Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Фінанси

Три способи здійснити міжнародний банківський переказ

Автор: Сергій Ковальчук, 17.08.2023, 16:09:06 Три способи здійснити міжнародний банківський переказ

В Україні спостерігається підвищений інтерес до різних способів переказу грошей за кордон, щоб підтримати родичів, які вимушено покинули країну, оплатити навчання дітей, лікування чи інші послуги. 

Як переказати гроші швидко та з невеликою комісією? Представники ПриватБанку назвали три основні способи здійснити міжнародний банківський переказ, перебуваючи в Україні. 

Системи миттєвих переказів

Коли гроші потрібно надіслати терміново, більшість українців використовують міжнародні системи переказу коштів, такі як Western Union, MoneyGram, IntelExpress та інші. Вибір системи залежить від кількох факторів, серед ключових – комісія за платіж та можливість переказати гроші у певну країну. Якщо, скажімо, Western Union працює у всьому світі, то системою IntelExpress поки користуються 70 країн.

На сайті privatbank.ua розміщений калькулятор для розрахунку вартості переказу та комісії. Якщо сумніваєтесь, який спосіб вигідніший, перевірте онлайн.

SWIFT

Система SWIFT дозволяє проводити грошові перекази в інші країни з власного рахунку у банку на рахунок фізичної особи або компанії. Найчастіше платежі SWIFT проводять для купівлі товарів на закордонних сайтах, оплати навчання у вишах, медичних послуг або відпочинку, для букінгу готелів, а також для особистих переказів близьким.

Перевага Свіфт у мультивалютності – система підтримує понад 100 валют. Орієнтовний строк надсилання переказу – 24 години. Проте ПриватБанк використовує новий стандарт платежів gpi, завдяки чому близько 40% від усіх переказів “долітають” до адресата вже за 5 хвилин. 

Тариф на такі перекази прозорий і складає 0,5% від суми (мінімально 5 грн). Але не більше 500 USD + 12 USD у гривні за курсом Нацбанку. Не працює система SWIFT в Іраку, Ірані, КНДР, на Кубі, в Сирії, Судані та Нікарагуа, а також на території невизнаних держав, в тому числі АР Крим.

З картки на картку

Також можливий звичайний переказ за кордон з картки на картку – P2P. Для цього підходять платіжні картки типу Visa та Mastercard, емітовані різними країнами. Відправити гроші можна самостійно через Приват24, використовуючи 16-значний номер картки отримувача. Є певні ліміти на закордонні карткові перекази: не більше ніж 20 переказів для одного відправника протягом місяця. 

Який спосіб вибрати

Експерти рекомендують проаналізувати всі можливі варіанти переказу коштів у країну призначення. Наприклад, якщо і одержувач і відправник мають рахунки в банку, зручніше користуватися P2P або SWIFT, бо тут найвигідніші тарифи. Якщо потрібно терміново надіслати кошти, є сенс скористатися однією з систем миттєвих грошових переказів.

ПриватБанк підтримує всі варіанти перелічених у статті переказів. Тож клієнти банку можуть обрати найзручніший та найвигідніший спосіб для себе та свої близьких, та швидко і безпечно надсилати гроші онлайн.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Фінанси" на ЖЖ.info
Фінанси | 17.08.2023 | Переглядів: 337 | деньги, банки, доллары, валюта

Читайте також на цю тему: