Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Як правильно підібрати зарядний пристрій для єлектротранспорту

Автор: Светлана Егорова, 15.03.2023, 12:47:03 Як правильно підібрати зарядний пристрій для єлектротранспорту
Якщо на електротранспорті є акумулятор, то без зарядного пристрою ніяк не обійтися, і сьогоднішня стаття буде саме про це. Як правильно вибрати та експлуатувати зарядний пристрій. Будь-який дитячий електротранспорт оснащений акумулятором, який живить усі електронні системи й в кінцевому підсумку приводить у рух сам транспорт.

А якщо є акумулятор, його необхідно заряджати. Для того, щоб правильно вибрати зарядний пристрій, необхідно відштовхуватися від трьох основних параметрів, це вольтаж (електрична напруга), ампераж (сила струму) і тип зарядного пристрою, тобто для якого виду акумуляторів воно призначене, наприклад, літій іонних, свинцево-кислотних або гелевих. Вольтож повинен чітко збігатися як на акумуляторі, так і на зарядному, інакше, зарядка або висушуватиме рідина в акумуляторі, або взагалі не заряджати його. Ампераж так само необхідно підбирати в залежності від типу акумулятора, якщо, наприклад це гелевий акумулятор, він боїться високої сили струму і рекомендується їх заряджати максимум 2,5 Амперами.

Слід розуміти, що ампераж впливає на швидкість заряду акумулятора і чим більша сила струму в зарядці, тим швидше зарядиться акумулятор. Розрізнити зарядний пристрій до якого конкретно типу акумулятора він підходить можна виходячи з маркування пристрою, на якій, часто, вказується дана інформація. Ця тема з типами зарядних пристроїв для різних типів акумуляторів дуже велика, тому її розглянемо в наступній статті. Що ж стосується гелевих акумуляторів, які встановлені практично на всьому дитячому транспорті, то для того, щоб правильно підібрати і зарядити акумулятор знадобиться всього два параметри, вольтаж і ампераж.

На дитячому електротранспорті зустрічаються такі зарядки з вольтажу: 6В, 12В, 24В, 36В, 48В, 60В і 72В. 6, 12 та 24 вольти, в основному зустрічаються на дитячих електромобілях. Інші вольтажі вже можуть зустрічатися на квадроциклах, електромотоциклах, велосипедах і таке інше. Слід розуміти, що зарядний пристрій та адаптер живлення – це різні речі. Логіка полягає в тому, що зарядний пристрій заряджає акумулятор, а адаптер підтримує живлення об'єкта, доки на нього подається електричний струм. Саме тому зарядні пристрої видають трохи більше напруги, ніж зазначено на етикетці.

Так, якщо поміряти 12-вольтову зарядку тестером, вона показуватиме від 13 до 15 вольтів. Ця напруга потрібна саме для того, щоб саме зарядити акумулятор, а не просто підтримувати його працездатність.

 

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info
Автомобілі | 15.03.2023 | Переглядів: 505 | електромобиль, авто, зарядка для авто, автостранспорт

Читайте також на цю тему: