Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » Юрко » 2012 » Ноябрь » 10
Юрко В Києві націоналісти змушені були штурмувати квартиру з рейдерами

Юрко


Оценка: 2.9/5 Голосов: 17

В Києві націоналісти змушені були штурмувати квартиру з рейдерами

10.11.2012, 19:51:19 1830 2.9 1

В цей понеділок, 6 листопада, до Київської "Свободи" надійшло повідомлення, що двоє малолітніх дітей утримуються у своєму помешканні рейдерами, а батьки викинуті на вулицю.
Незручний час для того, аби реагувати на подію - більшість свободівців були залучені біля 223 ОВК. Назбирали пару активістів зі Свободи та серед друзів.

Виїхали на Лівий берег, вулицю Азербайджанську. При вході у під'їзд забігли у середину пару поліцаїв. Вголос подумалося товаришу: Жарко буде.

Піднялися на 14 поверх. Біля дверей квартири пару людей - подружжя, викинуте бидлом з квартири, пару сусідів. Мати каже, що в квартирі її діти і сестра. Питаємо: Міліція є? Жіночка показує на чоловіка в цивільному. З вигляду алкоголік, переляканий. Почали питати чому протягом дня немає нікого з міліції, прокуратури. Сказав, що оберігає громадський порядок. Один з товаришів: Що ти соплі жуєш, який порядок, двоє малих з рейдерами закриті!Змусили його подзвонити в райвідділок, пригрозивши приїздом народного депутата.

Чоловік розказав, що рейдери чекали їх із самого ранку. Його жінка відчинила двері, щоб вийти з дітьми - ішла до дитсадка. Вони затримали двері, ввалилися у коридор, побили чоловіка. Сказали, що їхня квартира вже куплена і вони нові власники квартири, що всі речі сім'я може забрати до 6 вечора.

Міліцію ясно викликали. Приїжджала оперативна група, яка взяла пояснення і тільки. Те, що квартира не продавалася, там прописані діти, - це до уваги не бралося.

З'ясувалося, що ця сім'я брала кредит під заставу цієї квартири. Після затримки виплати на тиждень вона отримала захоплення квартири. Скнари вирішили і гроші повернути, і ще й квартиру під шумок забрати.

За 10 хвилин приїхала знімальна група телеканалу "Інтеру". За ними за хвилину з'явилися прокуратурники зі сміттярями. Ми підслухали їхню розмову. Високий прокуратор в костюмі після відповідей сміттярів сказав, що документів на продаж квартири немає, значить справа пахне рейдерством.

Цей Костюм підійшов до дверей з журналістом і камерою і почав вимагати від гопників відчинити двері. Ті мовчали. Мама почала через двері запитувати дітей чи з ними все гаразд. Тяжко було чути її тремтячий голос і тихі відповіді її малого з-за дверей.

Через хід ключа у дверях було видно 5-6 жлобів у спортивних костюмах. Жінка пояснила, що вони сказали, що не підуть, бо їм за цю роботу платять, сидіти вони не будуть, бо їх міліція покриває.

Активісти зрозуміли, що сміттярі не будуть виганяти рейдерів з квартири. Працівник прокуратури попросив допомоги при відкритті дверей.

Товариство вишикувалося під стіною, щою не було видно жлобам. Коли найбикуватіший жлоб відчинив двері, його захопили і заблокували двері. Сміття одразу втрутилося і відбило жлоба. Лоб і куртка його були пошкоджені.

Націоналісти попередньо заблокували вихід до ліфта на випадок, якщо сміттярі відпустять жлоба. На їх вимогу його відвели у прохід. Незадоволений ситуацією, жлоб кидався на тих, хто його виволік з квартири, завзято пропонував зустрітися один на один. Мала знову виникнути бійка. Міліціонер-майор попросив заспокоїтися, сказав, що їх проведуть по повній програмі. Придурювався, що нормальний.

За пару хвилин один з активістів почув, як сміття-охоронець придумує легенду для жлоба чому він опинився у тій квартирі. Зчинився шум: присутні вимагали затримати всіх жлобів. Декілька з поліцаїв виправдовували свої пасивні дії тим, що ніхто з громадян не може їм вказувати що робити, що хто такі ті, хто щось вимагає...

В кінці-кінців їх вивели і вивезли машиною до райвідділку. Один із жлобів крикнув до націоналістів: "Я тєбя запомніл!"

Відео каналу "Інтер": http://podrobnosti.ua/video/summary/2012/11/06/868990.html

P.S. Ця подія ще раз підтвердила, що киянам, як і всім громадянам, потрібна самоорганізація, яка б дозволила швидко мобілізувати в першу чергу фізичні ресурси. А саме чоловіків, які будуть солідарні у боротьбі простих людей проти системи капіталізму і його окремих проявів у вигляді незаконних забудов, МАФів, квартирного рейдерства. Далі видно буде)

http://gazeta.ua/blog/35206/v-kievi-nacionalisti-zmusheni-buli-shturmuvati-kvartiru-z-rejderami

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 1
passenger
1 Полное имя (passenger)   • 22:08:03, 10.11.2012 [Материал]

http://www.youtube.com/watch?v=3pEaM6-u6UA


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо