Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Покупки для дорослих

Канада – куточок канна-легалайзу

Автор: Сергій Ковальчук, 23.07.2024, 16:52:18 Канада – куточок канна-легалайзу

Законопроект про легалізацію канабісу в Україні підписав президент у 2020-му. Він офіційно набув чинності в липні того ж року. Проте, Канада у цьому питанні більш прогресивна. Етап легалізації марихуани у медичних цілях було пройдено ще у 2001. А у 2018 уряд дозволив коноплі для особистого використання. Попри численні міфи та побоювання скептиків, прийняте рішення дозволило зменшити використання серед підлітків. Також скоротився чорний ринок і незаконний обіг. Зокрема, національні компанії вирощують більше рослин, ніж здатні продати споживачам. Як цього вдалося досягти країні? Саме це ми розглянемо у нашому матеріалі.

Застереження: ми не пропагуємо вживання марихуани. Стаття створена для ознайомлення та призначена для осіб, кому виповнилося 18. 

Історія канабісу в Канаді

Культивування конопель у рекреаційних цілях в Канаді дозволили у 2001. Проте, у 2018 Канада стала першою великою розвиненою країною з дозволеною марихуаною. Відповідно до постанови, повнолітні люди можуть купувати її для себе. Причому це потрібно робити виключно в авторизованих продавців. З собою дозволяється мати у громадських місцях не більше 30 г трави.

Попри декриміналізацію зберігання та культивації, також урядом були введені додаткові заборони:

  • стало більш жорстокішим покарання за продаж травки неповнолітнім;
  • збільшилася відповідальність за керування автомобілем під дією канабісу.


До офіційного дозволу країна була серед лідерів по показниках куріння марихуани на душу населення. Різні дослідження вказують на те, що:

  • щорічний об’єм чорного ринку складав понад 4 000 000 євро;
  • у 2018 поліція зареєструвала близько 27 000 випадків зберігання, але після офіційного дозволу цей показник став трохи менш як 50 випадків. 


Тому це позитивно вплинуло на боротьбу з кримінальним обігом трави та злочинністю. 

Чи збільшив легалайз у Канаді кількість курців трави

Канада – куточок канна-легалайзу

Під час обговорення закону було багато аргументів про те, що люди стануть частіше вживати травичку і наркотики. Особливо це стосується підлітків. Але у 2020 – через 2 роки після легалізації, цього не помітили. Статистика вказує на наступне:

  • приблизно 6% населення вживає канабіс кожного дня (такий самий показник був до легалізації);
  • вживає травку переважно категорія громадян від 18 до 24 років, нічого не змінилося і майже кожен 3-й є курцем;
  • підлітки 15-17 років курять марихуану у 2 рази менше – їх кількість за 24 місяці зменшилася з 20 до 10%;
  • люди похилого віку почали частіше купувати коноплі.


Середня вартість конопель складає 4-5 USD за 1 г. Продажі ростуть по всій країні. Частіше за все споживачі це роблять онлайн. У 2020-му об’єм продажів склав рекордні 20 000 000 USD.

Загалом, рішення вплинуло на розвиток держави. Громадяни можуть придбати насіння марихуани з Голландії для культивації або ж вживання. Контрольоване державою використання раніше заборонених речовин, дозволяє скоротити чорний ринок та зменшити злочинність.

Джерело: https://coffeeshop.ua/seed-shop

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Покупки для дорослих" на ЖЖ.info


Покупки для дорослих | 23.07.2024 | Переглядів: 507 | Канабис, марихуана, Канада, легалайз

Читайте також на цю тему: