Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Внутрішні сонцезахисні системи: час обирати

Автор: Оксана Загороднюк, 01.07.2021, 19:54:39 Внутрішні сонцезахисні системи: час обирати

Хоча літо в цьому році трохи забарилось, та ми його дочекались і, невдовзі спека проникне в приміщення та обов’язково спричинить масу незручностей. Внутрішні сонцезахисні системи допоможуть зробити повітря в вашій квартирі більш прохолодним. Вони посприяють створенню комфортної атмосфери і зниженню навантаження на кондиціонери та вентилятори.

Штори та ролети – кращий вибір для жителя багатоповерхівки. Звісно, завжди є альтернатива у вигляді монтажу зовнішніх сонцезахисних систем. З іншої боку, вони досить неестетично виглядають на фоні будинку, та й процес установки із зовнішньої сторони вікна навряд чи назвеш зручним. Він гарантовано створить проблеми.

Як підібрати аксесуари для вікон

Металопластикові вікна без необхідного рівня захисту не врятують від палючого сонця, а спека часом буває нестерпною. Сонячне проміння нагріває кімнати навіть через подвійні склопакети, тому не має нічого важливішого ніж інвестиції в захисні системи, які б перешкоджали проникненню до кімнати світла і тепла. Від сонячних променів гарно закривають приміщення аксесуари темних кольорів та відтінків. Їх доречно розмістити з південного боку будівлі. Вироби більш світлого забарвлення допоможуть знизити градус у менш освітлених кімнатах.

Споживачам на вибір пропонується величезна кількість видів та моделей внутрішніх сонцезахисних систем для повного чи часткового затемнення кімнат. Найпопулярніші серед них:

  • Горизонтальні жалюзі. Їх роблять із різних матеріалів, та попит на вироби у класичному виконанні залишається незмінним. Жалюзі активно використовують в облаштуванні «розумних будинків», програмуючи зміну кута положення з урахуванням часу доби.
  • Вертикальні жалюзі. Ідеально підходять для створення мінімалістичного стилю, та більш доречні для офісу, ніж для житлового приміщення.
  • Римські штори. Їх фіксують до стелі чи закріплюють над вікном. Горизонтальні накладки дозволяють створити на тканині рівні складки. В опущеному вигляді римські штори гарно закривають вікно, створюючи якісний захист від сонця. Вони оригінально доповнюють інтер’єр.
  • Жалюзі плісе. Дуже сучасні та функціональні. Вони одночасно нагадують популярні тканинні ролети й звичні металопластикові жалюзі.
  • Класичні штори. Коли у розпорядженні немає жалюзі чи ролет, від сонця можуть врятувати звичайні штори. Правильний вибір тканини мінімізує проникнення світла і тепла крізь скло вікон. Проте їх бажано комбінувати з іншими сонцезахисними системами, адже тонкої тканини буде недостатньо для створення комфортних умов у полуденну спеку.
  • Віконні панелі. Вони виглядають фантастично, хоча й формують не надто хороший захист. Напівпроникні, проте візуально дуже елегантні.


Аксесуари для вікон: особливості вибору

Вироби для затемнення приміщень варто обирати розсудливо, адже далеко не кожна кімната вимагає використання світлонепроникних елементів. Спальня та вітальня дійсно потребують максимального захисту. Для інших же приміщень цілком достатньо буде середнього рівня затемнення.

Напівпрозорі рулонні штори будуть фільтрувати світло. Вони затримають яскраве проміння та розподілять його в інтер’єрі. Обирайте вироби нейтрального кольору, якщо бажаєте, щоб природне освітлення проникало до кімнат не залежно від сезону. В літню пору вони захистять від надмірно яскравого сонця, а взимку зроблять кухню, вітальню чи будь-яке інше приміщення більш світлим та привітним.

Напівпрозорі ж штори створять затінок, який зробить атмосферу таємничою і дозволить на деякий час забути про турботи та негаразди зовнішнього світу. Напівтінь – гарна альтернатива для людей які бажають насолоджуватися сонцем, та мають потребу зменшити його негативний вплив.

Сучасні сонцезахисні системи дозволяють повністю затемнити кімнату або ж зробити так, щоб ультрафіолет надходив до квартири дозовано. Ви зможете придбати вироби, які ідеально впишуться в існуючий інтер’єр і захистять елементи декору від вицвітання. З їх допомогою не складно створити комфортний мікроклімат і зекономити на охолодженні та відновленні побутових предметів, тож варто визначитись з власними потребами і зробити остаточний вибір.

Автор: Оксана Загороднюк, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 01.07.2021 | Переглядів: 2701 | ролеты, занавески, Шторы

Читайте також на цю тему: