Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Гроші і Економіка » 2010 » Март » 2 » 10:05:14

Кредит ЕБРР. Иваницкий раскритиковал проект кредитного договора в 15 млн. евро

02.03.2010, 10:05:14 6735 28
Кредит ЕБРР. Иваницкий раскритиковал проект кредитного договора в 15 млн. евро

Экс-депутат Житомирского горсовета Игорь Иваницкий раскритиковал проект кредитного договора между ЕБРР и «Житомиртеплокоммунэнерго».

Как сообщал «Журнал Житомира», речь идет о кредите в 10 миллионов евро и сопровождающем его гранте на 5 миллионов евро, на ремонт и реконструкцию теплосетей и котельных города.

Вчера, 1 марта были анонсированы сразу две пресс-конференции по этому вопросу: в 14.30 - двух бывших заместителей действующего мэра города  – Эдуарда Кругляка и Евгения Костышина. В этот же день – в 16.00 -  была назначена пресс-конференция мэра Веры Шелудченко.

К сожалению, на пресс-конференции заявленные эксперты Кругляк и Костышин так и не появились. Как объяснил журналистам Игорь Иваницкий, они проявили политическую осторожность в связи с неопределенной ситуацией «в верхах», и, чтобы не светиться, окончательно «полякалися» и не пришли.

Пресс-конференцию на тему: «Будет ли выгоден житомирянам кредит от ЕБРР?» пришлось проводить Иваницкому. Проект кредитного договора Игорь Николаевич достаточно убедительно раскритиковал.

По мнению экс-депутата, кредит Европейского Банка Реконструкции и Развития  для «Житомиртеплокоммунэнерго» не только пойдет во вред, но опасен потерей предприятия для города. Не поверил докладчик и расчетам городских властей о ежегодной экономии 1,5 млн евро бюджетных средств. По его словам, просто не существует четкого технико-экономического обоснования, и скорее всего, эта цифра взята с потолка.

Иваницкий уверен, что скрытые от поверхностного взгляда обязательства, могут существенно поднять проценты по кредиту. И доведется платить не 7%,  а все 10-14, а если гривна будет падать – то и все 30-35%. Тогда уж точно о том, что коммунальное предприятие останется собственностью города, можно забыть.

Иваницкий предположил, что альтернативой проекту сотрудничества с ЕБРР сможет стать Мировой банк, мол, с ним за гораздо меньшие проценты (не 7, а 4,02%) работает водоканал Новограда-Волынского, который также проводит реконструкцию и ремонт сетей. А посему – вариант сотрудничества с ЕБРР вряд ли можно назвать наилучшим, тем более, если вдруг дело дойдет по каким-то причинам до суда, то ездить на заседания придется аж в Лондон и отвечать перед банком по английским законам. Украинский суд – самый независимый, неподкупный и справедливый, европейцам почему-то не подходит, впрочем, как и украинские законы в банковском деле.

Как рассказал журналистам Игорь Николаевич, своими сомнениями он поделился со специалистами из Житомирской областной госадминистрации (фамилии названы не были), которые, опять же по его словам, предстоящий договор оценили емко: «Бред».

После услышанного большая часть журналистов отправилась на пресс-конференцию к мэру.


Вера Шелудченко ответственно заявила, что кредит дается под гарантию городских властей и государства в лице Минфина. Европейцы уже провели аудит и анализ работы предприятия, после чего и приняли решение о возможности финансирования реконструкции и ремонта.

По словам Веры Шелудченко, у «Житомиртеплокоммунэнерго» есть два пути: или взять кредит сейчас, или предприятие ждет бесславный путь концессии, (как вариант - приход частного инвестора, что гораздо хуже). Несколько лет назад такая попытка чуть не стоила жизни «Житомиртеплокоммунэнерго», когда «инвестор из Кировограда» практически угробил предприятие. Да и приватизация, например, «Житомироблэнерго» привела к тому, что в Житомирской области оказались самые высокие тарифы на электроэнергию.

Мэр призналась, что она не сторонник кредитов, но другого пути просто нет. Аргументы выглядели убедительно: за несколько лет будет полностью заменено 35 километров сети от котельной на Жуйко (в Житомире из 211 километров сетей 70% изношены, а 12 километров – просто аварийные), построена котельная на альтернативном виде топлива, кроме того, в проблемном районе Шевчено-Бородия в домах появится 72 индивидуальных тепловых пункта (индивидуальные котельные). Также будет заменено 40 старых котлов на современные с высоким КПД, а окупится проект за 5 лет.

Насчет процента по кредитам, так это вопрос, который власти города надеются решить и уговорить представителей банка снизить его, такие прецеденты в практике ЕБРР уже были.

Что касается кредита от Мирового банка, то власти города ранее обращались и туда – ответ оказался отрицательным. А теперь не хотят упускать реальный шанс, поскольку, своими силами и при поддержке госбюджета и в лучшие годы в Житомире ремонтировали от силы 1,5 километра сетей отопления. А в прошедшем кризисном – ни копейки на эти цели от госказны не получили.

Шелудченко уверена, что все требования европейских партнеров будут выполнены: и повышение тарифов до 100 процентов (они все равно будут расти), и сбор 95% платежей (были такие месяцы, когда столько и собирали), и своевременные проплаты (доллар 25 гривен никогда не будет стоить).

Мэр твердо будет стоять на своем: кредит нужен и другого выхода просто нет.

читайте также:

Тэги: Иваницкий, Житомиртеплокоммунэнерго, кредит, Житомир, ЕБРР
   По матеріалам: Житомир Инфо

Схожі новини:


Комментариев: 28
Iваницький
1 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 10:17:34, 02.03.2010 [Материал]

Уважаемый Администратор ЖЖ. Если не трудно, то, раз уж Тимофеевна про кировоградцев вспомнила - добавьте, пожалуйста, к материалу следующие ссылки?
http://zhzh.info/publ/12-1-0-284
http://zhzh.info/publ/12-1-0-288
А то ведь люди грешным делом и впрямь поверят, что это она, героиня, "украсть не дала" ))))
Иваницкая
9 Татьяна Владимировна (Иваницкая)   • 18:26:10, 02.03.2010 [Материал]

И я добавлю. Иваницкий тогда сбежал из больницы из реанимационного отделения. Куда попал после того как надышался серной кислоты ради того чтобы вам в речку ее не сливали. А сбежал на сессию чтобы не дать украсть теплокомуненерго. И не дал. А сегодня не смог. Потому что почти все кто остался в миськраде плевать на вас всех хотели. И тогда плевали, только Иваницкий трепал всем нервы и чегото пытался добиться. И сегодня плюют, те же регионы. Только ведь не всегда так будет? как вы думаете?
informator
10 Inf (informator)   • 18:37:42, 02.03.2010 [Материал]

"Только ведь не всегда так будет? как вы думаете?"

Что-то должно случиться, должно прорвать... умы наши.

baba
11 Василий (baba)   • 18:46:36, 02.03.2010 [Материал]

Думаем иваницкому присвоить звание Героя Ураины,т.к.место Степана Бандеры освобождается по просьбе Евросоюза. Свято место-пусто небывает.
Иваницкая
13 Татьяна Владимировна (Иваницкая)   • 18:50:05, 02.03.2010 [Материал]

себе присвойте - звание Хама Украины
Iваницький
22 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 12:48:02, 03.03.2010 [Материал]

Почитайте здесь - может вам полегчает:
http://zhzh.info/forum/4-667-1
Как видите, не вы один от меня "потерпевший" )))
woland
17 Влад (woland)   • 19:16:14, 02.03.2010 [Материал]

Блін, не втримаюсь.
Тетяно Володимирівно, а депутати обласної ради від Партії регіонів теж плююють на нас, чи це лише в міській такі падонки зібрались, а?
Iваницький
19 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 12:38:19, 03.03.2010 [Материал]

Навіть діти досить швидко навчаються «втримуватись» - і свої природні фізіологічні потреби задовольняти у відповідно відведених для цього місцях. Варто було б і вам навчитися не замулювати очі «запитаннями», які жодним чином не мають відношення до основної теми та/або до змісту коментаря, до якого ви «запитання» те припасовуєте.

А зміст ком.№№ 1, 9 полягає в наступному (тезово повторюю для ледащих і не вміючих читати раніше викладене):

У 2007-му році Житомирський міський голова Шелудченко В.Т. увійшла в змову з представниками кіровоградської структури (підконтрольної, до речі, у т.ч. й члену сім’ї нардепа від ПР пана Кінаха) стосовно передачі активів ЖТКЕ на «смішних» умовах під контроль цієї структури. Для чого було створено кілька підставних фірм і, шляхом залучення певного кола лояльних до В.Т.Ш. співробітників виконавчих органів ради та за активної участі депутатів міськради Туфанова (ПР), Сахнєвича («Житомиряни») та Федоренко (тоді ще КПУ), сфальсифіковано «тендер» на користь «ЖитомирТеплоКомплектЕнерго». Директором фірми-двійника був дехто пан Гармаш, до цього – представник топ-менеджменту тієї самої кіровоградської структури. Його ж Вірою Тимофіївною було за півроку до того призначено на посаду директора «ЖитомирТеплоКомунЕнерго». До речі, сам він у цій оборудці виявся єдиною особою, проти якої пізніше таки була порушена кримінальна справа.
Підготовка проекту, як і нинішнього, велася в максимально закритому режимі, і витік інформації стався тоді, коли вже майже пізно було. Лише активним втручанням частини міських депів і прокуратури вдалося запобігти реалізації оборудки – практично вже оформленої. Можливим це стало у т.ч. й завдяки особистому нагляду за голосуванням питання на сесії з боку керівників ПР та БЮТ.
З того часу багато чого змінилося. За період управління міською організацією БЮТ паном Черпицьким фракція БЮТ у міській раді практично повністю вишйла з під контролю С.В.Пашинського (що більш ніж яскраво було продемонстровано вчора). ПР… пан Присяжнюк, як завжди, «грається». До того ж в ПР давно заведено, що не «папік кормить», а челядь сама добуває собі посильного шматка – останні майнові подачки, ще раніше здійснена «допомога у працевлаштуванні», низка інших, більш дрібних, преференцій разом з очікуванням додаткових кісточок – у мене й сумніву не викликала «позиція» фракції ПР у відношенні до інтересів чинного міського голови. Соціалісти ж… приємно вражений принциповістю пана Михайлова – знімаю капелюха, решта ж… Олечка Юрієвна Голєва, комуністи… шестеро з шестидесяти. Сумно, що Сергій Іванович – один з небагатьох, хто від ВТШ аж ніяк не залежить (швидше – вона від них), цього разу відмовився від принципової позиції (що ще у передвечір сесії в приватному спілкуванні практично повністю погодився з моїми резонами). Хоча, безумовно, це б вже ніц не змінило.

P.S. Ну як було не подивуватися з наступного: «По словам Веры Шелудченко… предприятие ждет бесславный путь концессии… Несколько лет назад такая попытка чуть не стоила жизни «Житомиртеплокоммунэнерго», когда «инвестор из Кировограда» практически угробил предприятие» (цитата з основного матеріалу) - особливо зважаючи на те, що лише трохи більше року тому у моєму ефірі Віра Тимофіївна не лише підтверджувала свою причетність до згаданого проекту, але й висловлювала подяку пану Туфанову :).

informator
2 Inf (informator)   • 10:46:00, 02.03.2010 [Материал]

Дожили - государство "сдает" стратегические предприятия: электричество, тепло. Что дальше? Газ, вода? Все отдать в частные руки? А завтра этим частным рукам никто не помешает повышать бесконтрольно тарифы, выключать свет и перекрывать канализацию тогда, когда им вздумается. Не будет никакого контроля и влияния жителей города на коммунальное (свое) хозяйство. Уже были прецеденты, когда в Украине отключали электричество военным частям. Отключили военную часть (ПВО) - и залетай, кто хочет. Перекрыли канализацию - и...

А именно что гос. чиновники СДАЮТ стратегические предприятия. Потому что нет никаких четких планов по привлечению средств для обслуживания этого кредита. А условия кредита - очень жесткие: не заплатил вовремя - штраф, не заплатил штраф, не обслужил кредит - отдавай или продавай предприятие...

Товарищи гос. служащие, не берите грех, не предавайте интересов граждан, которым завтра вы будете смотреть в глаза. Давайте вместе достойно выйдем из сложившейся ситуации, ведь повышение тарифов при взятии кредита - неизбежно, - так давайте сами той же умеренной тарифной политикой находить средства на реконструкцию, привлекать ученых, искать новые концепции - местное отопление отдельных домов и т.д.

Кредит - это не решение проблемы, - это ее отсрочка и запускание проблемы еще в более безвыходную ситуацию.

Makedonskii
3 Александр (Makedonskii)   • 11:03:28, 02.03.2010 [Материал]

По поводу "бесславного пути концессии". Взяла и заклеймила. Чем же он так сильно хуже про..ба водоканала по кредиту? Просто звезды сейчас не располагают к изъятию городской собственности путем передачи в "концессию"
Iваницький
4 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 11:31:31, 02.03.2010 [Материал]

эт-точна)))
А вот как по мне, то именно концессия - наиболее приемлемое решение подобных - существует масса взаимовыгодных форм, позволяющих максимально учесть интересы потребителей, а инвестиционные обязательства - это вообще святое.
Но... "звезды не располагают"... ну почему они не хотят учиться воровать из прибыли?!!

P.S. Помнится, мне в 2006-м тоже всякое чмо вот так "минусовало" (тогда не было тут "рейтингов" этих - просто гадили анонимно), а ещё в 2005-м... сегодня, как глянешь - одни герои, мля... ничё, пройдет ещё пару лет - и очередной анонимный герой будет обличать и проклинать... мож вспомнит кто, как я предупреждал... бараны.

Diecko
5 Domkrat (Diecko)   • 12:59:36, 02.03.2010 [Материал]

Шелудчинко відстояла майно громади - теплокомуненерого залишиться у власності житомирян!
Iваницький
6 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 13:10:16, 02.03.2010 [Материал]

"молодым везде у нас дорога"... потому и не эволюционирует вид, максимум - из мавпы в дурно крякающее
woland
7 Влад (woland)   • 17:10:28, 02.03.2010 [Материал]

Ігор Миколайович сором'язливо забув додати, що на пресусі Круківський як бог черепаху раздєлав його позицію щодо відстоків, чітко довівши, що сумарний не перевищуватиме 6,978% і щодо Світового Банку (бо не всім вони дають) і тут же запросив до себе поспілкуватись на задану тему.

П. С. Ще Ігор Миколайович чомусь забув додати, що його дружина прямо на прес-конференції тихенько роздавала журналістам по 50 грн. "за красівиє ґлаза", як знітившись віджартувався один колєґа))
В зв'язку з цим в мене питання: Ігоре Миколайовичу, спитайте у дружини - невже в мене не красівиє ґлаза? Мо й мені шось на сік перепаде, а? А я вам, я вам... хочете спаю?;)

Щоправда, авторка цього матеріалу грошей таки не взяла.

Иваницкая
8 Татьяна Владимировна (Иваницкая)   • 18:17:22, 02.03.2010 [Материал]

Молодой человек. Это Игорь Николаевич разделал вас всех вчера как бог черепаху. И тому были свидетели все присутствовавшие.
Если это не так то попробуйте разделать его и здесь.
Пока что вы только отмалчиваетесь на все его утверждения и только хамите, на большее вас не хватает. И в гости к Крукивскому Иваницкий не пойдет, о чем вчера и сказал привсех, документы эти нужно внимательно изучать а не в гостях просматривать наскоро.

Эта прес-конференция - первая в моей жизни которую я провела самостоятельно и за свой счет. Но даже я знаю что всегда считалось хорошим тоном платить приглашенным - и деньги я предлагала не тихонько а не скрываясь, по 50 журналистам и по 100 телевизионщикам. Любой журналист идя на такое мероприятие тратит свою обувь как минимум, и проезд у нас тоже платный, и покушать надо, и мне это хорошо известно в отличие от вас - наверное вас очень богато содержит ваша хозяйка и даже выделяет персональный транспорт.
Кто не хотел тот не брал. Кто брал - это его ни к чему не обязывало. Вы же не станете врать что я от когото требовала расписок или гарантий публикации? Бабкин деньги взял но материал не дал в эфир. И большинство остальных присутствовавших не дало. А Лариса Бекета денег не взяла, но материал дала. Каждый работает так как ему позволяет его совесть.

И в ваши глаза мне смотреть нет смысла - молоды еще. Но если Вера Тимофеевна не доплачивает и вам так нужны 50 гривень, заходите, я дам - не жалко хотя и противно будет.

И ещё я в это воскресенье давала спонсорскую помощь на танцевальном конкурсе. Может и в этом попробуете меня упрекнуть? А месяц назад делала полностью за свой счет мероприятие для детей в телецентре. Тоже дорого.
Я за все привыкла платить в жизни, потому что я сама зарабатываю свои деньги. Тяжело зарабатываю, поэтому знаю как тяжело они достаются другим. Вам этого просто не понять, слишком легко достается вам чужое.

woland
14 Влад (woland)   • 19:05:05, 02.03.2010 [Материал]

Ех, не люблю я з жінками дискутувати. Втім, видно таки доведеться.

1. Щодо бога, черепахи і раздєлки: все, звісно, суб'єктивно, тому я просто наступним постом озвучу тут те питання, яке задав, а Ігор Миколайович, якщо матиме бажання і мотивацію, дасть на нього ту ж відповідь, яку дав на прес-конференції. Читачі хай розсудять)

2. Коли треба було отримати інформацію, то Іваницький звертався якраз до Круківського і отримував те, що запитував. А теперіча не пайдьот. Маю припущення, що почуває чебе трошки винним. Ну ладно, не питання. Пишіть офіційний запит, як Вам було запропоновано.

3. Можливо я Вам привідкрию очі, але серед нормальних журналістів (і просто людей) завжди правилом ДУРНОГО тону вважалось роздача грошей за участь у пресусі. За Вашою логікою виходить, що чиновникам теж траба ж щось їсти і в чомусь топати по місту. І мєнтам,і лікарям, і викладачам, А судддям ой як треба.... Тільки розписочку треба взяти, а то ну ніякої совісті тобі - гроші беруть, а матеріал не ставлять. От незадача-то, а) А інвестор же спитає, гдє дєньґі)

4. Все своє поки що не дуже довге життя я в один момент часу працював на одного роботодавця і ніколи не дозволяв собі ліваків. Справа не у грошах, а у принципах. Мої)) 50 грн. віддайте дітям, бо чужого не беру)

5. Ну а дітьми прикриватись не варто. Ви не єдина тут, хто займається благодійністю (що, безперечно, похвально) Однак, це не має анічогісіньки спільного з такою Вашою маленькою, але аморальною вдячністю журналістам за те, що вони й так роблять свою роботу.
Повірте, якби те, що звучало на прес-конференції справді було бомбою і правдою, то ще Вам би ЗМІ доплачували. А так...

Iваницький
20 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 12:41:56, 03.03.2010 [Материал]

1. Вже дав.
2. Пане Пучич. А хто ви, власне, такий, щоб вказувати моїй дружині та депутату облради? Обіймаєте компетентну посаду? Маєте відповідний статус? Довіренність пана Круківського на висловлювання від його імені? (у т.ч. і в інших коментарях). Було б краще, якби ви говорили за себе, і в межах своєї компетенції. Зариваєтесь.
Що ж стосується деп.зверненя – я його зроблю, але лише у тому разі, якщо побачу перспективу все ж таки зупинити те неподобство, до якого вдалися ваші кАмАндіри. В іншому випадку вже не бачу сенсу розважати вас і далі – наїдайтесь.

Від себе додам. Ніяким чином не хочу принизити вашу «професійну журналістську компетентність», але, у будь-якому випадку, хоча б з точки зору стажу вам варто було б не братися повчати старших за себе. Не бачу сенсу сперечатися з людиною, яка «працювала на одного роботодавця», та ще й на такого щедрого, що могла «ніколи не дозволяти собі ліваків». Зауважу лише, що організація умов для запрошених – завжди вважалася важливою складовою будь-якої прес-конференції: хтось забезпечує харчування або хоча б фуршет, хтось до того ще й відшкодовує транспортні витрати запрошених тощо (і все це робилося і робиться цілком офіційно – у т.ч. й передбачається в програмах відповідних заходів), хтось, бідніший або просто обмежений в часі на організацію – просто компенсує грошима… до речі, журналісти зазвичай досить прискіпливо відносяться до таких речей.
Звичайно, мова, зі зрозумілих причин, не йде про заходи офіційних осіб органів влади, зоча й тут ті, що більш відподальні та… елементарно людяні – намагаються якось врахувати подібну необхідність (ваша шефиня – не враховує… кожному своє :)).

Щодо «доплачування» - звертаю вашу увагу на те, що в прес-анонсі моєї прес-конференції 01.03.2010 жодним чином не було передбачено ніяких фуршетів, відшкодувань тощо. Що не завадило завітати на неї, не зважаючи на те, що оголошена вона була усього за чотири години до проведення – представникам півтора десятка місцевих ЗМІ.
Щодо «бомби»… а з якого дива Тимофіївна відкомандирувала вас, Олександра Миколайовича і представника УКГ до мене? Ще й терміново оголосила власну преску на цю ж тему? Ага, так трапилося, робити вам на службі просто нічого було – от і сходили :).

Щодо «правди»… не вживайте, любязний, будь ласка цього терміну – він вам не личить. І ось чому.

Я, наприклад, завжди можу, при необхідності, вказати навіть і реквізити того або іншого документу, на підставі якого т.з. «громадянській дружині» вашого кАмАндіра передано певні об’єкти та землі комунальної власності.

Ви ж, в п.3 вашого попереднього пихатого коментаря, у воїстину лакейскій завзятості, знову, як і 2006-го – БЕЗПІДСТАВНО ОБРЕХАЛИ МОЮ ДРУЖИНУ.
Не маючи що заперечувати по суті питання, ви, з метою «залишити останнє слово за собою» і скласти враження на обділених розумом – ВДАЛИСЯ ДО ВІДВЕРТОЇ БРЕХНІ стосовно «розписочок» та «інвесторів».
При тому, що брехня ця ваша стала відповіддю на наступне зауваження: «Кто не хотел тот не брал. Кто брал - это его ни к чему не обязывало. Вы же не станете врать что я от когото требовала расписок или гарантий публикации?»

І ВИ ТАКИ ЗБРЕХАЛИ.

До того ж ще й принизливо відгукнулися про її «благодійну діяльність» - ви, любязний, разом із усім своїм «штабом» стільки на пиво не витрачаєте – то ж притримайте свого невихованого язика. Моя дружина не «прикривається благодійністю», і здійснює вона її, на відміну від знову ж таки ваших кАмАндіров – ЗА ВЛАСНИЙ РАХУНОК, так само як і будь-які інші витрати, ферштейн?

woland
23 Влад (woland)   • 16:14:38, 03.03.2010 [Материал]

Намагався бути дипломатичним, а у відповідь отримав вагон хамства – фірмовий стиль, Ігоре Миколайовичу? Коли по суті нічого заперечити не можете, переходите на вік і т. ін.
- Я представник територіальної громади. Ну, шоб для вас було зрозуміліше – електорат. А деп.. звернення саме Ви вже зробити не зможете. З об’єктивних причин.
- про 50 грн. для журналістів більше не коментуватиму – хто хотів, зробив свій висновок)
- щодо «бомби»: очікував на реальну дискусію фахівців, в ракурсі чого були цікаві Костишин та Кругляк. Але останні зрозуміли всю авантюрність вашого фарсу. Про згаяний час пошкодував, а вас переоцінив.
- щодо правди – ви вправі наводити будь-які документи. Однак, те, про що ви говорите не має жодного стосунку до вашої свідомої брехні і замовлених маніпуляцій про кредит ЄБРР
- щодо розписок – я не стверджував, а радив вам наступного разу так зробити. Ще раджу, коли будете проплочувати джинсу, теж беріть розписку, а то вони такі ненадійні ці журналісти…
- щодо благодійної діяльності моя оцінка ні в якому разі не була принизливою, бо, на відміну від вас, я знаю наскільки це важко і водночас важливо. А от ви просто хам.
Иваницкая
12 Татьяна Владимировна (Иваницкая)   • 18:49:14, 02.03.2010 [Материал]

