Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Топ-3 універсальних покриттів для підлоги, які не викликають алергії

Автор: Мария Никулина, 13.11.2021, 13:15:45 Топ-3 універсальних покриттів для підлоги, які не викликають алергії
Алергікам складніше доводиться у житті, їм підходять не всі продовольчі продукти, ліки, косметика, одяг та навіть оздоблювальні матеріали. Найпоширеніший тип побутової алергії – на пил, кліщів, компоненти у складі матеріалу.

Лінолеум

Таке покриття для підлоги легке в догляді, досить регулярно протирати його вологою тканиною навіть без використання побутової хімії. Не доводиться використовувати поліролі та інші засоби для догляду за покриттям для підлоги, які б робили матеріал привабливішим. На лінолеумі не залишається розводів, пил легко збирається, а компоненти у складі безпечні та рідко викликають алергічну реакцію. Лінолеум привабливий не лише цими характеристиками, але й недорогою ціною, акустичною ізоляцією, зносостійкістю.

Підлогові покриття від smaragd-bud.com.ua представлені в широкому асортименті, відрізняються за кольором, малюнком, виробником.

підлогові покриття

Ковролін

Вважається, що килими та ковролін у будинках алергіків – табу. Адже в килимах накопичується багато пилу, кліщів, яких просто так неможливо зібрати пилососом. Доводиться застосовувати побутову хімію, постійно чистити підлогу вручну. Однак сьогодні у продажу можна зустріти багато сучасних варіантів, які ніяк не позначаються на самопочутті алергіків.

Навпаки – вони затримують частинки пилу, так вони не підіймаються в повітря, коли по підлозі проходить людина, сміття легко збирається пилососом. Віддавайте перевагу таким матеріалам:

  • акрил,
  • силікон,
  • поліамід,
  • поліестр,
  • поліуретан.


Добре, якщо килимове покриття виготовлене на основі фліку чи джуту. Не вибирайте варіанти з великим ворсом, догляд за ними складніший. Хоч вони і виглядають затишніше, але швидше втрачають свою привабливість, якщо не ставитися до покриття підлоги дбайливо.

Вінілова підлога

Таке покриття для підлоги – чудовий варіант для алергіків. Плитки покриті декоративним шаром ПВХ, він безпечний для здоров'я людини, рідко викликає реакцію. ПВХ часто використовують як матеріал для медичних інструментів. У процесі виробництва не застосовуються фталати. Кварцовий пісок, який також найчастіше є компонентом оздоблювального матеріалу – натуральна сировина, екологічна, безпечна.

Покриття виносить щоденне вологе прибирання, що особливо важливо у будинках, де мешкають алергії. Це чудовий, якісний варіант, який стане комфортним для всіх домочадців.

Величезна кількість покриттів в магазині дозволяє вибрати не тільки якісне, але і красиве покриття.

Автор: Мария Никулина, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 13.11.2021 | Переглядів: 1254 | пол, напольное покрытие, доска

Читайте також на цю тему: