Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2011 » Июнь » 11
Юрко 22 червня 1941 року – початок масових розстрілів політв’язнів у Львівських тюрмах

Юрко


Оценка: 2.7/5 Голосов: 30

22 червня 1941 року – початок масових розстрілів політв’язнів у Львівських тюрмах

11.06.2011, 09:53:56 6304 2.7 145

Сьогодні уся патріотична Україна ставить собі тривожне запитання – чи зуміє Львів дати відсіч зайдам-червонопрапорникам, які мають намір приїхати у волелюбне місто 22 червня. Приїхати – аби спробувати довершити те, чого не вдалося 9 травня – поставити місто Лева на коліна. Нагадаємо нашим читачам, що це за день в історії Львова – вибране кремлівськими холуями 22 червня. А задля цього – невеликий екскурс в історію.

17вересня 1939року Червона армія з червоними прапорами увійшла на територію Західної України,аби насадити нову радянську владу, яка довго не чекаючи,вже у вересні розпочала репресії, масові вивезення та фізичне винищування так званих «ворожих елементiв». «Справувалася»прудко –тільки з 1939 до 1941 року із Західної України було депортовано близько 1,2 млн. осіб.Тисячі заарештованих за політичними мотивами мучилися у тюрмах – в самому тільки Львові тюрем було чотири.Встановлювати новi «совєтські»порядки насунули тисячi новоприбулих партiйних функціонерів.

Від 22 до 28 червня 1941 року працівники НКВС, уже знаючи про наближення німецьких військ,не маючи можливості евакуювати численних політичних в’язнів, знайшлинечуване«вирішення проблеми» - почалипопросту розстрілювати людей. Зі садистичною холоднокровністю у період від 22 до 28 червня НКВДвимордувало у Львові тисячі українських політичних в’язнів. Тож коли у місто прийшла німецька влада і на два дні відкрила усі в’язниці-львів’яни жахнулись від побаченого. Деякі тіла були настільки понівечені, що більшість жертв поховали на цвинтарях у спільних могилах. Загалом же у тюрмах тільки Західної України на початку війни було закатовано орієнтовно 22 000 осіб.

Розповіді про ці побоїща і зізнання очевидців та в’язнів, яким вдалося врятуватися з енкаведистської м’ясорубки, було надруковано влітку 1941року в газеті«Українські щоденні вісті»у Львові та в газеті«Краківські вісті». Про вбивства НКВД писали тоді також газети«Нью-Йорк Пост»та«Нью-Йорк Гералд Трибюн».Усі ці першоджерела передруковано 1960 року у книзі«Злочини комуністичної Москви в Україні в літі 1941року» (Нью-Йорк). Виписки з цієї книжки та спогади очевидців,опубліковані на сайті Львівського товариства«Пошук» (www.poshuk.lviv.ua/ukr.html),пропонуємо нашим читачам.

Богдан Казанівський.«В травні 1941р.з поодинки на Лонцького мене перевезли до Бригідок.В камері було так тісно, шо годі було перейти до смердючої параші. До сну лежали,як оселедці в бочці. В камері злодіїв і бандитів не було – малий відсоток пригнобленої інтелігенції,а решта – студентська і селянська молодь.В неділю, 22 червня 1941 р., щойно на світ благословилось,як у місті почали розриватися бомби, аж мури дрожали. Вже після полудня НКВД почали викликати по кількох в’язнів з камери, провадили сходами в долину і з подвіря до підвалу. Чути було приглушені поодинокі стріли.Я зрозумів, що це рострілюють в’язнів в підвалі тюрми.Викликали в’язнів вдень і вночі, безперервно. …В четвер і мене викликали, а я поспішив сказати, що такого в камері нема».

Іван Чапля. «…Нам наказали стати в два ряди по десять осіб і триматися за руки. Напроти нас на дорозі півколом стали червоні міліціянти з револьверами в руках. На поданий рукою знак прокурора всі почали стріляти. Убиті й поранені падали одні на других. Трава почервоніла від людської крові,чути було зойки і стогін умираючих. Кати добивали людей чоботами,лопатами,ломами,від яких череп тріскав.Завдяки безладній стрілянині і темряві та поспіхові міліціянтів,які поспішали по наступну партію арештованих,нам чотирьом удалося лишитися живими. …У Корнеля Камінського було порізане усе тіло.Степан Дум’як мав розрубаний живіт. Іванові Добрянському розрубали груди, вирізали серце, а діру заткали травою. Отакими нелюдами були наші«визволителі».

«Шлях перемоги», 10 липня 1960р.«Від тюрми заносило неприємним запахом і не було помітно жодного життя всередині.Камери не були замкнені. Переглядаючи камеру за камерою,ми знаходили лише людські трупи і більш нічого.Того ж таки дня ціле подвір’я тюрми було встелене людськими трупами, що їх винесено з камер.Хто мав когось арештованого з родини, той одержував дозвіл розпізнавати його між замордованими».

«Шлях перемоги», 28 лютого 1960р. «…Коли 22 червня вибухла війна,НКВД почало розстрілювати в’язнів. Стріляли в камерах,викрикуючи при тому"ложісь ліцом к зємлє”.Щоб заглушити постріли, енкаведисти пустили на подвір’ї в рух мотори авт та тракторів. …Викликавши мене з камери, четверо енкаведистів завели у підвали тюрми. Там я побачив страшну сцену: багато трупів,яких розстріляно та змасакровано різними способами.Нам наказали обернутись лицем до стіни. На вид цієї гори трупів з порозбиваними головами я втратив свідомість і впав на мертвих. Опритомнів аж у неділю 29

червня 1941 року коло години 8 ранку».

О. Романівський, «Розділ з хроніки одного галицького села»,Торонто, 1960 р.«Німецькі літаки вже десь другий день бомбили місто. Кожного журило: "Що з нами зроблять тепер?” Враз у полудне нам сказали"бєз вєщєй” вийти.Завели в підвал,де замкнули,пригнавши ще людей з двох інших камер. Можна було вже лиш стояти. Ми думали,що тут зібрали нас,щоб охоронити перед німецькими бомбами.Одначе незабаром виявилася страшна правда.Один з надслухувачів біля дверей враз заверещав несамовито: "Друзі,нас замуровують!”Стало тихо, мов маком сій.За дверима чути було справді глухі удари молотка та шарудіння кельні з вапном об цеглини.Я пропхався ближче дверей,щоб і собі послухати:надслухувачі не помилилися. Стало ясно, що цей підвал – це наш гріб. Хтось знайшов кусень хемічного олівця:кожен по черзі брав і писав мовчки собі на сорочці своє ім’я-прізвище, дату народження,адресу…Потім затих стукіт молотка за дверима і електрична лампочка погасла. Минали хвилини,що видавалися годинами.Чути було здушуване чоловіче ридання. Хтось збожеволів і став несамовито верещати.Інші до безтями гримали голими п’ястуками об двері. Повітря ставало все важче. Моєму сусідові пустилася з носа кров, він оперся об мене.Тоді мені закрутилося в голові і я зісунувся біля стіни на долівку. Потім пам’ятаю лише,що я на хвилину прочуняв, як мене хтось,взявши попід пахи,волік сходами догори,а мої п’яти билися при тому об кам’яні сходи.Коли я опритомнів вдруге, то,розплющивши очі,помітив,що лежу на в’язничному подвір’ї під високим муром.Лежало тут вже близько півтора десятка таких в’язнів,як я.Якісь чоловіки в уніформах совєтської міліції приволікали все нових в’язнів з підвалів під мур. У всіх їх рухах був помітний виразний поспіх. "Міліціонери” говорили по-українському і зверталися до в’язнів словами "друже!” По деякому часі допомогли й мені вийти за браму. Мені сказали при тому:

"Друже,тікайте звідси якнайскоріше, бо совєти ще в місті. Як вас зустрінуть,кажіть,що вас звільнило НКВД якраз із тюрми”.Це були перебрані в міліційні уніформи наші люди з Винник і зі Львова».

«Шлях перемоги», 20 березня 1960 р.«У червні 1941року ми приїхали до Львова на похорон тих тисяч жертв,що їх помордували по-звірячому московські людомори. Я ходив по тюрмах міста й бачив власними очима понівечені тіла нещасних людей. На подвір’ї тюрми була ціла гора трупів, в яких були повідрізувані язики,виколені очі, в головах позабивані цвяхи. Деякі мали стягнену з ніг і рук шкіру. Відрізані в жінок груди були поприбивані цвяхами до тіла чоловіків, вагітним жінкам вийнято плід і вкладено його до розпореного живота чоловіків.Я побачив трупи двох моїх односельчан,яких зварили в кітлі живцем.

Опісля я пішов до так зв. Бриґідок,тюрми,в якій були замуровані пивниці з трупами. Трупи були так розложені, що важко було пізнати кого небудь з обличчя, пізнавали тільки по одежі й інших речах».

ЦІ СТРАШНІ ФАКТИ стали відомимипісля втечі большевиків –коли повідкривалисятюрми та катівні НКВД.УсяЗахідна Україна оплакувалаі ховала жертви,виявлені втюрмах Львова,Золочева, Дрогобича,Чорткова,Івано-Франківська,Рівного,Дубна, Луцька, Саліни…Але потомурадянська пропаганда старанно ховала страшні факти, і так само старанно нищилатих,хто не хотів чи не мігтого забути.Відтак списокневинних жертв ріс.З тілаукраїнського народу вирваномільйони життів.Мусимо непросто пом’янути їх, мусимо заних: дожити, додумати, долюбити,доробити.Все нашетеперішнє було би інакшим, і самі ми були би інакшими, якби вони замість бути безіменно похованими,жили…І, отже є цілком безглуздим міф, що його нам втовкмачуютьрізноштибні зайди:мовляв, українці –слабка нація!Тонеправда – замислімося: мільйони українців цілеспрямованознищено тільки в ХХ столітті, втрат зазнало кожне покоління, одним з останніх ударівбув Чорнобиль, а ми – вижили.

Ми і досі – є! Українська нація велична, тому кремлівські карлики й лютують!

Юлія ДЕМБОВСЬКА

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 142
Lisa111
1 Роман (Lisa111)   • 23:33:19, 11.06.2011 [Материал]

тому кремлівські карлики й лютують!
Судя по Вашей предыдущей статье, лютуете и мечтаете о их гибели Вы.
Юрко
2 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:42:41, 11.06.2011 [Материал]

Як там в Німеччині?
sebast
3 sebast (sebast)   • 01:34:18, 12.06.2011 [Материал]

Боритесь лучше и Вас наградят поездкой в Берлин!
Sergiy1968
78 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 19:13:18, 13.06.2011 [Материал]

А деякі, навіть без боротьби потрапили в Німеччину. Нібито від голоду в Україні рятувались (Ліза111)
sebast
111 sebast (sebast)   • 12:33:28, 14.06.2011 [Материал]

Ну, так он там на "принудительных работах", а это отпуск. Разница есть? :-)
Lisa111
11 Роман (Lisa111)   • 12:56:58, 12.06.2011 [Материал]

Спасибо, нормально, погода не сильно жаркая, иногда с ливнями.
Вот вы с другими нациями никак ужиться не можете. А я вчера весь вечер провёл в компании с турками, немцами, русскими и поляками. Пили немецкое пиво, русскую водку и турецкую ракию. Горланили под гитару и "Тотэн Хозэн" и "Иси-Диси" и "Ролинг Стоунз" (мои напарник - немец просто виртуоз гитары) и турецкие песни.
И всем было по барабану, кто с кем и когда раньше воевал. Мы работаем вместе, а значит братья по профессии и пофиг на нацразличия.
Чего и Вам желаю!
Юрко
43 Юрій Градовський (Юрко)   • 17:47:40, 12.06.2011 [Материал]

Радий за Вас, пане Романе.А в нас дуже спекотно та сухо. Ви, як завжди, любите перекрутити з ніг на голову. Я цілком нормально живу з іншими націями - судження Ваші нічим не підкріплені. Про це ж і ми говоримо - прирівняти всіх учасників всіх воєн як борців за власну державу. Люди не винні. Війна - це трагедія і переможців у війні не буває, є тільки переможені. Ви не розумієте (або не хочете розуміти) суті. Той рускій, що пив з Вами водку, заявляв, що Німеччина - це російська територія, вони ж там воівалі? Поляк вимагав надати польській мові статусу другої державної, бо там багато поляків? Чи наполягав турок, з яким Ви пили ракію, визнати турецьку культуру основною в Німеччині, демонструвати всі фільми на турецькій? А німець, з яким Ви пили пиво, говорив, що треба переписати історію з погляду Польщі - вони ж бо сусіди і поляки краще знають їх історію. Впевнений, що ні. Там вони тільки працюють та п'ють з Вами, а тут керують цим народом, встановлююючи своє право.
До речі, хіба ракія турецька?
Lisa111
57 Роман (Lisa111)   • 19:39:36, 12.06.2011 [Материал]

Начнём с того, что иностранцы составляют только чуть более 8-ми процентов населения Германии. (7,3 миллиона при общем населении страны 82,5 миллиона). Соответственно они разбиты на общины, самые большие из которых: русская, турецкая, польская и итальянская. Языки всех представителей этих общин разные (за исключением польско-русского). Опираясь на это и такое мизерное соотношениях этих диаспор к коренному населению просто глупо говорить о каком-либо другом языке, кроме немецкого. Это просто единственный выход для понимания друг-друга. На Украине -же треть населения говорит на русском, который, к слову, не сильно отличается от украинского. Чувствуете разницу?
А про культуру, то тут никаких запретов нет. Единственное, что немцев раздражает головной убор мусульманок. Это считается ущемлением прав женщин...:-)
Вот теперь приведите мне проценты проживающих в Украине неукраинцев.
А Ракия есть и турецкая, 45 градусов. Её пьют разбавляя наполовину с минералкой. Отчего она становится беловато-прозрачной и дико пахнет валерианкой.
Юрко
58 Юрій Градовський (Юрко)   • 19:44:02, 12.06.2011 [Материал]

Ви знову все перекрутили. Тому повторю питання. Той рускій, що пив з Вами водку, заявляв, що Німеччина - це російська територія, вони ж там воівалі?Поляк вимагав надати польській мові статусу другої державної, бо там багато поляків? Чи наполягав турок, з яким Ви пили ракію, визнати турецьку культуру основною в Німеччині, демонструвати всі фільми на турецькій? А німець, з яким Ви пили пиво, говорив, що треба переписати історію з погляду Польщі - вони ж бо сусіди і поляки краще знають їх історію?

В україні проживає етнічних українців 77,82%. Кількість іноземців, що постійно проживають в Україні станом на 2010 рік складає 177300, що складає 0,39%.
Lisa111
59 Роман (Lisa111)   • 20:04:43, 12.06.2011 [Материал]

Тут логично ответить нет. Но вы сравните просто мизерное количество иностранцев по отношению к коренному населению. Если взять только самые большие диаспоры, то их состав вряд-ли дотянет до 2-процентов населения Германии. А по поводу фильмов на турецком, то если-бы это было коммерчески выгодно, то никто не запрещает...Согласитесь, вы бы перевели фильмы на язык, скажем, русинов? Глупо, неправда-ли?
У нас наоборот, если тебе кто-то запрещает смотреть что-то на твоём родном языке, то ты можешь пожаловаться. Каждый человек имеет право получать информацию на удобном для него языке. Это Закон.
Юрко
60 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:52:36, 12.06.2011 [Материал]

А Ви порівняйте ще мізернішу кількість іноземців у відношенні до українців - 0,39%. Чому Ви завжди уникаєте прямих відповідей? Логічно чи не логічно, а я впевнений, що ніхто цих абсурдних вимог не піднімав.Чи говорять в Bundestag російською? Ні? Чому? Ані же пабєдітєлі. І в нас ніхто не забороняє дивитись фільми чи читати щось своєю мовою. Навпаки, підтримуємо. Але не за рахунок держави. І не має це бути державною програмою. Скажіть, а чи є обмеження для німецької музики, кіно?
Lisa111
66 Роман (Lisa111)   • 12:45:21, 13.06.2011 [Материал]

Вот я впервые увидел от вас цифру - 0.39 процента. Хотя она меня шокирует. Среди моих знакомых на Украине больше трети не украинцы. А как обьяснить то, что треть населения считает русский язык родным? Цифра несуразная, НО даже если это и так, то если бы в Германии треть населения потребовала сделать вторым государственным язык, похожий на немецкий (ну, к примеру, английский), то это бы сделали. Во-первых: демократично. Во-вторых: тот, кто это сделает и получит себе голоса этих избирателей на выборах, а 33 процента + свои избиратели равняется победе!
А вопрос, на каком языке музыка и фильмы решается чисто коммерческим спросом. Если выгоднее будет продаваться на японском или русском, то будет на них! К примеру, вы знаете, что у Сандры был альбом на немецком? Был, у меня есть. Так вот, о нём не знают даже немцы т.к. прославилась она англоязычными песнями.
Так-же и на Украине, если есть спрос на песни и фильмы на неукраинском языке - это бизнес и конкуренция.
ПривидзГаю
67 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 16:43:29, 13.06.2011 [Материал]

Насєлєнія кажете?

Не будуть нікого примушувати розмовляти українською, просто створять умови для більш широкого і вільного вжитку. На жаль, в нашій країні за десятиліття совєцького режиму створили умови, в яких саме рідна, українська мова потребує захисту і підтримки, а мова національного меншинства - російська, - панує...

А на рахунок російськомовних українців, то потрібно створити такі умови щоб вони самі захотіли спілкуватись Українською.

За російську як другу державну як правило той, хто абсолютно не володіє українською так що за парту. І хочуть російську як другу державну російські імперські-шовіністи. Малороси, хохли хочуть російську як другу державну. А національно самосвідомі Українці ніколи не будуть виступати за російську.

Згідно з переписом населення 68% громадян України назвали українську рідною мовою, 29% російську, тоді як лише 38% у прайм-таймі державною 62% російською, 34% книг українською 64% російською, 26% україномовних газет 68% російськомовних, 16% інтернет-сайтів українською 84% російською це при тому, що єдиною державною мовою в Україні є українська. Дані мовного балансу України.

Кількість україномовних шкіл в Росії 0. В Україні працює 1199 шкіл з навчанням російською мовою та 1628 шкіл з навчанням українською і російською мовами.
Aziat
68 Темуджин (Aziat)   • 17:14:19, 13.06.2011 [Материал]

Русский язык доминирует на Украине по вполне объективным причинам, а не изза каких то там умов. Русская культура богаче и украинцам такая же родная как и украинская, потому, что это один народ. А вы, шарованрые свидомиты, просто неокультуреные и узколобые.
ПривидзГаю
70 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 17:59:32, 13.06.2011 [Материал]

Стандартна відповідь українофоба!
Aziat
73 Темуджин (Aziat)   • 18:12:46, 13.06.2011 [Материал]

В чем же моя украинофобия? Что за бред вы несете?
ПривидзГаю
77 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 18:43:10, 13.06.2011 [Материал]

Маячню Азіате верзеш ти, а я констатую факти!
SteamRoller
127 Михаил (SteamRoller)   • 12:41:52, 05.07.2011 [Материал]

>>а я констатую факти

Ещё бы на вопросы научились отвечать:
Темуджин Aziat :В чем же моя украинофобия?

>>Згідно з переписом населення 68% громадян України назвали українську рідною мовою

А ваш сменщик Юрій Градовський пишет "мізернішу кількість іноземців у відношенні до українців - 0,39%". Разобрались бы между собой с "фактами", чтоли?
Юрко
71 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:00:27, 13.06.2011 [Материал]

Монгол неграмотний, ти й на руском язикє писати не здатен. Передивись свій допис. А ще переклади мені на свій багатий язик цей вислів: "Сподіваюсь це відношення не має стосунку до відносин між нами".
amberis
122 Інгварь (amberis)   • 21:09:05, 04.07.2011 [Материал]

«Надеюсь, это отношение не имеет отношение к отношениям между нами.»
У чьому «прикол»?

Навіяло:
«В парижском кафе сидит пожилой немец, пьет кофе, а рядом компания гарных хлопцев распивает из-под полы самогон и заедает салом. Немец в недоумении:
- Простите, господа, Вы откуда?
- Да с Украины!
- А что это такое: Украина?
- Незалежная держава, дед! У нас и герб, и гимн, и флаг!
- А где это?
- Ты шо спятил? У нас и флаг, и герб, и гимн. Ты шо Донбасс не знаешь?
- У моего отца там шахты были еще. Но это же Россия!
- Совсем сдурел, старый! У нас и флаг, и герб, и гимн. Крым!
- Я юношей воевал в Крыму с русскими. Но это же тоже Россия! А какой язык-то у вас?
- Украинский! Державна мова!
- А как по-украински будет «нога»?
- Нога, дед!
- А «рука»?
- Рука!
- А «голова»?
- Голова!
Немец прибалдел:
- Простите, а «задница»?!
- Срака!
- Так вы из-за одной СРАКИ выдумали герб, гимн и флаг?»

Алаверди: перекладіть українською зі збереженням ритміки: Мы считаем, таем, таем... ;)
ПривидзГаю
72 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 18:10:25, 13.06.2011 [Материал]

Тільки дослівно переклади.
Aziat
74 Темуджин (Aziat)   • 18:17:11, 13.06.2011 [Материал]

Зачем дословно? Что это докажет, убогие? Мощь языка в способности выразить смысл, точно и элегантно, а не в способности дословно перевести с другого языка. В даном случае приводится достаточно корявая фраза, причем вырваная из контекста. Слабость украинского, в даном случае на поверхности, так как приведеный пример недостаточно однозначен
Юрко
75 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:29:28, 13.06.2011 [Материал]

Твоя слабкість на поверхні тут, дебілоїде азійський.
ПривидзГаю
76 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 18:38:25, 13.06.2011 [Материал]

Яке місце займає російська за милозвучністю?
SteamRoller
128 Михаил (SteamRoller)   • 12:45:38, 05.07.2011 [Материал]

>>Яке місце займає російська за милозвучністю

ААА!!!! я думал эта муйня осталась только в 3 классе для неспособных возразить школяров))

Оценивали "совершенно независимые" Эксперты, ну прям как в фигурном катании?)))
иноходец
134 ИНОХОДЕЦ (иноходец)   • 13:31:29, 05.07.2011 [Материал]

На 131: Поржал от души!!! А як же ми співаймо! Юрко! Жги еще!
sebast
135 sebast (sebast)   • 13:45:44, 05.07.2011 [Материал]

Гуйва жжот напалмом!
Half_baked
105 Half baked (Half_baked)   • 23:14:08, 13.06.2011 [Материал]

Двойка по русскому.
Palgor
113 Pavel (Palgor)   • 20:04:21, 14.06.2011 [Материал]

Кстати, а каково вообще число школ на Украине? И какой процент от этого числа составляют школы с русским языком обучения? И, пожалуйста, сколько классов русских и украинских в школах с двумя языками обучения?
Юрко
69 Юрій Градовський (Юрко)   • 17:57:31, 13.06.2011 [Материал]

Вибачте, але Ви самі написали, що ІНОЗЕМЦІ в Німеччині складають трішки більше 8%. В Україні ІНОЗЕМЦІ у співвідношенні до громадян України складають 0,39%. Як Ви визначали, що Ваші знайомі не українці? Міряли череп? Це фашизм. Не можна. Вони мають паспорти громадян України. А чому б Вам не зробити російську другою державною? Бачите, як в Німеччині: фільми та музика на комерційній основі, в нас це вирішує ВР.
Palgor
83 Pavel (Palgor)   • 19:47:18, 13.06.2011 [Материал]

Под словом "иностранцы" г-н Роман имел в ввиду как раз не гражданство, а наличие иного, отличного от немецкого, родного языка. Можно ведь быть натурализованным гражданином Германии, но в семье разговаривать по-русски, по-турецки, даже по-еврейски. Но вы не увидели главного: что все эти общины настолько малочисленны по отношению к коренному населению, что никому даже в голову не взбредает поднимать вопрос о признании языка одной из групп вторым государственным.
Почему-то в Канаде, где из 33-х миллионов населения - 8 миллионов франкоговорящие, никто из англоязычных не топает ногами от злости, зная о том, что французский - второй государственный. Такая же ситуация в Израиле, где официальными языками являются иврит и арабский, а население - 75% и 20%. И чем плох пример Швейцарии, где государственными признаны аж три языка: немецкий, французский и итальянский?
Приведённые страны для вас не пример сосуществования разных народов в одной стране? Значит, демократия для вас - пустой звук!
P.S. А у нас в Німеччині вже йдуть дощі та зливи.
Юрко
84 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:03:11, 13.06.2011 [Материал]

Ну, приміром, г-н (це що?) Роман міг би й сам відповісти. Звідки Вам знати, що він імєл в віду? Це якесь безглуздя:при чому іноземець до язика. Іноземець може краще Вас розмовляти язиком. До чого тут Канада, Ізраїль, Швейцария? Зробіть собі в Німеччині язик і гавкайте досхочу. А скільки мов у Франції, Данії, Іспанії?
Palgor
138 Pavel (Palgor)   • 00:41:50, 06.07.2011 [Материал]

"гавкайте"
Почему-то вспомнилась цитата из фильма москаля Говорухина по сценарию жидов Вайнеров "Место встречи изменить нельзя", где главную роль Жеглова сыграл жидомоскаль Высоцкий :" С тобой, свинья, не гавкает, а разговаривает капитан Жеглов! Слыхал, наверное!"
Заметьте, Юрко и привидениеЗгуйвы, в радость вам употребляю вашу терминологию для обозначения национальностей!
ПривидзГаю
85 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 20:03:42, 13.06.2011 [Материал]

А нічого, що Канада, Швейцарія - федерації? А взагалі є такі мови як: канадська, швейцарська?
Palgor
86 Pavel (Palgor)   • 20:14:10, 13.06.2011 [Материал]

На №№ 84 и 85:Можете теперь после моей следующей фразы вообще на говно изойти и слюной захлебнуться: Украина заслужила право быть федерацией.
И нику "ПривітзГуйви": А Израиль-то не федерация!
Юрко
87 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:23:38, 13.06.2011 [Материал]

Та Ви що, г-н Павло? Скажете про це німцям.
А Ізраїль - окупант Палестини. Тому там жидівська. Отже, все ж 1917-1921 - окупація України?
Palgor
90 Pavel (Palgor)   • 20:49:11, 13.06.2011 [Материал]

Вот-вот! Знал я, что выскочит из вас это оскорбление. Вот пока вы будете относиться к людям с таким "миролюбием", то и отношение к вам будет соответственным. Станьте добрее к людям, и они к вам потянутся.
Юрко
91 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:50:17, 13.06.2011 [Материал]

Яке оскорблєніє?
Palgor
94 Pavel (Palgor)   • 21:30:35, 13.06.2011 [Материал]

"Тому там жидівсьска"... Що жидівська?
А 1917-21 це досить напівуспішна спроба повернути собі кордони, які були до розколу країни внаслідок першої світової війни.
ПривидзГаю
95 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 21:44:28, 13.06.2011 [Материал]

Жид - це єврей-українофоб.
Юрко
107 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:21:56, 13.06.2011 [Материал]

Мова жидівська. В слов'янських народностей JUDE називається "жид", в жидо-комуняк - єврей.
amberis
123 Інгварь (amberis)   • 21:16:55, 04.07.2011 [Материал]

А Україна - окупант Росії? :)))) Читайте Біблію - ця земля заповідана самим Яхве через Авраама патріархам еврейського та арабського народу ;) Чи у вас і до нього є претензії?
Passionar
88 Дмитрий (Passionar)   • 20:42:20, 13.06.2011 [Материал]

Совершенно верно! Для современной Украины федеративный вариант будет наиболее оптимальным выходом из сложившейся тупиковой ситуации. Постепенно созревание этого приходит. Навязанный же унитарный вариант так и остался высосанном из пальца идеей единиц, во главе с самым романтическим и оторванным от жизни президентом - господином Ющенко.
ПривидзГаю
89 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 20:49:04, 13.06.2011 [Материал]

Ще один українофоб.
SteamRoller
129 Михаил (SteamRoller)   • 12:52:38, 05.07.2011 [Материал]

>>Ще один українофоб.

И так же бездоказательно, как и ранее.
Фактически - навешен ярлык.
Palgor
99 Pavel (Palgor)   • 22:06:09, 13.06.2011 [Материал]

На 85. То скажіть мені будь ласка, чи то я жид, чи то єврей? Бо сам в собі розібратись хочу.
ПривидзГаю
100 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 22:08:48, 13.06.2011 [Материал]

Ви, що думаєте, що я буду Вам вимірювати череп лінійкою? Ви повинні самі себе ідентифікувати.
SteamRoller
126 Михаил (SteamRoller)   • 12:33:36, 05.07.2011 [Материал]

Скажите, а это правда - знакомая из Германии говорит, что на юге у вас есть области, говорящие на таких диалектах, что обычные немцы с трудом их понимают?

Они на этом основании (по примеру Украины) не хотят назваться отдельным народом, и "здобуты незалЄжность" от проклятого Берлина?
Palgor
137 Pavel (Palgor)   • 20:16:41, 05.07.2011 [Материал]

Правда абсолютная. Баварский язык очень отличается от диалектов Севера и Востока Германии. А "нэзалэжнисть" этой самой Баварии нафиг не нужна, ибо Германия - это федерация, а полное название Баварии такое - "Свободное Государство Бавария". Это так, на заметку "свидомым".
SteamRoller
140 Михаил (SteamRoller)   • 08:48:59, 06.07.2011 [Материал]

Ай, как же можно - незалежнисть это ж святое, сколько же они будут кормить "старшего брата"? Срочно послать "юрков с гаев" проводить идеологическую обработку, объяснять что они не немцы, разваливать Германию))
Плюс к тому незалежни думали, что отделятся и станут окрэмымы, как в их любимой Европе - а Европейские страны возьми да подложи им идеологическую свинью - объединились в Евросоюз)))
Radiaciy
4 Sergey (Radiaciy)   • 03:15:12, 12.06.2011 [Материал]

Lisa111
есть два очень метких выражения:
"подкинутое поколение" и "Иваны, родства не помнящие"
Юрко
56 Юрій Градовський (Юрко)   • 18:44:00, 12.06.2011 [Материал]

Тут, як не дивно, з Вами згоден.
sax
5 sax (sax)   • 03:51:53, 12.06.2011 [Материал]

А почему мы не хотим признать , что это правда?И бабий яр, холокост - это тоже правда,надо что бы все знали и помнили , и никогда не повторяли кровавые злодеяния коммуняк,и украинских нацистов.
Aziat
9 Темуджин (Aziat)   • 09:12:43, 12.06.2011 [Материал]

Бабий яр тоже коммунисты устроили?
Убивать людей можно. Это не преступление. Американци убивают пачками под апплодисменты "прогрессивного" человечества. Все потому, что право убивать не определяется какими то писюльками, как думают тупорылые сторонники либерало-фашистов, право убивать дает сила.
jakudza
13 jah (jakudza)   • 13:40:01, 12.06.2011 [Материал]

Что за волчьи законы ты исповедуешь? Если сила даёт право убивать, то и Бабий Яр - вполне законное мероприятие.
sax
14 sax (sax)   • 14:31:26, 12.06.2011 [Материал]

Волчьи законы исповедует бывший член кпсс.Пускай люди читают и делают выводы, что ПРАВО УБИВАТЬ ДАЁТ СИЛА..Такими дикими лозунгами в 21веке, живут бывшие члены,а может и члены.ком партии.Всем кто плюсует - это не делает чести.Эти уроды рвущиеся к власти,за такую агитацию, должны быть отстреляны.
Aziat
16 Темуджин (Aziat)   • 14:39:22, 12.06.2011 [Материал]

Такими лозугами руководствуется главная демократия мира. С молчаливого согласия дебилоидных либерастов и прочих примазавшихся и устроившихся при текущем положении вещей.
Огорчу тебя. Сила будет давать право убивать всегда, ввезде и независимо от взглядов и политического строя.

ЗЫ. В КПСС никогда не состоял. Во первых по возрасту не мог, во-вторых тогда, мои политические взгляды были диаметрально противоположны нынешним. Неокрепшее сознание и массовая лживая антисоветская агитация меня дезориентировали.
sax
33 sax (sax)   • 16:38:55, 12.06.2011 [Материал]

Только у животных сила всегда побеждает ум.У людей наоборот,всегда ум преобладал над силой.Дурные режимы как коммунистический , фашистский , и все диктаторские режимы пали и в будущем им не удержаться.А Бабий яр преступление не потому что немцы проиграли,фашизм ненавидел весь мир , прилюбом исходе ,это режем все равно бы пал.
Aziat
35 Темуджин (Aziat)   • 16:50:25, 12.06.2011 [Материал]

Ты все время избегаешь комнетировать действия СШП. Ум - умом, но военный бюджет СШП больше всех военных бюджетов всего остального мира вместе взытых. Зачем? Что бы производить и легитимизировать массовые убийства. Что с успехом и делается.
sax
39 sax (sax)   • 17:29:14, 12.06.2011 [Материал]

Я могу прокоментировать дейсвия США,в этой стране есть сила и ум, и они поэтому правят миром ,нрвиться это кому то или нет, их это не волнует, В бывшем СССР ,была сила , но не было ума, поэтому этот режим и пал.Всё очень просто ,демагоию Азиата не признаю.
Aziat
42 Темуджин (Aziat)   • 17:39:51, 12.06.2011 [Материал]

Ну и замечательно. Тем самым ты подтвердил право сильного убивать.
sax
65 sax (sax)   • 00:26:36, 13.06.2011 [Материал]

А я насчет этого я и не спорю,ты сам упрекнул меня, что я не коментировал действия США,и этот режим чувствую, если ум не будет преобладать над силой ,в скором потерпит крах.
SteamRoller
130 Михаил (SteamRoller)   • 12:58:47, 05.07.2011 [Материал]

>>У людей наоборот,всегда ум преобладал над силой.

ААА!! То-то очкарики всегда хулиганов колотят, а не наоборот)))
sax
139 sax (sax)   • 01:49:35, 06.07.2011 [Материал]

Я и тебе могу подбросить не словами,а на деле.
SteamRoller
142 Михаил (SteamRoller)   • 08:52:14, 06.07.2011 [Материал]

Оппа, бокс по переписке!
Видишь потсана - по моргалу ННаа!!

p.s. То есть, вы считаете меня умнее - раз себя сильнее?))))
Aziat
15 Темуджин (Aziat)   • 14:36:42, 12.06.2011 [Материал]

Я не проповедую, а констатирую. Чувствуешь разницу? Бабий Яр - преступление, потому, что немцы проиграли. Если бы победили, то обвинять их было бы просто некому. Значит они были бы невиновны.
jakudza
23 jah (jakudza)   • 15:27:27, 12.06.2011 [Материал]

Я написал не "проповедуешь", а "исповедуешь", т.е. придерживаешься. Я что-то неправильно понял?
Aziat
24 Темуджин (Aziat)   • 15:45:52, 12.06.2011 [Материал]

И все таки не исповедую. Вы ведь не исповедуете земное тяготение. Да и массовых демонстраций на Украине в защиту убиваемых в Ливии, Ираке или Афганистане я тоже не видел.

Немассовых тоже небыло.
ryto
25 oleg (ryto)   • 16:19:34, 12.06.2011 [Материал]

Защищать муслимов...Вообще крішкой потек. Вбить их в каменній век!
Aziat
31 Темуджин (Aziat)   • 16:31:55, 12.06.2011 [Материал]

Не о муслимах речь, говорю о двуличии запада. И как тогда быть с сербами? Сербы - словяне.
ryto
6 oleg (ryto)   • 04:50:11, 12.06.2011 [Материал]

ничего недолго осталось.
Aziat
8 Темуджин (Aziat)   • 09:10:06, 12.06.2011 [Материал]

Опять согласен. Нэзалежнисть присмерти.
Hoakina
21 Марина (Hoakina)   • 15:22:57, 12.06.2011 [Материал]

А ты - некрофил в таком случае. Геть отсюда в Россию свою процветающую и не люби народу мозги, агитатор.
Aziat
26 Темуджин (Aziat)   • 16:20:05, 12.06.2011 [Материал]

Я незалежнисть не люблю, если ты успела заметить. Так, что некрофил это ты. Надеюсь, незалежнисть сдохнет раньше чем Украина.
ryto
27 oleg (ryto)   • 16:20:38, 12.06.2011 [Материал]

Вам недолго, Столбов хватит и красным и про кремлевским и донецким.
Aziat
30 Темуджин (Aziat)   • 16:29:04, 12.06.2011 [Материал]

да, жертв будет много с обеих сторон. Но вы же знаете, что, как всегда в решающей схватке, победим мы.
Sergiy1968
120 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 19:11:02, 04.07.2011 [Материал]

Ну може і недождете...
ПривидзГаю
52 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 18:11:27, 12.06.2011 [Материал]

Незалежність при смерті - ось що значить вчасно не провести люстрації!
SteamRoller
131 Михаил (SteamRoller)   • 13:02:03, 05.07.2011 [Материал]

Люстрации, суды Линча, стадионы, массовые расстрелы могут только оттянуть - но не предотвратить - смерть поражённого гангреной внутренних противоречий "тела".
Aziat
7 Темуджин (Aziat)   • 09:09:34, 12.06.2011 [Материал]

>>І, отже є цілком безглуздим міф, що його нам втовкмачують різноштибні зайди: мовляв, українці – слабка нація!

Согласен. Украинська нация это миф. 20 лет незалэжности и последние соцопросы это неопровержимо доказывают.
ПривидзГаю
53 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 18:14:23, 12.06.2011 [Материал]

Це комуно-жидівська влада нав'язала толерантість.
ПривидзГаю
54 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 18:15:34, 12.06.2011 [Материал]

Українофобе із табачніком дружиш?!
Сашко
10 Alex (Сашко)   • 11:24:57, 12.06.2011 [Материал]

Плохая статья, потому что коммунисты были хорошие, СССР все боялись и уважали, и расстреливали и голодом морили они плохих за правое дело. Да и кого они расстреливали? Нациков-бандеровцев- разве это люди? Их нужно было стрелять.
Aziat
17 Темуджин (Aziat)   • 14:45:53, 12.06.2011 [Материал]

Вас, либерастов-западников слишком часто ловили на лжи или простой, человеческой тупости. Вам нет веры. А потому ваши обвинения - простое сотрясение воздуха. Кроме того, настоящая сущность запада, который вас вдохновлял на развал страны, сегодня совершенно прозрачна: ложь, жадность, фашизм. Идите на уй со своими западными идеяи.
Sergiy1968
80 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 19:20:00, 13.06.2011 [Материал]

Ну, вже такого лібераста як ти, ще мабуть світ не бачив.
Sergiy1968
79 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 19:18:55, 13.06.2011 [Материал]

Дурнику, комуцики не тільки бандерівців нищили. Вони нищили та виганяли із своїх хат ЦІЛІ НАРОДИ.
SteamRoller
132 Михаил (SteamRoller)   • 13:04:10, 05.07.2011 [Материал]

Опа - пример выныщеного "комуцыками" народа (хотя бы как уничтоженных под корень демократической Британией аборигенов Тасмании).
HOOLIGAN
12 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 13:22:38, 12.06.2011 [Материал]

Я не могу понять никак тех ублюдков,которые минусуют всё,что касается "ЗА украинское",вы-скоты!!!вам пофиг тварям,что гибли миллионы,тысячи...таких уёбков моральных нужно мочить без угрызения совести.Мне пофиг ваши политические взгляды,на то вы имеете право,но тупо не признавать того,что было на самом деле....пля...как вы вообще людям в глаза смотрите,своим родителям,детям???....вы знаете куда вам идти....
Aziat
18 Темуджин (Aziat)   • 14:46:30, 12.06.2011 [Материал]

Глупость - смертельно опасна.
HOOLIGAN
19 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 15:02:08, 12.06.2011 [Материал]

"На злодію і шапка горить"

а сколько у тебя аккаунтов?...хотя и не важно,жизнь то одна и причём опасна...
Aziat
20 Темуджин (Aziat)   • 15:09:34, 12.06.2011 [Материал]

Я свою позицию выражаю открыто, достаточно ясно и последовательно. Твоя же позиция мутная. Что значит "за украинское"? Украинскому, в первою голову, угрожает национально озабоченое дурачье. Оно не понимает, что такое украиское и что ему угрожает.
ryto
29 oleg (ryto)   • 16:22:39, 12.06.2011 [Материал]

Да понимаем мы, просто время не пришло.
Aziat
32 Темуджин (Aziat)   • 16:32:47, 12.06.2011 [Материал]

Ваше время уже ушло. Пиндосия сдулась, а больше вам никто не поможет.
ryto
34 oleg (ryto)   • 16:49:06, 12.06.2011 [Материал]

Кто сдулся а? Мне Пиндосия пофиг. а вот Ваша РАШКА уже все...не с колен встала а позу переменила!
Aziat
36 Темуджин (Aziat)   • 16:54:54, 12.06.2011 [Материал]

Короток ты умом, а потому дальше своего носа не видишь. Вас уничтожат.
HOOLIGAN
38 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 17:27:39, 12.06.2011 [Материал]

Здесь тема не про пиндосов!и иди вместе с ними нахххххх!
Aziat
40 Темуджин (Aziat)   • 17:31:57, 12.06.2011 [Материал]

Выскочил "пылып з конопэль". Не суйся в тему, если не в теме.
HOOLIGAN
44 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 17:52:35, 12.06.2011 [Материал]

22 червня 1941 року –
початок масових розстрілів
політв’язнів у Львівських
тюрмах
Aziat
46 Темуджин (Aziat)   • 18:01:56, 12.06.2011 [Материал]

не верю.
HOOLIGAN
49 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 18:06:33, 12.06.2011 [Материал]

<не верю>
Ну и дура!
Вася,ты обвинил меня,что я упрекнул тебя,что тема не про пиндосов,в ответ я дал название темы!то ты и этому не веришь?пля-лечись!:)
Aziat
51 Темуджин (Aziat)   • 18:09:56, 12.06.2011 [Материал]

ты не в теме конкретной ветки спора с ритой.
ПривидзГаю
55 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 18:17:36, 12.06.2011 [Материал]

http://www.unian.net/ukr/news/news-333103.html
Half_baked
109 Half baked (Half_baked)   • 23:25:25, 13.06.2011 [Материал]

Тупо сЪехал .
Sergiy1968
82 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 19:24:36, 13.06.2011 [Материал]

Якби тебе енкаведики розстрілювати вели, ти також би верещав, що не віриш. Аж поки куля в тебе в лобі не прижилась на вічно.
Sergiy1968
121 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 19:14:33, 04.07.2011 [Материал]

А дебіли ніколи не вірять, бо слабкі розумом.
HOOLIGAN
37 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 17:24:48, 12.06.2011 [Материал]

Овцелюб,у тебя ума хватает,чтоб от нефиг делать ляпнуть:мутное и только от того,что признать это не хочешь?...кого ты увы уничтожать собрался?хохлов?так пох,чем меньше их будет-тем лучше для украинцев,а уничтожать нужно таких как ты,что и будет сделано,ибо такие как ты провокаторы-не жильцы,а предметы,не достойные на существование.
Ты ответь четко-ТЫ ЗА или ПРОТИВ преступлений коммунистов?
Aziat
41 Темуджин (Aziat)   • 17:33:04, 12.06.2011 [Материал]

То, что у вас принято называть коммунистическими преступлениями на 95 процентов выдумки.
HOOLIGAN
45 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 17:58:45, 12.06.2011 [Материал]

Ты ещё начни трупы считать,у кого больше-тот и плохой,а меньше-сойдет?ты вообще вменяемый?...да какая разница КТО преступник:штаты,коммунисты,нацисты???оправдывать одних обвинением других?хо-хо-хо...это уже не смешно-это диагноз!
Создай тему про преступления пиндосов-поддержу однозначно,а так ты глуп,если ставишь перед выбором большего-меньшего зла,в тебе нет ничего людского!
Aziat
48 Темуджин (Aziat)   • 18:06:03, 12.06.2011 [Материал]

Где я обвинял пиндосов? Я только ссылаюсь на них. Ведь вы их не осуждаете за убийства то к чему эти нападки на гипотетические преступления коммунистов? Более того, все материалы об этих "преступлениях" исходят от геополитических конкурентов России а потому заангажированы. Но вы им верите, потому, что считаете это инструментом достижения своих ничтожных целей. Но вам и этих ничтожных целей достичь никто не позволит, ни так называемые противники, ни так называемые союзники.
HOOLIGAN
61 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 21:00:54, 12.06.2011 [Материал]

ТРОЛЛЬ ИСДОХ???
<Где я обвинял пиндосов?
Я только ссылаюсь на
них. Ведь вы их не осуждаете
за убийства то к чему эти
нападки на гипотетические
преступления коммунистов?
Более того, все материалы об
этих "преступлениях" исходят
от геополитических
конкурентов России а потому
заангажированы. Но вы им
верите, потому, что считаете
это инструментом достижения
своих ничтожных целей. Но
вам и этих ничтожных целей
достичь никто не позволит, ни
так называемые противники,
ни так называемые союзники.>
Что ты несешь?не паникуй-молча выйди с интернета,чем убережёшь нас от своего сблёва,короч-по теме(кроме:не верю) есть что сказать?
Sergiy1968
81 Sergey Kuzin (Sergiy1968)   • 19:20:50, 13.06.2011 [Материал]

Від придурка і чуєм.
ryto
28 oleg (ryto)   • 16:22:14, 12.06.2011 [Материал]

Он мертв давно... Все кто продает родину и свой народ-мертвы, хоть и живы вроде.
HOOLIGAN
62 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 21:41:29, 12.06.2011 [Материал]

:))Рито,есть клиент,нужно покарать:
http://ru.tsn.ua/ukrayina/veteran-nkvd-rasskazal-za-chto-banderovcy-mstyat-rossii-i-stalinu.html
...сначала не знал:смеяться или плакать...до сих пор не могу понять-это реально в наше время такое могло произойти или это шутка времени???
Юрко
64 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:50:09, 12.06.2011 [Материал]

Я був шокований після цього виступу на сесії Луганської облради. Що тут хотіли показати? Загарбницьку людиноненависницьку шовіністичну позицію Росії чи важку "працю" бідних ветеранів НКВД, які змушені були бігати по горах та ловити українців, щоб відправити їх до Сиберії?
Hoakina
22 Марина (Hoakina)   • 15:23:50, 12.06.2011 [Материал]

Вы самокритичны, уважаемый агитатор. Хотя твой порок не глупость, а жадность. Нельзя же так много работать, Азиат, а то фонды ФСБ все на тебя уйдут.
SteamRoller
133 Михаил (SteamRoller)   • 13:05:20, 05.07.2011 [Материал]

>>пофиг тварям,что гибли миллионы,тысячи...

...миллиарды, побольше геббельсовских методичек читайте.
HOOLIGAN
136 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 16:04:18, 05.07.2011 [Материал]

Машка,ты уже вернулась?скучно было?
SteamRoller
141 Михаил (SteamRoller)   • 08:50:21, 06.07.2011 [Материал]

Вы меня, наверно, с каким-то своим дружком спутали.
HOOLIGAN
47 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 18:02:11, 12.06.2011 [Материал]

>Он мертв давно... Все кто
продает родину и свой
народ-мертвы, хоть и живы
вроде.>

Вот за что ЭТОМУ-два минуса???...и это нормальный сделал?...такие ходили в 40ых в черных шинелях с повязками.
Aziat
50 Темуджин (Aziat)   • 18:07:48, 12.06.2011 [Материал]

А ты ему подмахни.
HOOLIGAN
63 ¤ПРАВЫЙ¤ (HOOLIGAN)   • 21:43:14, 12.06.2011 [Материал]

Ревнуешь?
Palgor
92 Pavel (Palgor)   • 21:09:39, 13.06.2011 [Материал]

А это потому, что русский - не только язык одного народа, но и язык международного общения.И я выступаю не как поборник Российской Империи, но как человек, родившийся и выросший НА Украине в атмосфере двуязычия, за право таких же, как я, общаться, учиться, получать информацию на родном языке. Что есть плохого в обязательном знании двух государственных языков и что есть хорошего в незнании ни одного? Мне суржик так же неприятен, как и вам, но я писаю кипятком, когда слышу правильную, красивую украинскую речь, и тогда мне самому хочется отвечать по-украински, тщательно подбирая слова.
Юрко
93 Юрій Градовський (Юрко)   • 21:16:47, 13.06.2011 [Материал]

Двох государствєнних язиков в нас немає - є єдина державна мова. Рускій - язик общєнія СССРії, якої не існує. Двуязичіє - розрізаний навпіл язик, щось на кшталт зміїного.
Palgor
97 Pavel (Palgor)   • 21:51:44, 13.06.2011 [Материал]

Ласкаво просимо до Казахстану, такої незалежної собі країнки, де кожен акин зрозуміє нашу з вами українську мову. Де відбував покарання наш з вами Тарас Григорович Шевченко.
И "Добро пожаловать в Житомир, дорогой вы наш космонавт Георгий Михайлович Гречко! В нашем Музее космонавтики бережно хранятся спускаемый аппарат и костюм, в которых Вы вернулись на Землю."
Шановний, різницю відчуваєте?
ПривидзГаю
102 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 22:23:02, 13.06.2011 [Материал]

Та Боже хай вчаться тільки не за рахунок Української Держави.
ПривидзГаю
98 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 22:03:18, 13.06.2011 [Материал]

Це "таваріщь" намагається Вам прояснити "істіну про єдіную общьнасть савєцкій саюз".
Palgor
101 Pavel (Palgor)   • 22:16:26, 13.06.2011 [Материал]

Да клал я на Советский Союз! Мне лишь хочется, чтоб на Украине русскоговорящие и украинскоговорящие граждане и неграждане уважали бы права друг друга, имели бы возможность учиться на своём языке и понимали бы друг друга. От владения двумя языками и уважения ещё никто не умирал.
Юрко
106 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:15:50, 13.06.2011 [Материал]

Отож бо й воно. Щоб поважали право українців спілкуватися власною мовою на власній землі, а не зачувши її, питали: "Ти чьто, нацианаліст?"
Palgor
103 Pavel (Palgor)   • 22:40:27, 13.06.2011 [Материал]

На 104. Добре, я завтра подам пропозицію до Парламенту Баварії про відміну фінансування Українського Університету в Мюнхені. Та піду до ректора Регензбурзького університету з проханням виключити вивчання української філології з навчального плану, бо воно ведеться за рахунок держбюджету, до якого я сплачую свої податки. Нехай моя Батьківщина, де я народився, сама переймається цим.
ПривидзГаю
110 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 11:08:27, 14.06.2011 [Материал]

У Німеччині 38% телепрограм у прайм-таймі німецькою 62% англійською, 34% книг німецькою 64% англійською, 26% німецькомовних газет 68% англійськомовних, 16% інтернет-сайтів німецькою 84% англійською ?

В Німеччині працює 1199 шкіл з навчанням англійською мовою та 1628 шкіл з навчанням німецькою та англійською мовами?
Palgor
104 Pavel (Palgor)   • 23:12:22, 13.06.2011 [Материал]

розрізаний навпіл язик" - це як раз є той суржик, котрим розмовляє більшість сучасної молоді.
Юрко
108 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:24:19, 13.06.2011 [Материал]

До цього призводить окупантське двоязичіє.
amberis
125 Інгварь (amberis)   • 21:26:28, 04.07.2011 [Материал]

на 110. До цього приводить ідіотська, насильницька українізація.
ПривидзГаю
96 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 21:45:21, 13.06.2011 [Материал]

Хто Вам забороняє спілкуватись російською?
Palgor
112 Pavel (Palgor)   • 19:58:17, 14.06.2011 [Материал]

На №113. Давайте не путать понятия и не экстраполировать проблемы с Украины на территорию Германии. Если бы на территории Германии соотношение англоязычного населения было бы 30%, то поверьте мне, и соотношение числа школ было бы другим. То же касается государственного языка. Ибо Германия - это федерация + демократия. А неонацисты и националисты - это немногочисленная секта клоунов.
"Смекаешь, Ручечник?"©
Юрко
114 Юрій Градовський (Юрко)   • 20:13:02, 14.06.2011 [Материал]

А мову німецьку, щоб стати громадянином, треба знати? А скільки років потрібно прожити для того, щоб стати громадянином, в Німеччині? І чому це "давайтє нє будєм" і "єслі би". Ви ж іх пабєділі. Вимагайте рускій язик!
Palgor
115 Pavel (Palgor)   • 21:40:54, 14.06.2011 [Материал]

На №117. Немецкий язык необходимо знать на уровне, достаточном для элементарного общения и умения прочитать новости в газете. При определённых условиях для получения гражданства достаточно прожить пять лет в стране и иметь работу.
Соответственно, я мог получить немецкое гражданство уже 10 лет назад, но сохраняю своё "украйинськэ громадянство". А вымагаты жыдо-комуняцку "мову" не стану, я уже писал, почему.
До речі. Сподіваюсь, що я довів вам своє володіння українською, хоч і вивчав її в "совєцкой" школі та серед україномовних друзів.
ПривидзГаю
116 Гаврилюк Олександр (ПривидзГаю)   • 21:50:43, 14.06.2011 [Материал]

Бо Вам скажуть: "Або живи за нашими законами, або збирай речі і геть звідси", тому нічого й не скажете.
Юрко
117 Юрій Градовський (Юрко)   • 23:19:07, 14.06.2011 [Материал]

Бачите - потрібно знати німецьку. Чому не англійську? Це ж мова міжнаціонального спілкування. А щодо знання мов. Я також володію деякими. Але їх не використовую. То я громадянин тих країн чи як? А Ви подумайте про здавання пашпорта. Може так буде краще.
Palgor
118 Pavel (Palgor)   • 23:41:58, 14.06.2011 [Материал]

На №119 и 120. Не побачив, чи довів я вам своє володіння великодержавною українською мовою, щоб бути гідним громадянином єдиної країни в світі, що випускає свій власний глобус?
Спробую трохи змінити питання. Якщо я володію мовою в обсязі, достатньому для спілкування, навчання тощо, чи маю я право, народившись в Україні, подалі зберігати українське громадянство? Чи варто вже нарешті забути про нього?
Юрко
119 Юрій Градовський (Юрко)   • 00:21:18, 15.06.2011 [Материал]

Я ніколи не мав сумніву щодо вільного володіння українською саме Вами. В свою чергу скажу: я володію російською краще багатьох рускіх, бо знаю чисту, гарну, літературну російську. Росіяни не вірили, що я українець - доводив за допомогою пашпорта. Але це ні до чого. Ви маєте і завжди матимете право на громадянство України, якщо народились тут, допоки Вас не злапають на подвійному громадянстві.
amberis
124 Інгварь (amberis)   • 21:22:44, 04.07.2011 [Материал]

В мене є ПРОПОЗИЦІЯ! Давайте повернемося до мови, якою написано «Слово о Полку Ігореве»! Щодо мови часів Київської Русі заперечень не має? Не лепо ли ны бяшет, братие, начяти старыми словесы трудных повестий...


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо