Живий Журнал
 
ЖЖ Инфо » Лента соцсетей » Юрій Бутусов » 2023 » Январь » 14
Юрій Бутусов

Юрій Бутусов


Оценка: 5.0/5 Голосов: 2

Думки після Соледару

14.01.2023, 22:17:04 1465 5.0 0

1. Ціль війни це не бути на війні, ціль війни - вбивати ворога. Все, що призводить  до вбивства ворога - важливе, все, що не призводить - шкідливе. Бо тільки коли їх будуть набагато більше вбивати, вони будуть набагато швидше втікати.

2. Відповідальність на фронті є одна - за вбивство ворога та збереження своїх. Ці  питання взаємопов'язані. Все інше другорядне. 

3. Солдати вбивають настільки добре, наскільки добре ними командують. Солдат вбиває, коли довіряє своєму командиру, а не коли  боїться покарання. Солдат, який не довіряє командиру - жертва, яка втрачена без бою. Солдат, який краще вмотивований, на жаль, може програти ворогу, якщо він краще керований.

4. Результат бойових дій - це зафіксовані на відео та фото вбитих ворогів та знищеної техніки з координатами ураження. Відсутність результатів ураження на відео та фото - ознака недоліків у розвідці та спостереженні, рахувати треба тільки підтверджені факти.

5.  Дрон не виграє бій, але бій, у якому дрон не застосований, найскоріше може бути програний. Щоб вбивати командир має навчитись керувати не тільки солдатами, але і дронами. Дрон над позицією важливіший за автомат на позиції.

6. На війні має значення не вартість зброї, а вартість вбивства. Рахувати треба вартість циклу вбивства, усі його складові. Це і є справжня вартість ресурсів. І з цього витікає: Той, хто вбиває ворога має визначати бойовий порядок. Той, хто вбиває - джерело планування для того, хто дає наказ. Важлива та позиція, яка дозволяє вбивати ворогів, а не та, яка накреслена на карті.

7. Берегти людей на війні - це не співчувати та не хвалити, берегти людей - це готувати та командувати.  

8. Бути командувачем або командиром - це не видавати накази, бути командувачем - це давати результат на полі бою. Командувач та командир відповідають за вбивство ворога та збереження своїх, і відповідають першими. Не обов'язково карати - але обов'язково називати те, що відбулось своїми іменами.

9. Керованість військ - це відповідальність вищого керівництва, яке відповідає за організацію, бойову підготовку, вчасні призначення та заміну командних кадрів, забезпечення, об'єктивну оцінку боєздатності. Якщо наслідки проблем з керованістю перекидаються тільки на солдат - це завадить солдатам вбивати ворога, і не змінить нічого.

10. Брехня зручна для політики  - але вбивча для бійців. Брехня не дозволяє зробити правдиві висновки, не дозволяє запровадити зміни, не дозволяє просувати гідних та найкращих, дозволяє ховати неефективних, але лояльних. Брехня - це передвісник поразок, які можуть повторюватись знову. Брехня заважає вбивати ворога. 

Нічого саме по собі не вирішиться.

Нас чекає тривала піхотна війна, на широкому фронті. І нам треба стати ефективними на кожній ділянці фронті.

Администрация сайта zhzh.info может не разделять точку зрения авторов опубликованных материалов и ответственность за них не несет.


Блоги на эту тему:
Комментариев: 0


Объявления:

Читайте ЖЖ.инфо