Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Зручний моніторинг: як відслідковувати ціни на пшеницю?

Автор: Светлана Егорова, 26.01.2021, 16:08:20 Зручний моніторинг: як відслідковувати ціни на пшеницю?
Коли урожай пшениці вже зібраний та відправлений на зберігання, майже у кожного фермера виникає питання, як найбільш вигідно продати свій продукт. Волатильність цін досить висока цілий рік, тому вдалий вибір правильного часу для продажу, надзвичайно важливий. 

Згідно зі статистикою, в період рекордного врожаю, сільськогосподарські компанії поспішають продавати пшеницю в очікуванні ще більшого врожаю, а це значить, що в найближчому майбутньому ціни впадуть. Ті, хто вміє почекати та мати власний склад, рекомендують відкласти продажу хоча б до весни або продавати пшеницю частинами.

Кращий час для продажу пшениці - весна. Однак, попередні угоди з покупцями змушують фермерів продавати частину зерна восени, хоча в цей момент ціни ще більше впадуть, а частина доходу буде втрачена. Щоб отримати кращу ціну, експерти рекомендують уважно стежити за ринковими умовами протягом усього сезону, оскільки осінь також може бути хорошим часом для продажу, наприклад, через неврожай в сусідній країні.

В українському агробізнесі, як повідомляє портал https://agronizer.ua/silgospprodukciya/pshenicya/cina-pshenici/  відсутня розвинена інфраструктура зберігання зерна, тому багатьом фермерам доводиться продавати зерно відразу після збору врожаю, навіть якщо світові ціни на пшеницю на ринку у той час низькі. Перш ніж вибрати відповідний час для продажу, розрахуйте бюджет компанії та потреби в оборотному капіталі для посівної кампанії.

Купуючи насіння в офіційних виробників або дистриб'юторів, ви гарантовано отримуєте підтвердження репродукції насіння. Слід зазначити, що чим нижче розмноження, тим нижче урожай, то нижчий імунітет і опірність рослини.

Для того, щоб вибрати покупця пшениці, необхідно встановити основні вимоги для її реалізації. На порталі Агронайзер деталі покупки містять всю інформацію, необхідну для визначення правильного покупця.

На порталі Агронайзер ви можете легко відстежувати зміну цін на пшеницю в особистому кабінеті. Показуються тільки покупки з цінами, що належать до бажаного регіону. 

При зміні ціни на пшеницю, поруч з нею показується індикатор, який показує, наскільки вона змінилася в порівнянні з попереднім днем.

Якщо ви регулярно користуєтеся порталом Агронайзер, ви можете легко стежити за напрямком руху ціни та продавати пшеницю в період, коли ціна найбільш вигідна.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 26.01.2021 | Переглядів: 1200 | урожай, сельское хозяйство, пшеница

Читайте також на цю тему: