Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Переваги та особливості гейзерної кавоварки

Автор: Ольга Вітренко, 05.09.2018, 22:01:26 Переваги та особливості гейзерної кавоварки

Приготування чудової кави для багатьох стало чарівним ритуалом, і кожен любитель цього напою вибирає для себе найкращий метод заварювання. Серед широкого асортименту агрегатів, за допомогою яких готують каву, великою популярністю користується гейзерна кавоварка. На що звернути увагу при покупці і які плюси у цих апаратів, розглянемо в цій статті.

Підбираючи гейзерну кавоварку, уважно оцініть її об `єм та материал з якого вона виготовлена. Пам'ятайте, що для забезпечення достатнього тиску пара, резервуар для води слід заповнювати завжди повністю. Підбирайте об `єм в залежності від кількості осіб, які постійно вживають каву.

Електричні гейзерні кавоварки відрізняються зручністю в користуванні та готують достатньо швидко. Але в ній не можна відразу після приготування однієї порції починати варити другу. Якщо вимкнуть електроенергію, ви залишитеся без улюбленого напою.

Газові прилади надійні, їх часто беруть у походи та на дачу. Легко готує наступну порцію слідом за першою. Однак напій готується трохи довше, ніж в електричному варіанті.
 

Переваги кавоварки гейзерного типу

Цінителі кави вже встигли високо оцінити позитивні сторони цих апаратів:

  • Напій з гейзера має насичений смак, він міцніше, духмяніше і є бiльш насиченішим, ніж кава, приготована в турці,
  • В процесі приготування можна трохи відволіктися, ваша кава не втече,
  • Неприємна гуща залишиться в апараті, і не потрапить до вас у чашку,
  • При бажанні можете додати у фільтр ваші улюблені спеції,
  • Зручно зберігати завдяки компактності,
  • Моделі зі звуковим сигналом сповістять вас про готовність продукту.

Доступна вартість робить гейзерні кавоварки популярними серед всіх верств населення. У них зручно заварювати не тільки каву, ви зможете приготувати чудовий чай або трав'яний напій. Але поряд з незаперечними перевагами в гейзерної кавоварки є й особливості.

Пристрій розрахований на певну порцію, щоб приготувати більшу кількість чашок, доведеться заварювати кілька разів. З-за складної конструкції деякі користувачі відзначають труднощі при митті апарату. Особливу обережність слід виявляти при знятті з плити гарячої кавоварки, щоб не обпектися об металеві частини.

Якщо ви любите напій з пінкою, підберіть інший спосіб заварювання кави, оскільки в гейзерній кавоварці пінка не виходить.

Ви швидко навчитеся готувати чудову каву і полюбите гейзерну кавоварку за її переваги.

Автор: Ольга Вітренко, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 05.09.2018 | Переглядів: 2809 | кофе, кофеварка

Читайте також на цю тему: