Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Україна

ГДЗ - це добре чи погано?

Автор: Светлана Егорова, 15.08.2021, 16:06:19 ГДЗ - це добре чи погано?

Що таке готові домашні завдання? Зараз ГДЗ - знайоме практично всім сучасним школярам. Адже звичка списувати і знаходити відразу готове рішення глибоко увійшла до навчального процесу.

Зараз знайти ГДЗ зовсім вже просто. Існує велика кількість веб - сайтів, на яких розміщені готові відповіді з різних предметів. Щоб зрозуміти що вони являють собою - завітайте на портал ГДЗ vidminny.com. Але в чому полягає широка популярність ГДЗ? Наскільки небезпечно і шкідливо списувати готові відповіді з готових домашніх завдань? На ці питання ми намагаємося знайти відповіді.

У чому шкода ГДЗ?

Лінощі - ось що притаманне всім людям, тільки одні вміють з нею ефективно боротися, а інші вважають за краще їй повністю підкоритися. Від природи людині властиво задовольняти тільки свої фізичні потреби, а все що далі - з цим не хочеться зайвий раз напружувати свій мозок. Запам'ятовувати і розуміти фізичні та хімічні формули, правила такої непростої української мови.. Це все робити так ліньки. Після школи не хочеться думати, краще б сісти за комп'ютер, щоб поспілкуватися в соціальних мережах, подивитися відео на ютуб, пограти в комп'ютерні іграшки. Загалом, хочеться не навчання, а розваг.

Саме тому і з'явилися готові домашні завдання, призначені в першу чергу для маси школярів, які не хотіли напружуватися і замислюватися з приводу свого навчання. Такі школярі вважають, що достатньо просто відсидіти всі уроки, а вдома можна прийти, знайти на просторах інтернету готові рішення, списати їх, а далі займатися своїми, як вони вважають, більш важливими й цікавими справами. І так день у день.

В результаті мислення поступово деградує. Під час вирішення однієї та тієї ж задачі: прийшов, знайшов, списав - відсутній необхідний розумовий струс для мозку, немає жодного розумового розвитку, і такий шлях частково повертає нас назад до тварин.

Але чи є користь в готових домашніх завданнях?

Насправді у більшості речей є і зворотна сторона, прямо як у медалі. І у ГДЗ крім негативних моментів, є й позитивні, з яких дійсно можна отримати вигоду. Отже, розглянемо два випадки.

  • Випадок перший. Під час вивчення нецікавих і непотрібних (непрофільних) предметів немає особливого сенсу у витрачанні великої кількості часу на рішення домашніх робіт. Раціональніше цей час витратити на ті предмети, які знадобляться вам в майбутньому для отримання необхідної спеціальності, які будуть вірними помічниками в майбутній професії. Так ви зможете стати більш ерудованим у потрібних вам галузях науки. Головне - щоб такі предмети дійсно були, а не посилатися на те, що всі предмети є для вас другорядними..
  • Випадок другий. Багатьом учням не даються деякі предмети (особливо це стосується точних наук). Таким чином, забуксувавши на одному місці, ви зможете зрозуміти який хід потрібно зробити для подальшого вирішення цього типу завдань. Іншими словами - не можеш розв'язувати задачу просидівши над нею години 2 - не мучся, подивися готове розв'язання - намагайся проаналізувати та зрозуміти його, і в жодному разі не списуй бездумно.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Україна" на ЖЖ.info
Україна | 15.08.2021 | Переглядів: 1435 | ГДЗ, учеба, домашнее задание

Читайте також на цю тему: