Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Jonas_IN » 2011 » Декабрь » 8
Jonas_IN Страх. Ідея. Прагматизм

Jonas_IN


Оценка: 4.6/5 Голосов: 11

Страх. Ідея. Прагматизм

08.12.2011, 14:16:50 2661 4.6 1

Страх

У країні за останній рік побільшало злочинів. Все більше людей потрапляють за ґрати та все більше амністується звідти. Все більше страху в житті людей. Не тепла у домівках, не певності під ногами, не бажання творити, а страху бути незаконно покараним за свою позицію, що суперечить визначеному «зверху» курсу.

А «зверху» страху стає все менше. Стало легше розганяти людей, приймати шкурницькі рішення, дурити громаду. Наслідки цього неподобства ми бачимо у кожному випуску новин, на кожній сторінці соціальних мереж, де точиться найбільше дискусій і бійок.

Ідея

Дехто каже, що у державі немає ідеї. Насправді ідея є – жити краще. Проте як втілити цю ідею у життя, кожен придумує сам, керуючись своїми принципами. Чиновники також керуються цією ідеєю. Наприклад, мер Житомира, Володимир Дебой, втілює її у автівці за 600 000 грн.

У цьому світі із споживчим синдромом багатьох щось не влаштовує. Тому часто люди прагнуть нового, гарнішого, кращого і прямо зараз. Благо вибір у нас багатий. Не дивно, що представник партії, яка «будує нову Україну», захотів новий «середній у середньому класі виробничий засіб» – джип, що дозволить йому бачити покращення життя вже сьогодні – рівніші дороги, тепло під сідницями і безпеку.

http://www.dem-alliance.org/userfiles/images/velikmeru_17.JPG

Все так ніжно й кольорово, так перспективно і радісно! А за вікном голодують чорнобильці, матері-одиначки не отримують допомогу на дітей, працівники ЖТТУ не отримують зарплати уже 5 місяців, Водоканал банкрут…

Ця ідея обмежена. В тому числі через невірні принципи тих хто її сповідує. Мер і громада помиляються у своїх принципах.

Проте, не завжди. Приклад з мером показує, що громада може орієнтуватися на вірні принципи і відстояти їх. У боротьбі за них житомиряни подарували міському голові велосипед, гроші на який зібрали самотужки. Він є символом прямої реалізації принципу – засіб пересування це не розкіш, а необхідність.

Подарунок оцінила вся Україна. Чи не кожен бачив репортажі у ЗМІ, читав новини. Навіть, ті «зверху» помітили це – Азаров помахав пальчиком дядєнькам і пообціяв їх шкодливих поставити у куточок. Не оцінив і не оцінить подарунку тільки новоспечений «велосипедист»...

Прагматизм

«До чого тут ідея з принципами?» – запитає багато хто, наголошуючи: «Дайте мені просто жити! Зарплату, роботу, машину...» 
Таким людям потрібно озирнутися і відшукати ідею, що виходить за рамки свого обмеженого «Я». На жаль, її знайдуть одиниці. Крім ідеї ще потрібно розпізнати принципи, які скеровуватимуть дії людей у благому руслі. З цим також проблеми.

А є у всіх достойна зарплата, робота, машина? Також немає. Логічно зробити висновок: людина без ідеї та з хибними принципами, не може «жити краще».

«Що ж робити?» – боротись зі страхом, об’єднуватись, спільно формувати ідею, відстоювати принципи і, як не банально, жити краще!

Об’єднавшись, житомиряни не дали розтринькати свої гроші. Якщо вони продовжать боротьбу, то чиновникам, і меру Житомира зокрема, доведеться змінювати свої принципи та працювати на благо народу, а не свого заду!

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
Мейкпис
1 Сергей Михеев (Мейкпис)   • 17:21:41, 08.12.2011 [Материал]

>>"«Що ж робити?» – боротись зі страхом, об’єднуватись, спільно формувати ідею, відстоювати принципи і, як не банально, жити краще!"

Золотые слова.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо