Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Автомобілі

Важливість критеріїв вибору коліс для с/г техніки

Автор: Сергій Івановський, 09.08.2023, 08:47:28 Важливість критеріїв вибору коліс для с/г техніки
Власники навіть невеликої земельної ділянки, яку регулярно обробляють різноманітною технікою, стикаються з необхідністю купити колеса для свого обладнання. Найчастіше причинами зносу стає активна експлуатація, регулярне навантаження. Але ніхто не скасовував і ламання колеса в разі наїзду на гострий прут. ​​​Використовувати зіпсовані колеса просто небезпечно. Тому варто заздалегідь продумати де саме важливо купувати товар. Найпростіше це робити на спеціалізованих ресурсах, наприклад Adam. 

Причини заміни колеса

Сам процес фермерської роботи на полі може призвести до поломки протектора. Попри те, що виробники враховують характер робіт, часто гума проколюється гострим камінням або корінням рослин. Це можливо навіть для моделей зі збільшеною товщиною протектора. Не варто забувати й про природний знос, який трапляється з покришками навіть за найдбайливішого використання. 
 
Самостійно визначити, наскільки зносилися колеса буває проблематично, особливо без відповідного досвіду. Саме тому варто кілька разів на рік проходити технічний огляд. Найкраще це робити до початку польових робіт і одразу після їх закінчення. У такому разі ви одразу зможете дізнатися, чи знадобляться вам нові колеса найближчим часом. 

Тонкощі вибору оснащення 

Насамперед варто визначитися з тим, чи потрібне вам нове обладнання, чи можна придбати те, що було у вжитку. У другому випадку ви зможете істотно заощадити. Найголовніше, ретельно перевірити знос покришки, що краще робити з фахівцем. 
 
Не менш важливими критеріями вважаються:
  • ширина конкретної моделі;
  • посадковий діаметр самого колеса;
  • показник вильоту.
 
Особливу увагу варто приділити й бренду, що випускає продукцію. Найкраще здійснювати покупку від перевірених компаній, які вже не перший рік постачають товари на ринку України та світу. В такому випадку завжди можна звернутися до них для отримання спеціалізованої консультації та гарантійного обслуговування.
 
Автор: Сергій Івановський, редактор рубрики "Автомобілі" на ЖЖ.info
Автомобілі | 09.08.2023 | Переглядів: 507 | Колёса, водители, шины

Читайте також на цю тему: