Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

Програми для автоматизації процесів на підприємстві

Автор: Олег Ковальский, 14.08.2021, 10:45:29 Програми для автоматизації процесів: SMARTFIN.UA, BINOTEL, Бітрікс24 та ін.

Коли типові, часто повторювані процеси на підприємстві делегуються електронним програмам, цей процес називається автоматизацією. Автоматизація бізнес-процесів дозволяє вивільнити час працівників та направити їх зусилля на більш креативні та творчі задачі. Економія трудових та фінансових ресурсів - “бонуси” та переваги автоматизації процесів.

автоматизація бізнесу

Головне про автоматизацію

Саме від автоматизації бізнесових процесів буде залежати, чи зросте продуктивність всього підприємства. Операції, що підлягають автоматизації, умовно розділяються на основні (ті, що приносять прибуток) та підтримуючі (які безпосередньо не впливають на прибутковість, але без них діяльність будь-якого підприємства неможлива). 

Якщо процес автоматизації на підприємстві успішно впроваджується, типова робота, яка виконувалась робітниками, делегується програмам. Це швидше, якісніше, а часто ще й дешевше. Наприклад, без автоматизації об'єднаний звіт з ПДФО, ЄСВ та ВЗ виконується бухгалтером впродовж кількох годин, з автоматизацією в онлайн-бухгалтерії SMARTFIN.UA - за кілька хвилин. 

Найдоцільніше впроваджувати автоматизацію там, де людська праця майже неэффективна, а інколи може обернутися для підприємства помилками, санкціями від контролюючих органів тощо. До процесів, які простіше всього автоматизувати, відносяться:

  • оцінка якості обслуговування клієнтів;
  • аналіз продуктивності праці;
  • спілкування з клієнтами, онлайн-консультації;
  • інформування клієнтів поштою;
  • розрахунок заробітної плати. 

автоматизація обліку

7 популярних програм для автоматизації бізнес-процесів

BINOTEL

Завдяки віртуальній АТС BINOTEL у підприємства є можливість об'єднати всі робочі номери в єдиній мережі, зберігати всю історію спілкування з клієнтами, співробітниками та партнерами, записувати розмови, оцінювати якість консультування тощо.

Бітрікс24

Функціональний сервіс, який пропонує одночасно кілька інструментів, які допоможуть оптимізувати бізнес-процеси: CRM (для управління продажами та ефективної комунікації з клієнтами), Завдання та проекти (інструмент для постановки завдань співробітникам), Контакт-центр (інструмент для підключення різноманітних каналів зв'язку на власних ресурсах), Сайти та магазини (конструктор сайтів та інтернет-магазинів), Офіс (інструмент для керівника для оптимізації спілкування з підлеглими).

SMARTFIN.UA

Онлайн-бухгалтерія для малого та середнього бізнесу для автоматизації розрахунків по заробітній платі, підготовки звітів, кадрових документів, трудових договорів. Користуючись SMARTFIN.UA, всього за кілька кліків ви зможете нарахувати зарплату співробітникам, розрахувати податки, лікарняні, відпускні, компенсаційні виплати, суми відряджень тощо, а також сформувати кадрові документи, податкові декларації та звіти та одразу ж відправити їх у податкову.

Sendpulse

Сервіс для виконання розсилок електронною поштою, інформування клієнтів через sms, push-повідомлення, а також для створення чат-ботів в Telegram, Facebook и WhatsApp та форм зворотного зв'язку. 

Poster

Спеціалізований сервіс для кафе та ресторанів, покликаний автоматизувати процес ведення ресторанного бізнесу: контролювати продажі, прибуток, склад і виробництво.

Checkbox

Програмний РРО для малого та середнього бізнесу, який цифровізує процес продажів та дозволяє обійтись без покупки та обслуговування касових апаратів.

Автор: Олег Ковальский, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 14.08.2021 | Переглядів: 1261 | программа, автоматизация

Читайте також на цю тему: