Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Як підлаштувати іноземні марки автомобілів під українські номери

Автор: Оксана Загороднюк, 31.07.2022, 18:33:19 Як підлаштувати іноземні марки автомобілів під українські номери

Американські, арабські та японські автомобільні марки насамперед розраховані на внутрішній ринок, тому місце під номерні знаки у них відповідає національним стандартам, а в цих країнах автономери здебільшого квадратні. Тож якщо ви стикнулися з такою проблемою і думаєте, як почепити український номер на “американця”, вам сюди https://autonomera.ua/uk/amerikanskie/. Тут не спиляють і не перероблять наш класичний прямокутний номер, а виготовляють для вас дублікат за зразком американських чи японських номерних знаків.

Все, що потрібно для того, щоб отримати новий номерний знак, – зайти на https://autonomera.ua/uk/, залишити заявку і надати свої техпаспорт і водійські права. За кілька хвилин ваші номери будуть готові й попрямують до вас поштою.

Докладніше про процедуру

Почнемо з початку: ви зареєстрували свій автомобіль у сервісному центрі МВС та отримали техпаспорт і номерний знак стандартного зразка, відповідно до чинного ДСТУ. Далі ви намагаєтеся якось почепити його на автівку, але у вас не виходить, бо місце для цього призначене не для прямокутної, а для квадратної форми. Тоді ви не впадаєте у відчай, а замовляєте в інтернеті дублікат свого автономера, але за американським зразком. Для зручності можна також замовити спеціальну рамку, на яку номерний знак легко закріпити, не просвердлюючи дірок. 

Що робити з оригінальними номерами

Номерні знаки, які вам видали у МРЕВ, не потрібно кудись здавати, якщо ви замовляєте дублікат американського зразка. Вони залишаються вашими, а нові номерні знаки у держреєстрі номерних знаків будуть зазначені як ваші додаткові. Тому вам не потрібно буде возити із собою додатково старий номер на випадок, якщо вас зупинить патрульна поліція. 

Варіанти оформлення американських номерів

Замовити номерні знаки американського стилю можна у кількох варіантах, зокрема:

  • зразка 2015 року;
  • зразка 2006 року;
  • для електрокарів.


Також за бажанням ви можете замовити оригінальний американський номерний знак або іменні номери, на яких буде вибито потрібний вам номер чи ім’я. Однак така процедура потребує більше часу, до того ж коштує трохи дорожче.

Чи можна замовити на подарунок

Якщо ви не є власником автомобіля, для якого потрібен дублікат американських номерів, – не проблема. Все, що вам потрібно буде, – роздобути у власника фото його техпаспорта та водійського посвідчення. Це можна зробити обманом, витягнувши із залишеного на столику гаманця під час походу на каву, попросивши у родичів це зробити, або вдома, поки чоловік/дружина/батьки чимось зайняті. Якщо ж людина далеко від вас і немає змоги провернути якийсь трюк, доведеться прямо просити її зробити фото, тим самим порушивши секретність майбутнього подарунка, хоч і не до кінця.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info
Автомобілі | 31.07.2022 | Переглядів: 826 | американец, Автомобиль, авто из США, авто

Читайте також на цю тему: