Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Мой блог » garold » 2014 » Август » 18
garold Чорновол вирішила піти з посади головного борця з корупцією.

garold


Оценка: 3.0/5 Голосов: 6

Чорновол вирішила піти з посади головного борця з корупцією.

18.08.2014, 21:45:35 2440 3.0 10

Тетяна Чорновол планує звільнитися з посади урядового уповноваженого з боротьби з корупцією.

"Завтра напишу заяву", - написала вона у своєму блозі на "Українській правді" під заголовком "Прощавай, Кабмін".

Чорновол пише, що усвідомила несродність цій посаді ще у травні, вирішила звільнятися на початку серпня, але хотіла доробити розпочаті справи. Втім, їй не вдалося реалізувати антикорупційні задуми, а смерть чоловіка під час АТО посилила відчуття, що вона займається не тим, чим повинна в цей час.

"Моє там (на посаді) перебування було даремне. Бо не має в Україні політичної волі на безкомпромісну, широкомасштабну війну з корупцією. Навіть якщо це стосується гвардії Януковича. Не люструвати їх треба, а саджати, їхні активи повертати державі. І не лише тих, хто офіційно були при владі, а в першу чергу тодішніх "смотрящих", які навіть під закон про люстрацію, що у ВР, не підпадають", - написала Чорновол.

"Але генпрокуратура давно нікого не арештовує, а навпаки загальмовує справи", - констатувала вона.

Чорновол пояснює, що лише за останній час було провалено декілька важливих антикорупційних ініціатив.

Зокрема, в позаминулу середу Мінюст мав винести на Кабмін законопроект про створення спеціалізованого силового (слідчого) органу протидії корупції, – але натомість подав законопроект нардепа УДАРу Чумака та заступника голови Мінюсту Рябошапки, написаний ще в часи Януковича. Перехідні положення останнього, за словами Чорновол, дозволяють "громити приватний бізнес" і не чіпати корупцію можновладців.

"Там чітко прописано, що слідчі Національного бюро антикорупційних розслідувань здійснюють розслідування злочинів здійснених в приватному секторі, якщо розмір предмету злочину або завданої шкоди перевищує в 500 раз мінімальну зарплату (600 тисяч грн. на сьогодні)… Можна не чіпати великий бізнес – досить "боротьби з корупцією" в середньому", - зазначає уповноважена.

За словами Чорновол, міністр юстиції Петренко пообіцяв у наступну середу подати законопроект, який вона презентувала на Кабміні, – і вона лишалася в уряді ще на тиждень.

7 серпня, Чорновол намагалася переконати Мінюст переймати світовий досвід встановлення бенефіціарів (справжніх власників бізнесу), але там вирішили "зобов'язати бізнес відкривати власника (фізичну особу) в єдиному реєстрі підприємств".

"В п'ятницю (8 серпня) проводила прес-конференцію, щоб попередити злочин: не дати Курченку з Коломойським вивезти з Одеського НПЗ арештовані нафтопродукти Курченка. Оприлюднила одну їх схему, але не факт, що вони вже не працюють над іншою. У цій війні за 1 млрд. грн. для держбюджету крім МВС мені ніхто не допомагає", - пояснює Чорновол.

13 серпня, за словами Чорновол, у Кабміні знову не пройшли ні законопроект про створення силового антикорупційного органу, ні постанова про знищення корупційної схеми "батька тендерної мафії" Антона Яценка" у сфері оцінки для цілей оподаткування (Кабмін не скасував постанову уряду Азарова №231).

Того дня Чорновол ховала свого чоловіка – і тепер шкодує, що через роботу не була з ним в останні дні.

Крім того, за словами Чорновол, "організатор ескадронів смерті на Майдані, спонсор сепаратистів Юрій Іванющенко продовжує будувати нове "Межигір'я" у Конча-Заспі – і "кришують" це нібито "люди від Кличка".

Міністр Кабміну Остап Семерак скоротив апарат Чорновол із 3 до 2 людей, а керівником управління корупційних ризиків у секретаріаті, із яким вона уповноважена працювати, призначив без узгодження з Чорновол Андрія Жовнера – колись довірену особу на виборах Артема Пшонки та працівника Генпрокуратури при Пшонці-старшому.

А головне, за словами Чорновол, що прем’єр Арсеній Яценюк "не вважає за потрібне працювати з уповноваженим з антикорупційної політики" і що вони "не перетинаються".

Чорновол констатує, що вона не може завадити Юрію Бойку "витягти (вкрасти) з "Нафтогазу" газ вартістю 2 млдр. доларів", "зламати корупційну схему квотування експорту металобрухту, що грабує бюджет в інтересах Ахметова-Пінчука", а "Кабмін не може продати арештоване пальне Курченка, адже це викликає роздратування Коломойського, бо той вирішив, що це його паливні матеріали".

І тому вона вирішила звільнитися.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 10
garold
1 Кonstantin (garold)   • 21:47:13, 18.08.2014 [Материал]

Вот это начинает гложит,ни кто ни с чем бороться не думает,пока на войну списывают,а что дальше?
Леди
2 Леди (Леди)   • 22:10:30, 18.08.2014 [Материал]

Ну заставили же активисты Фокина написать рапорт...Просто останавливаться не надо...
garold
3 Кonstantin (garold)   • 22:13:35, 18.08.2014 [Материал]

Фокин это капля в море.
3DSchuminator
4 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 22:55:34, 18.08.2014 [Материал]

если так рассуждать, то ничего делать и менять не нужно. да и ваще, нахрен жить, если звездных систем в галактике около 300 миллиардов (ил них около 40 миллиардов потенциально обитаемые), а в обозримой вселенной около 100 миллиардов галактик. Это даже не капля в море, на что наша жизнь повлияет?)))
garold
5 Кonstantin (garold)   • 00:22:18, 19.08.2014 [Материал]

Конечно,а здесь ещё и солнце когда нить погаснет,но ведь ты сам писал"разочарую. "потенціалу мешканців" нема, майже
как бы у кого от этого не бомбило, ставя минус))))",в этих словах надежды не видно.
3DSchuminator
7 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 13:13:28, 19.08.2014 [Материал]

надежда как раз есть, но факт остается фактом. там был мой тонкий намек, что не плохо бы с себя каждому начать, а не ждать царя и поводыря, который раскроет этот мифический потенциал. люди, прогнавшие в шею этого факина - тот самый потенциал, который действует самостоятельно. вот бы еще другие проснулись, коих большинство, и делать что-то начали

Потенціал (рос. потенциал, англ. potential, нім. Potential n) – можливості, наявні сили, запаси, засоби, що можуть бути використані
у нас очень у не многих он есть, остальным надо развивать и накапливать, иначе так и останется аморфной эта быдломасса. А какой может быть потенциал у кучи говна на лужайке? :)
aldan
8 Alex (aldan)   • 14:29:51, 19.08.2014 [Материал]

"А какой может быть потенциал у кучи говна на лужайке? :)"
- Стать удобрением.
3DSchuminator
9 Michael Schumacher (3DSchuminator)   • 15:54:56, 19.08.2014 [Материал]

я тоже за постройку биореактора
aurum
6 Антон (aurum)   • 12:45:37, 19.08.2014 [Материал]

Фокін це пішак. Таке враження що більш і немає кого ставити на керівні посади крім цих злодіїв. Круговоріт хабарників та хапуг. Головне нерозслаблятись і як відбили від житомира фокіна так і треба відбити і від райадміністрацію і т,д
TarasS
10 Тарас (TarasS)   • 00:38:16, 20.08.2014 [Материал]

Танюху дуже шкода.
Працювали з нею разом 2006-2007 р. р.


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо