Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Найчастіші поломки автомобілів Рено

Автор: Олег Ковальский, 27.07.2021, 18:09:17 Найчастіші поломки автомобілів Рено

Рено ― це недорогі та якісні машини, які користуються популярністю серед водіїв. Як і кожен інший автомобіль, Renault потребують регулярного технічного огляду та ремонту. В іншому випадку, машина може зламатися в найбільш невідповідний момент. Здійснити діагностику можна на автосервісі Гермес ― це СТО Рено Львів з найвищим рівнем обслуговування у місті.

Якщо ваш автомобіль потребує ремонту, варто звертатися лише в офіційний сервіс Рено у Львові. Це гарантує кваліфікований підхід до проблеми, точне визначення причини неполадки та її усунення.

Типові несправності Renault та їх ознаки

Є кілька поломок, які найчастіше виникають у машинах Рено. Ми перелічимо найбільш поширені з них.

Згідно з інструкцією виробника, ресурс ременя газорозподільного механізму (ГРМ) автомобілів Рено розрахований на 100000-120000 кілометрів пробігу. Як зазначають спеціалісти, за умови вчасної заміни жодних труднощів не виникає. Однак, якщо нехтувати нею, ремінь може тріснути. У такому випадку, машині знадобиться серйозний ремонт двигуна, що буде коштувати у кілька разів дорожче.

Іншою частою проблемою авто французької фірми є некоректна робота датчика температури охолоджувальної рідини. На цю проблему вказує швидкий перегрів двигуна чи, навпаки, його занадто довге нагрівання. У такому випадку потрібно звернутися на сервіс та замінити датчик.

При несправності кермової рейки та гідропідсилювача керма, колеса стають неслухняними, а руль важко повертати. Спричинити такі труднощі може зношена помпа та розтріскування ущільнювачів. Щоб запобігти втраті управління над автомобілем, потрібно регулярно здійснювати діагностику.

Причиною поломки замка запалювання найчастіше стає недбайливість водія. Часто при заведенні машини, власник прикладає занадто багато сили. В результаті, розбивається личинка замка, що негативно впливає на активацію запалення. Цю проблему легко виправити звичайною заміною личинки.

В автомобілів з механічною коробкою передач трапляються неполадки зчеплення. Ознаками поломки є:

  • складнощі під час переключення передачі;
  • авто набирає швидкість ривками;
  • швидкість втрачається через короткий проміжок часу.


Заміна приводу зчеплення здійснюється швидко та без труднощів.

Рідше трапляються поломки стартера. В таких ситуаціях, мотор видає характерні йому звуки, однак махове колесо не починає обертатися. Також, під час повертання ключа у замку нічого не відбувається.

Для автомобілів з двигуном об'ємом 1,4 літра актуальні неполадки з котушкою запалювання. Ознаками цього є переривчаста робота двигуна та проблеми з заведенням.

Всі ці несправності легко виправити на станції технічного обслуговування. Відомо, що краще запобігти поломці, ніж ремонтувати її. Спеціалісти рекомендують проводити діагностику один раз на шість місяців активного користування автомобілем. У іншому випадку, машина може зупинитися у найбільш невідповідний момент.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 27.07.2021 | Переглядів: 1260 | автополомка, Автомобиль, авторемонт

Читайте також на цю тему: