Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Як правильно обрати електричну теплу підлогу в квартиру?

Автор: Олег Ковальский, 11.12.2020, 20:53:09 Як правильно обрати електричну теплу підлогу в квартиру?

Протягом останніх років, електрична тепла підлога набула широкої популярності та стала невід’ємною частиною сучасного ремонту. Однак для того, щоб система якісно виконувала свої функції, потрібно правильно її підібрати, в залежності від технічних умов приміщення та режиму експлуатації. На даний час, на ринку представлено два основних типи систем – на основі резистивного нагрівального дроту або інфрачервоної плівки.

Кабельні системи обігріву представлені нагрівальним дротом та опалювальним матом. Кожне з цих рішень може бути, як основним, так і додатковим джерелом тепла у квартирі, будинку чи офісі. У випадку, якщо електрична тепла підлога буде єдиним джерелом тепла в приміщенні, вона повинна бути змонтована на площі не менш ніж 70%, відносно всієї площі приміщення. Її потужність має складати не менше ніж 170 ватів на квадратний метр, у випадку, якщо тепловтрати приміщення не відомі. Якщо приміщення є енергоефективним – потужність системи може складати й 100 ват на квадратний метр.

Однак для того, щоб переконатись в енергоефективності опалювальної площі, слід здійснити енергоаудит. Якщо тепла підлога буде додатковим джерелом тепла та буде забезпечувати виключно, підтримку комфортної температури підлогового покриття – буде достатньо мінімальної потужності, в перерахунку на один квадратний метр. В цьому випадку, система обігріву монтується виключно в тих зонах, котрі потрібно підігрівати. Співвідношення площі монтажу до площі всього приміщення – не має різниці.

Стосовно, самих систем. Нагрівальний дріт монтується, в цементно-піщану стяжку, товщиною близько трьох сантиметрів. Варіюючи крок монтажу, можна досягнути будь-якої потужності, в перерахунку на один квадратний метр, достатньої як для використання в режимі єдиного, так додаткового джерела тепла. Виготовляється дріт у вигляді готових комплектів, довжиною від 5 до 200 метрів. У кожного з виробників, різні стандарти довжини.

Для мінімізації тепловтрат, рекомендується попередньо утеплити основу підлоги. Це, окрім того, що зменшить експлуатаційні витрати, так ще й дозволить електричній підлозі виконувати свої функції. Це в першу чергу стосується, холодних приміщень, в яких без якісного попереднього утеплення основи підлоги, неможлива повноцінна робота електропідлоги. Одним із різновидів дротової теплої підлоги є нагрівальний мат. Він монтується безпосередньо на готову стяжку, в шар плиткового клею. Виготовляється у вигляді готових комплектів різної площі – від 0.5 до 15 квадратних метрів.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 11.12.2020 | Переглядів: 1578 | теплый пол, тепло, обогрев

Читайте також на цю тему: