: вирощуємо різні сорти огірків з насіння

Покращують імунітет та допомагають підтримувати водний баланс в організмі, містять багато клітковини та мало калорій, поповнюють запаси вітамінів і мінералів та навіть сприяють зниженню артеріального тиску тим, хто страждає від гіпертонії. І це ще не повний перелік користі, яку дають людині звичайні огірки.

AD_4nXfgA_D2FVQfswdSTEfQwpCTpIfFI2ZqXlMrp4oOlz-penwZZ9xRauokdOmFJb1BC54KQvUrkjj1SlOHeRAdtU_J8-j_0uWe3gbpcn-H9DmSdyQzH7UIQBpUGNGEUDPH_fd92C9qShUn9Wfq1qx-wwwJKhEy5-eyHW3pjCqMf8Rio1xk8ytTPg?key=uPUUE6gWnS_0cWe9dCMakw

Цей зелений овоч можна їсти круглий рік – хоч у свіжому вигляді (з весни до осені), а хоч у маринованому (взимку). Висаджувати насіння огірків можна як у відкритий грунт, так і в теплиці. А щоб його придбати, достатньо зазирнути в інтернет-магазин «Фазенда» і вибрати потрібний сорт із представлених у каталозі. 

Вся продукція агромагазину сертифікована, а постачальники перевірені часом. Тут ви знайдете насіння від селекціонерів з України, Чехії, Франції, Голландії та інших країн, яке забезпечить гарний врожай смачних огірків різних сортів.

Види та особливості насіння огірків

Постачальники пропонують широкий вибір насіння. До переліку входять такі види:

  • сортові;
  • гібридні;
  • самозапильні;
  • бджолозапильні;
  • партенокарпічні;
  • кучеряві;
  • кущові.


Гібриди вважаються більш стійкими, дають більший врожай, краще пристосовуються до зовнішніх умов і стійкіші до різноманітних хвороб, які «нападають» на рослини. Є сорти, які потрібно вирощувати лише в теплицях, а є ті, яким більше підходить відкритий ґрунт.

Що стосується вартості насіння то найбільш доступними є бджолозапильні сорти. Їх особливість у тому, що в них є жіночі й чоловічі квітки, між якими бджоли носять пилок (із перших на другі). Це варіант для відкритого ґрунту, а якщо місця багато, то можна засіяти велику територію, щоб отримати більше врожаю, витративши при цьому відносно небагато грошей, оскільки ціна на таке насіння доступна.

Вищу врожайність (але й вищу вартість) дадуть самозапильні огірки, до того ж вони придатні для вирощування як у парниках, так і просто неба. А якщо вибирати ідеальний варіант для теплиць, то це партенокарпічні гібриди, яким не потрібне запилення, щоб зав’язались майбутні плоди. Їх перевага у тому, що навіть на мінімальній площі можна отримати великий урожай, адже огірків вони дають багато. 

Рекомендації для тих, хто планує саджати огірки 

Вибираючи насіння, орієнтуватись потрібно не на вартість (хоч вона, звісно, теж має значення), а на його якість, а також на умови, для яких воно призначене. 

Після висаджування огірків у відкритий ґрунт, його потрібно наситити добривом (сумішшю торфу, дерну та перегною). Якщо ж вирощувати овоч ви збираєтесь в теплиці, то земля має бути підготовленою перед посадкою.  

Потрібний вам сорт насіння можна придбати на сайті онлайн або телефоном. Вибирайте, замовляйте і насолоджуйтесь смачними огірочками, вирощеними власноруч. 

Автор: Марія Прокопенко, редактор рубрики "Продукти та напої" на ЖЖ.info


Продукти та напої | 25.07.2024 | Переглядів: 262 | огірок, урожай, овочі, огурец

Читайте також на цю тему: