Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Коли прийом Ібупрофену може зашкодити

Автор: Ольга Вітренко, 25.04.2023, 18:26:35 Коли прийом Ібупрофену може зашкодити

Складно знайти людину, яка б не знала, що таке Ібупрофен. Цей ефективний знеболювальний засіб активно використовується і дітьми, і дорослими. Проте, попри відносну безпечність, деяким категоріям людей прийом Ібупрофену може зашкодити. 

В інструкції з препарату, що можна знайти за посиланням https://apteka911.ua/ua/drugs/ibuprofen-d1099, викладена докладна інформація щодо протипоказів і особливостей прийому. Стислу ж інформацією спробуємо донести нижче.

Основні протипоказання щодо прийому Ібупрофену

Ібупрофен рідко має побічні ефекти. Проте його прийом категорично заборонений:

  • особам, що мають важкі ступені печінкової, ниркової та серцевої недостатності;
  • пацієнтам, що лікують виразкову хворобу шлунку або мають серйозні запальні захворювання кишківника;
  • людям, що мають проблеми зі згортанням крові;
  • вагітним в останньому триместрі;
  • особам, що мають важкі алергічні реакції в анамнезі.


Зашкодити він може і пацієнтам, які страждають від алергії. Особливо, якщо раніше були прецеденти після прийому аспірину чи інших анальгетиків.

Чи можна приймати вагітним і годуючим?

Препарат дозволяється використовувати при вагітності, але тільки у першій її половині. Проте слід зважати на можливі побічні ефекти. Тому у випадку, коли мова йде про майбутніх матусь, необхідно обов’язково зважувати співвідношення користь-ризик і використовувати Ібупрофен лише у випадках, коли перше переважає над другим.

Щодо годуючих, обмежень немає. Препарат не проникає у грудне молоко. Отже, не може завдати шкідливого впливу на стан дитини. До того ж знеболювальне може використовуватися майже з народження. Тому з цим проблем немає.

Чи можна пити ібупрофен літнім людям?

Виробник не надає певних рекомендацій щодо дозування препарату літнім людям. Проте варто зважати, що з віком часто погіршується робота печінки та серця. Окрім цього, після 70-80 років не рідкість — проблеми з кровотворенням. Тому перш ніж вживати Ібупрофен у похилому віці, обов’язково треба проконсультуватися з лікарем, а вже потім йти до аптеки. А краще замовити доставку, скориставшись медичною інформаційною системою Apteka911. Тут знайдуться всі необхідні вам ліки за дуже привабливими цінами.

Автор: Ольга Вітренко, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 25.04.2023 | Переглядів: 564 | Здоровье, лекарство, ибупрофен

Читайте також на цю тему: