Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2008 » Май » 23 » 13:17:10

ЕБРР выделяет Житомирской области 160 млн. евро на реконструкцию дорог

23.05.2008, 13:24:57 5335 0
ЕБРР выделяет Житомирской области 160 млн. евро на реконструкцию дорог

23 травня було розглянуто питання капітального ремонту автодороги Київ-Чоп в межах Житомирської області. Про це «Журналу Житомира» повідомила прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

З метою забезпечення своєчасної підготовки до проведення в Україні чемпіонату Європи 2012 року та на виконання «Державної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2007-2011 роки», з травня 2008 року буде розпочато реконструкцію державної дороги Київ-Чоп в межах Житомирської області.

Європейський банк реконструкції та розвитку виділяє з цією метою близько 160 млн. євро (приблизно 1 млрд. 200 млн. грн.). Роботи будуть вестися від кордону з Рівненською областю (м. Корець) до с. Глибочиця Житомирського району (на ділянці км 128 – км 260). Проведення цих робіт передбачено в стислі терміни – 30 календарних місяців.

Під час реконструкції доріг планується побудувати 2 транспортні розв’язки (в с. Іванівка та с.Глибочиця Житомирського району), 14 майданчиків для відпочинку, інші об’єкти сервісного значення, які будуть будуватися як за кредитні кошти, так і за кошти інвесторів.

Також вже підготовлено проект, яким визначено пріоритетні напрямки роботи обласної та районних державних адміністрацій щодо підготовки для початку в травні поточного року робіт на автодорозі Київ-Чоп.

Зокрема необхідно районним державним адміністраціям (Новоград-Волинській, Червоноармійській, Житомирській, Коростишівській), відповідним селищним та сільським радам, на підвідомчій території яких проходить автодорога Київ-Чоп, - максимально сприяти вирішенню питань щодо отримання дозволів, реєстрації, надання земельних ділянок для суспільних потреб в постійне користування та оренду, видалення дерев, які загрожують безпеці руху.

ДОВІДКА: За результатами міжнародних тендерів, проведених Укравтодором на реалізацію Третього проекту «Ремонт автомобільної дороги Київ-Чоп» за Кредитною угодою між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку виконавцями робіт у межах Житомирської області визначені:
  • км 234 – км 260 – ВАТ «Південьзахідшляхбуд» (Україна, Вінниця),
  • км 182 – км 234 – компанія «Granit AD – Skopje» (Македонія),
  • км 128 – км 182 – компанія «Gulsan Construction Industry Tourism, Transportation and Trade Co. Ins.» (Туреччина).

Нагляд за будівельними роботами здійснюватимуть, згідно з вимогами міжнародної Федерації інженерів-консультантів (FIDIC), переможці відкритого міжнародного тендеру: французька фірма «Egis Bceom International» (км 234 – км 260), та британська фірма «HYDER Consulting Limited» (км 182 - км 234; км 128 – км 182).

Тэги: дороги, Житомир, ЕБРР

Схожі новини:


Комментариев: 0
Оголошення на ЖЖ інфо: