Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Ліжка для немовлят: як обрати найкраще?

Автор: Егор Мокрицкий, 12.03.2021, 18:08:38 Ліжка для немовлят: як обрати найкраще?
Доросла людина проводить 1/3 свого життя в ліжку. Дитина, навпаки, у перший рік після народження — до 300 днів. Тому дитяче ліжечко — це один з найважливіших елементів дитячої кімнати. Перший предмет меблів для новонародженої дитини повинен не тільки радувати око, але і бути безпечним і функціональним. Ситуація здається ідеальною, якщо дитяче ліжечко для немовлят росте разом з дитиною одночасно. Ось чому варто знати, на що слід звернути увагу, купуючи цей дитячий предмет меблів.

Дитяче ліжечко - типи

Кожен майбутній батько стикається з дилемою, як вибрати дитяче ліжечко для дитини. Що стосується пропозицій магазинів з аксесуарами для дітей, тут є безліч варіантів. Різноманітність стосується: 

  • розмірів, 
  • кольорів, 
  • форм,
  • функціональності ліжок. 


Як правило, розрізняють два основних розміри дитячих ліжечок, а саме 60/120 см та 70/140 см. Другий із вищезазначених типів дитячих меблів можна з часом пристосувати для старшої дитини, перетворивши його на канапку, придатну навіть до 5 років. Обидва типи ліжок, в більшості випадків, матимуть функцію 2- або 3-рівневого регулювання нижнього положення.

Багатофункціональні ліжечка також стали справжньою революцією на ринку. Окрім матраца, знімних перекладин, вони також мають висувні ящики, пеленальний столик та полицю. Це не найдешевше придбання, але все ж цілком практичне.

Дитяче ліжечко - придбання

Вирішуючи, яке ліжечко буде найбільш відповідним для малюка, слід відкласти естетичні міркування. Найважливіші питання — це безпека та функціональність.

Перш за все, дитяче ліжечко повинно бути безпечним для дитини. Вибираючи меблі для дитячої кімнати, слід звертати увагу на матеріал, з якого вони виготовлені. Найкраще ліжко для дитини — це дерев’яне ліжечко із сосни. Це дуже довговічний елемент меблів. Варто перевірити, які фарби використовували та чи є ліжечко сертифікованим. Слід пам’ятати, що дитина буде розвиватися, і, коли почнуть рости зуби, вона може спробувати пережовувати все, що буде навколо, включаючи елементи дитячого ліжечка. Важливо також, щоб люз між балясинами був не більше 6 см, щоб дитина не була здатна протиснути голову між ними.

 

Ще одним дуже важливим елементом, на який слід звернути увагу при покупці дитячого ліжечка, є його функціональність. Перш за все, варто мати ліжко, яке буде рости разом з дитиною. Річ у тому, що можна перетворити предмет меблів таким чином, щоб він відповідав вимогам як для немовляти, так і для старшої дитини. Для кожного дитячого ліжечка варто придбати шухляду (наприклад, для постільної білизни) або полицю для необхідних речей. Це, безсумнівно, хороше рішення для невеликих квартир, де місця мало. Купуючи дитяче ліжечко, слід дивитись на міцність меблів. Діти дуже активні майже з самого початку життя. Важливо, щоб обладнання могло витримати всі рухи малюка, його зусилля, боротьбу з перекладинами або метання твердих іграшок.

 

Дитяче ліжечко відіграє надзвичайно важливу роль у розвитку дитини. Малюк проводить там більшу частину свого часу, і саме там він часто набуває цінних навичок підйому і спуску. Однак найбільше дитина спить у ліжечку, і було б добре, якби їй було просто зручно.

 

Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 12.03.2021 | Переглядів: 694 | кровать, люлька

Читайте також на цю тему: