Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Детально про насоси для перекачки пального

Автор: Олег Ковальский, 20.10.2022, 21:06:53 Детально про насоси для перекачки пального

Не дивлячись на стрімке розповсюдження електротранспорту, гідної альтернативи бензиновим і дизельним двигунам поки ще не існує. Проте, навіть використання "рідкого" палива не може обійтись без певних витрат, зокрема на помпи. Адже насос для пального — це є необхідний прилад, який виконує ключову функцію — перекачування палива з основної місткості безпосередньо в бак автівки або будь-якого транспортного засобу.

Насос для перекачування пального має корпус, зроблений із металу зі стальними лопатями. Електрична помпа для пального має доволі потужний двигун, а також внутрішній перепускний клапан. Його функція полягає у захисті від перегріву, який може статися у відповідь на збільшення тиску. Крім того, пристрій має спеціальний фільтр грубої очистки, ручки для зручного перенесення, а також отвори для фіксації.

Основні різновиди насосів для пального

Сьогодні існує декілька типів насосів для перекачування ПММ. В першу чергу вони поділяються за типом пального, який вони здатні обслуговувати:

  • дизель;
  • бензин;
  • гас;
  • антифриз;
  • олива та інші нафтопродукти.


Доволі часто можна зустріти моделі, які розраховані на роботу з декілька видами ПММ. Найчастіше зустрічаються моделі, які здатні однаково неефективно перекачувати як бензин, так і дизпаливо.

Також розрізняють електричні, пневматичні та ручні насоси. Електричний занурювальний паливний насос є найоптимальнішим варіантом завдяки своєї зручності. Пневматичні моделі працюють за рахунок наявності компресора, тоді як процес перекачування проходить за умов стиснутого повітря. Ці моделі оптимальний варіант при відсутності доступа до електричної мережі.

Ручні моделі є конструктивно простішими — така помпа встановлюється на ємність (а точніше на її горловину), після чого перекачування залежить від користувача, який додає зусиль. Такий вид є вельми простим в обслуговуванні, а також дешевим та економічним; підійде він для домашнього використання для перекачування відносно невеликої кількості палива.

Що необхідно врахувати під час вибору насоса для пального

Вибирати електронасос для перекачування ПММ слід з розумом. В першу чергу слід встановити для яких цілей і сфер потрібен насос, адже придбання потужної моделі для побутових потреб — марна трата грошей, як і навпаки. Придбавши якісну модель від надійного бренду, користувач отримує пристрій, який буде вірою та правдою десятки років.

Крім того, безпосередньо перед придбанням пристрою, слід врахувати наступні чинники:

  • типи рідини, з якими працює насос;
  • продуктивність — для побутового використання підійдуть моделі зі швидкістю перекачування 40-70 літрів за хвилину, тоді як для промислових потреб оптисалт ними будуть пристрої зі швидкістю від 100 л/хв;
  • тип живлення та рівень напруги — моделі з напругою 12 та 24 В є економічними і можуть працювати від акумуляторної батареї, тоді як 220В-пристрої потребують підключення до стаціонарної електромережі.


Компанія Petroline — виробник різноманітних моделей насосів, які об'єднує висока якість, економічність і надійна робота. Виробник має постійно зростаючу лінейку пристроїв, для яких характерна висока якість матеріалів та збірки. Вони мають вибухозахищене виконання, демократичну ціну та багаторічну гарантію від виробника.

 

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info
Автомобілі | 20.10.2022 | Переглядів: 736 | електроинструмент, насос, автозапчасти

Читайте також на цю тему: