Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Магістратура в Польщі: як поступити і скільки коштує

Автор: Ольга Вітренко, 17.08.2018, 12:12:35 Магістратура в Польщі: як поступити і скільки коштує
У Польщі для українських бакалаврів багато плюсів: інтуїтивно зрозумілу мову, територіальна близькість, гостинність поляків і порівняно доступні ціни для європейського освіти. Тому стати магістром в одному з польських вузів - практичне і далекоглядне рішення для випускників-бакалаврів України.

Підвищити кваліфікацію і вступити до магістратури - відмінна ідея, особливо якщо в майбутньому є плани отримати престижну посаду за фахом або присвятити себе науці, займаючись в аспірантурі. Один з варіантів програми навчання за кордоном для реалізації своєї мети, який надає сьогодні Болонська система освіти - навчання за кордоном.
 

Магістратура в Польщі: куди можна поступити


Вибір ВНЗ в польській системі навчання великий і різноманітний. Іноземці в Польщі можуть вибирати з десятків навчальних закладів, причому багато хто з них легендарні, з віковою історією. Спеціальностей теж багато - від класичних наук до сучасного менеджменту, готельно-ресторанного бізнесу та навіть філантропії.

Навчання в магістратурі в Польщі пропонують:
  • Варшавський університет
  • Ягеллонський університет
  • Університет імені Адама Міцкевича
  • Університет Миколи Коперника
  • Громадська академія наук в Лодзі
  • Академія суспільних наук у Варшаві
  • Академія Леона Козьмінського
  • Варшавський медичний університет
  • Університет Сівітас (Колегіум Сівітас)
  • Університет інформаційних технологій та менеджменту в Жешові та ін.

Приватних навчальних закладів в рази більше, тому вступити в них простіше, ніж в державні престижні університети - Варшавський і Ягеллонський. У багатьох вузах є програми обміну студентами та система грантів "Сократ" і "Еразмус", що діють під патронажем Євросоюзу і домашніх університетів. Читайте більше про навчання за кордоном - mudra.ua
 

Скільки коштує магістратура в Польщі


Якщо вдалося поїхати по одній з безкоштовних соціальних програм, студент не тільки не платить за курс, але і отримує стипендію близько 450 євро. Звичайне платне навчання обійдеться в суму близьку до 1500 євро за курс (два семестри). Слухати лекції можна на двох мовах на вибір:
  • польські курси за стандартною ціною;
  • англійські курси дорожче на 1000 євро в семестр.

Освоїти базовий рівень польської мови можна до початку занять в магістратурі. Ціна навчання коливається від 200 євро за місяць занять в групі.

Термін навчання в польській магістратурі складає 2-3 роки, залежно від ВНЗ та обраної спеціальності. Кампуси надають платне гуртожиток, інший варіант - знімати кімнату або квартиру, що тягне додаткові витрати.
 

Які документи потрібні для вступу до магістратури в Польщі


Слід заздалегідь дізнатися всі подробиці, щоб з першого разу подати документи правильно. Наприклад, для кожного документа в пакеті потрібен нотаріально завірений переклад на одну з мов - польська чи англійська.

Допомога при вступі до магістратури в Польщі сьогодні надають багато посередників, але правильніше відразу зупинити свій вибір на відомій фірмі з хорошою репутацією, сформованої позитивними відгуками студентів. Одна з таких - Українсько-Польський Центр Освіти UniverPL. З 2009 року ця компанія професійно займається організацією надходження українських студентів в престижні польські вузи.

Дізнатися точний склад пакета документів можна у компанії-помічника або самостійно на сайтах вузів. Як правило, пакет включає диплом, резюме та супровідний лист, копію закордонного паспорта, медичну довідку певної форми, результат тесту TOEFL 500 і деякі анкети.

У Польщі для українських бакалаврів багато плюсів: інтуїтивно зрозумілу мову, територіальна близькість, гостинність поляків і порівняно доступні ціни для європейського освіти. Тому стати магістром в одному з польських вузів - практичне і далекоглядне рішення для випускників-бакалаврів України.
Автор: Ольга Вітренко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 17.08.2018 | Переглядів: 1623 | Польша, учеба за границей, образование

Читайте також на цю тему: