Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Краса і здоров'я

Гінкго білоба — секрет популярності

Автор: Валерій Ляшковський, 01.11.2023, 11:27:43 Гінкго білоба — секрет популярності

Біологічно активні добавки на основі екстракту цієї рослини вважаються найбільш популярними. Чи насправді листя цього дерева має такі потужні властивості, що вважається панацеєю від усіх хвороб? 

Чим славиться гінкго білоба? 

Найголовніша риса цієї рослини — покращення станів при деменції, сильному стресі та порушеннях когнітивних функцій. 

gallery-image

Приймання добавки може позитивно вплинути на настрій та загальний психоемоційний стан у людей з когнітивними порушеннями різного ступеня інтенсивності. Також рослину можна використовувати як допомогу при терапії хвороби Альцгеймера. Доведено позитивний вплив добавок на основі гінкго білоба на пацієнтів із тривожними станами. 

Серед інших важливих властивостей рослини варто назвати: 

  • Потужний антиоксидантний ефект — в листі рослини багато сполук з антиоксидантним ефектом, зокрема флавоноїди, поліфеноли. Рослинні антиоксиданти руйнують вільні радикали, запобігають виникненню онкології, запальних процесів. 

  • Підтримка здоров'я судин та серця — існує багато даних щодо терапевтичного впливу гінкго білоба на серце та судини Це пов'язано з антиоксидантною дією, адже вільні радикали руйнують клітини, підвищуючи ризики серцевого нападу, хвороб серця. Активні компоненти, що містяться в рослині, захищають міокард, покращують кровообіг. 

  • Зменшення запальних процесів — вони виникають як наслідок роботи імунної системи, навіть на хронічні хвороби та окисний стрес. Витяжка з гінкго білоба зменшує інтенсивність запальних процесів при артритах, хворобах серця, інсультах, хворобі подразненого кишківника. 

  • Зниження ризиків загибелі клітин, що може розвиватися як наслідок окисного стресу. Він запускає процеси, що можуть провокувати загибель клітин. Активні речовини з гінкго білоба здатні сповільнювати загибель клітин.

  • Підтримка жіночого здоров'я. Екстракт гінкго білоба актуальний в період менопаузи, адже він покращує сексуальну функцію. Приймання добавки на основі гінкго білоба здатне зменшувати прояви ПМС.

Також серед позитивних ефектів рослини варто відзначити покращення роботи кровоносної системи, зміцнення імунітету, захист нервової системи. Добавки на основі екстракту гінкго білоба стимулюють розумову активність, тому дуже актуальні для людей, котрі зайняті інтелектуальною роботою. Екстракти рослини радять використовувати для лікування депресії, атеросклерозу. 

gallery-image

Ще одним важливим ефектом екстракту є стимуляція мікроциркуляції шкіри, живлення тканин та стимулювання розщеплення жирів. Ці властивості дозволяють використовувати гінкго білоба як додатковий засіб при боротьбі з целюлітом. 

Розмаїття добавок на основі гінкго білоба 

В магазині MonsterLab представлено біологічно активні добавки з екстрактом цінної рослини від відомих брендів, зокрема: Doctor's Best, NOW, Puritan's Pride. Різні добавки відрізняються концентрацією активних речовин, наявністю додаткових компонентів, кількістю капсул. Консультанти магазину допоможуть обрати оптимальну добавку для покращення вашого здоров'я. 

Автор: Валерій Ляшковський, редактор рубрики "Краса і здоров'я" на ЖЖ.info
Краса і здоров'я | 01.11.2023 | Переглядів: 483 | Здоровье, бады, лекарство

Читайте також на цю тему: