Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Окуляри для комп'ютера - комфорт та здоров'я очей

Автор: Оксана Загороднюк, 17.03.2021, 21:15:16 Окуляри для комп'ютера - комфорт та здоров'я очей
Сьогодні кожного оточують різні електронні пристрої. Люди проводять 8 годин на роботі перед комп’ютером. Вдома часто відпочивають за переглядом фільмів або серфінгом в Інтернеті. Найчастіше для цього використовують комп’ютер або смартфон. Обидва ці пристрої випромінюють синє світло. Як показують наукові дослідження, це небезпечно не тільки для зору, але і для всього організму. Чи слід обмежувати використання цих переваг? Звичайно, так, але треба погодитися — це було б дуже складно, тому варто придбати відповідні окуляри для комп’ютера з асортименту https://hottabich.com.ua/ua/catalog/ochki-dlya-kom

Комп’ютерні окуляри

Основним покриттям, яке повинні мати комп’ютерні окуляри, є антиблікове. Воно використовується в комп’ютерних окулярах, але не тільки. Антирефлексні окуляри також будуть корисні людям, які керують автомобілем, особливо в сутінках та вночі. Антивідблиск зменшує відбиття світла. Завдяки цьому знімаються сліпучі відблиски. Це покриття також покращує контрастність і чіткість. Все це покращує комфорт зору і не дає очам так сильно втомлюватися. Антирефлексні окуляри — це мінімальна вимога, якщо користувач проводить багато часу перед екраном різних пристроїв.

Крім того, антиблікове покриття впливає на те, як користувач почувається в окулярах. Його відсутність змушує світло відбиватися від лінз, роблячи очі менш помітними, і це надає обличчю трохи загрозливий характер. Антирефлексні окуляри роблять очі повністю видимими, а лінзи майже непомітними.

Зараз антиблікове покриття стає стандартом, що пропонується для базових лінз для окулярів, але, купуючи нові окуляри для комп’ютера, варто переконатися, що нові лінзи матимуть це покриття. Вартість таких окулярів невелика, тому така інвестиція не повинна суттєво шкодити домашньому бюджету.

Контроль синього світла

Покриття, що контролює синє світло, обов’язково потрібно мати, якщо користувач щодня працює за комп’ютером. Це спеціальне покриття, яке обмежує вплив синього світла на очі. Лінза має злегка жовтий відтінок, який майже повністю непомітний для окулярів та сторонніх спостерігачів. Такі лінзи вже пропонують майже всі виробники лінз для окулярів, тому їх запропонує кожен оптик. Завдяки цій технології робота за комп’ютером менш втомлива для очей, а отже і більш комфортна. Крім того, окуляри з подібним комфортним покриттям покращують контрастність зображення. Ці окуляри також є ідеальним рішенням для людей, які не мають дефекту зору.

Чому окуляри для комп’ютера такі важливі?

Якщо покупець все ще не впевнений у придбанні коригувальних окулярів для комп’ютера, слід дізнатись про наслідки впливу синього світла. Синє світло, яке випромінюють пристрої з РК та світлодіодними екранами, негативно впливає на організм. І те, що призводить лише до дискомфорту, але також спричиняє незворотні, небезпечні зміни. Синє світло призводить до:

  • Печіння і почервоніння очей — це поширена проблема, яку знає кожен, хто проводить багато часу перед екраном комп’ютера або смартфона. Найпростіший спосіб полегшити ці недуги — використання зволожуючих очних крапель.
  • Дегенерація жовтої плями — науково доведено, що синє світло, що випромінюється різними пристроями, безповоротно руйнує пляму, що навіть може призвести до постійної сліпоти. 
  • Проблеми зі сном — у природі блакитне світло є сигналом для організму до мобілізації тіла. Використовуючи ноутбук / смартфон у вечірні години, замість того, щоб готувати своє тіло до сну, користувач мобілізує його. Це може призвести до безсоння або поганої якості сну. 

 

Вибір правильних окулярів для комп’ютера допоможе подбати про здоров’я очей, а також вплине на загальне самопочуття. Крім того, добре обтислі жіночі або чоловічі оправи є прикрасою обличчя. 

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 17.03.2021 | Переглядів: 1141 | Очки, зрение

Читайте також на цю тему: