Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2018 » Июнь » 12 » 14:25:00

Житомирянам продовжать здійснювати нарахування згідно загальнобудинкових лічильників газу

12.06.2018, 14:25:00 2404 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Житомирянам продовжать здійснювати нарахування згідно загальнобудинкових лічильників газу

Рішення Корольовського райсуду м. Житомира від 6 червня 2018 року не набрало законної сили і буде оскаржуватись в суді. Тому житомиряни продовжать отримувати рахунки на підставі показань будинкових лічильників.

116 загальнобудинкових лічильників газу встановлені в Житомирі на законних підставах згідно з переліком, затвердженим Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

В 2016 – 2017 рр. ПАТ «Житомиргаз» встановив загальнобудинкові лічильники відповідно до рішення НКРЕКП. Регулятор затвердив навіть перелік багатоповерхівок з адресами. Тому всі лічильники встановлені та введені в експлуатацію на законних підставах. Загальнобудинкові лічильники забезпечують облік газу споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі.

Нагадаємо, що в березні Верховний Суд України визнав законними нарахування згідно показань загальнобудинкових лічильників і скасував рішення Апеляційного суду Житомирської області.

 

Для довідки:

Оснащення загальнобудинковими лічильниками багатоповерхівок, де встановлені лише газові плити, або плита та колонка пов'язана з економічною доцільністю. За підрахунками НКРЕКП на момент встановлення саме таких приладів обліку, для встановлення у таких будинках індивідуальних приладів необхідно в рік додатково передбачити 2 млрд. гривень. А це призведе до 5-ти кратного збільшення тарифу на розподіл, який оплачують самі споживачі.
 


Тэги: Житомиргаз, Житомиргаз сбыт

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: