Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Пластична хірургія - сучасні методи лікування естетичних недоліків

Автор: Егор Мокрицкий, 05.01.2021, 17:44:16 Пластична хірургія - сучасні методи лікування естетичних недоліків
Косметична хірургія, також відома як пластична хірургія, стає все більш популярною галуззю медицини. Хоча її коріння сягає глибокої давнини, саме зараз все більше людей хоче покращити свій зовнішній вигляд.

Завдання естетичної хірургії

У минулому процедури пластичної хірургії відігравали дуже важливу роль, головним чином завдяки можливості допомогти людям, які постраждали внаслідок нещасних випадків та подібних подій. Сьогодні клініка пластичної хірургії Genesis — це можливість змінити деякі недоліки зовнішнього вигляду. Завдяки подібним заходам люди повернули собі впевненість у собі, але також пластична хірургія дозволила їм виконувати багато буденних дій.

Сьогодні хірурги також допомагають, наприклад, видаляючи різні типи наростів з обличчя або видаляючи рубці, що спотворюють тіло. Однак все частіше методи естетичного лікування вибирають люди, які не мають патологічних змін на тілі, а хочуть лише покращити зовнішній вигляд.

Переваги косметичної хірургії

Безумовно, завдяки тому, що тіло людини виглядає більш привабливим, можна почувати себе комфортніше і здобувати впевненість у собі. У разі хворих людей з серйозними вадами лікування також є суто практичним.

Найчастіше виконуються такі операції пластичної хірургії:

  • ліпосакція: полягає у відсмоктуванні спеціальним пристосуванням жиру, накопиченого у вибраній частині тіла, як правило, з живота, стегон, сідниць або рук,
  • лікування грудей: багато жінок вирішують збільшити груди за допомогою силіконових імплантів або ін’єкцій, тоді як деякі воліють зменшувати груди. Так звана Пластика грудей, яка полягає в піднятті, зміцненні та наданні гарної форми є однією з найпоширеніших процедур,
  • процедури для обличчя: зазвичай застосовуються такі операції, як зменшення носа та збільшення губ.


Недоліки естетичної хірургії

Слід мати на увазі, що пластична хірургія — це звичайна операція, яка може спричинити деякі ускладнення, такі як біль, почервоніння та печіння шкіри та множинні синці. Однак вони зникають через короткий час. Серйозні ускладнення рідкісні, але їх ніколи не можна виключати, навіть смерть під час операції або відразу після неї. Залежно від типу операції, лікар розповість пацієнту про ризики, належну підготовку до процедури та про те, як поводитись через деякий час. Ще однією небезпекою, яку не можна ігнорувати, є вплив пластичної хірургії на психіку людини. Встановлено, що деякі люди можуть стати залежними від цього виду лікування. Після кожної операції вони виявляють інші, зазвичай уявні, дефекти, які хочуть негайно виправити. 

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 05.01.2021 | Переглядів: 1417 | пластика, хирургия

Читайте також на цю тему: