Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Наука і освіта » 2016 » Август » 10 » 09:35:39

Освітня реформа: У Житомирській області створено 9 опорних шкіл

10.08.2016, 09:35:39 3426 5 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Освітня реформа: У Житомирській області створено 9 опорних шкіл

У Житомирській області активно реформується загальна середня освіта. На даний час створено 9 опорних шкіл, і це далеко не межа, адже згідно плану опорний заклад планується створити в кожному районі та ОТГ.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Опорний навчальний заклад – це ефективний спосіб знизити витрати на фінансування закладу, при цьому значно підвищуючи рівень надання освітніх послуг. Новостворені заклади мають добру матеріально-технічну базу, кадровий потенціал. До закладу буде здійснюватися підвіз старшокласників з малокомплектних шкіл шкільними автобусами, де вони зможуть продовжити навчання та отримати повну загальну середню освіту та кращих вчителів.

 

«Останні роки показали, що кількість учнів у сільських малокомплектних школах стає все менша. Навчальні корпуси побудовані ще в 90-і роки і потребують капітальних ремонтів. Рівень знань у дітей також не на достатньому рівні, оскільки не вистачає педагогів та якісної матеріально-технічної бази, що стало видно по результатам ЗНО у цьому році», - повідомив начальник управління освіти і науки ОДА Вадим Калінін, - передає прес-служба ОДА.

Виправити ситуацію допоможуть опорні школи, створені на базі кращих ЗНЗ району. Такі заклади будуть відремонтовані, оснащені необхідним інвентарем для навчання та відпочинку, у тому числі новими кабінетами фізики, хімії . Навчати дітей будуть кваліфіковані викладачі. Кожна опорна школа буде мати свої філії.


Тэги: реформа, образование, школа, Житомирская область

Схожі новини:


Комментариев: 5
nvvetal
1 Ololo (nvvetal)   • 09:41:39, 10.08.2016 [Материал]

Где эти школы?
GuyFawkes
2 Гай Фокс (GuyFawkes)   • 09:43:27, 10.08.2016 [Материал]

Все правильно школы нужно ликвидировать для сборщиков рапса достаточно устной речи, чтобы понимать команды западного специалиста.
Koron
3 Koron (Koron)   • 10:21:40, 10.08.2016 [Материал]

Писать карандашами (чтобы было легче исправлять ошибки), отменить навыки быстрого чтения, и табличку умножения будут учить в два раза дольше.

https://www.youtube.com/watch?v=XXDeJRotuO0
nvvetal
4 Ololo (nvvetal)   • 11:14:27, 10.08.2016 [Материал]

о боже?
electrician
5 IGOR (electrician)   • 11:24:37, 10.08.2016 [Материал]

В школах Украины решили, что ученикам надо меньше читать и считать, а большее внимание уделять иностранным языкам.

На Украине пройдут реформы школьного образования. Сегодня изменение учебной программы затронуло самых маленьких — школьников 1−4-го класса. Отныне первые два года в школе они будут складывать, и вычитать только до пяти, зато перестанут читать на скорость и изучать литературу советских авторов.

Упражнения с числами до 10−20 украинским школьникам оставили на третий год обучения. «Они в третьем классе это выучат», — сказал заместитель министра образования и науки Павел Хобзей в ходе коллегии Минобразования Украины
Оголошення на ЖЖ інфо: