Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Дмитро Комаров розкриє секрет довголіття японців у новому випуску «Світу навиворіт»

Автор: , 16.11.2017, 13:12:45 Дмитро Комаров розкриє секрет довголіття японців у новому випуску «Світу навиворіт»

Сьогодні о 22.00 на «1+1» продовжиться захоплююча подорож ведучого Дмитра Комарова та оператора Олександра Дмитрієва країною сонця, що сходить. У новому випуску програми «Світ навиворіт. Японія» мандрівники розкриватимуть секрет довголіття японців, який вже не одне десятиліття зберігають жителі острова Окінава.

«Острів Окінава на півдні Японії давно не дає спокою вченим зі всього світу. Це земля довгожителів. Зараз близько 1000 жителів острова відзначили столітній ювілей. У цьому віці вони продовжують жити активно і щасливо. На Окінаві кажуть, що в 100 років життя тільки починається. Ніхто не може пояснити, в чому полягає цей феномен. Я вирушив на острів, щоб знайти секрет довгого і здорового життя», - говорить Дмитро Комаров.

Неймовірно, проте за статистикою, жителям острова, які переїхали до іншого місця проживання, не вдавалось дожити до такого поважного віку.

У новому випуску «Світу навиворіт» Дмитро Комаров покаже, як розважаються довгожителі у Японії, та дізнається їхню таємницю довголіття. Одна з них криється в харчуванні.

«Мазуко - це водорості, які ростуть тільки тут. Щось на кшталт морської капусти. Абсолютно всі окінавці їдять мазуко кожен день. Дослідники феномену довгожительства вважають, що саме ця підводна рослина і речовина, яка в ній міститься, забезпечує довге життя без хвороб», - розкриває Дмитро один з рецептів тривалого життя.

Проте, жителі острова Окінава зберігають набагато моторошніші таємниці довголіття, серед яких – екзотичні кулінарні рецепти, від яких холоне кров у європейців. У сьогоднішньому випуску «Світу навиворіт» Дмитро Комаров не тільки скуштує найекзотичніші японські страви із сирих органів тварин, але і вирушить на одне з найнебезпечніших полювань у своєму житті – на смертоносну змію. Її отрута, як вважають японці, зберігає молодість і надає силу.

Беручи до рук смертоносну змію, Дмитро Комаров згадав, що колись його вже кусав небезпечний плазун:

«Колись мене вже кусала змія в Камбоджі. Я тоді навіть не встиг записати останню підводку. Потім мені стало дуже погано, і я думав, що вже не виживу. Добре, що все обійшлося»

Які секрети довголіття та щасливого життя зберігають японці, дивіться вже сьогодні у новому випуску проекту «Світ навиворіт» о 22.00 на «1+1».


Україна | 16.11.2017 | Переглядів: 1612 | мир наизнанку, Япония, 1+1

Читайте також на цю тему:

Коментарів: 0