Интересно тут у вас - когда нечего ответить можно просто поставить минус. Я не буду минусы ставить, так же как и мой муж не ставит - нам всегда есть что ответить когда спрашивают открыто и в лицо а не врут за спиной. Что вчера Иваницкий и подтвердил.
woland
15 Влад (woland)   • 19:10:27, 02.03.2010 [Материал]

Я теж звик все говорити в обличчя і вдячний за таку ж прямоту у свою адресу.
Вважаю дискусію по сабжу з Вами вичерпаною, а наведених аргументів достатніми для того, щоб оцінити статус кво. На цьому, пані Тетяно, відкланююсь.
Iваницький
21 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 12:46:51, 03.03.2010 [Материал]

Любязний. Жодного принципового заперечення своїм твердженням і розрахункам (крім розміру базовох ставки Euribor, яка має плаваюче значення і дійсно сьогодні, у звя'зку з комплексом антикризових заходів в країнах Єврозони, складає близько 1-го відсотка) - я так і не отримав ні на пресці, ні, у т.ч., й тут (див. http://zhzh.info/publ/12-1-0-1922#ent63267). Крім палких промов та гасел.
woland
16 Влад (woland)   • 19:14:00, 02.03.2010 [Материал]

Отже, моє питання з пресухи.
По пам'яті, але максимально дослівно:

Питання кредиту ЄБРР надто серйозне, а тому списи об нього сьогодні мали б ламати професіонали. Втім, я Вам задам питання як художник художнику. Ігоре Миколайовичу, Ви переконуєте нас у завищеності відсотку по кредиту, існуванні якихось прихованих платежів і банальному бажанні на нас нажитись. Скажіть будь-ласка, а який резон тоді ЄБРР давати 5 млн. євро ґранту, тобто просто подарувати нам велику суму грошей, яка явно більша від гіпотетичних прибутків і відсотків з кредиту?

Iваницький
18 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 12:37:44, 03.03.2010 [Материал]

Жодного сумніву у вашому вмінні читати не маю, тому з сумом вимушений кваліфікувати розміщення цього запитання саме у цьому обговоренні, як безглузде. Але, якщо вам вже так кортить "повиденрюватись" - нагадаю:
http://zhzh.info/publ/12-1-0-1971 - прес-реліз у вигляді "as is" (тобто саме у такому ж вигляді він був розданий присутнім на пресці):

- абзац 5
...
І це без врахування цілої низки прихованих платежів, розмір яких взагалі не визначено конкретно. Натомість до складу витрат як кредитних, так і грантових, коштів включено рядок «Дизайн та моніторинг» у розмірі 3% від отриманих сум фінансування.
...
- абзац 6
Якщо навіть припустити, що кошти Гранту будуть надаватися одночасно з коштами Кредиту (чітко прописаних умов надання Гранту немає і в розпорядженні потенційного Позичальника – ЖТКЕ, натомість існує непідтверджена інформація стосовно того, що Грант може бути отриманим лише після освоєння кредитних коштів) – то й у цьому разі середньозважена річна ставка витрат на обслуговування отриманих сум фінансування складе не менше 10-10,3%.

woland
24 Влад (woland)   • 16:21:56, 03.03.2010 [Материал]

Цілковита маячня, яку навіть заперечувати смішно.
Ви стверджуєте, що Європа дає нам 5 млн., а потім якимись оборудками хоче забрати 300-500 тис з них?

Ґрантова угода йде окремо від кредитної і жодним чином її не стосуються, тому спекуляції щодо відсоткових нарахувань на ґрант(!!!) – це не не те що невігластво, це не розумна брехня.
Збрехали ви і в частині того що ґрат буде надано після кредиту. Ні, фінансування буде надаватись одночасно, в пропорції 2 до одного. І ви про це прекрасно знаєте.
Взагалі, шкода. Я знаю, що Іваницький може бути корисним місту. Однак, тепер я точно знаю, що Іваницький може і тупо продатись і захищати зовсім чужі місту інтереси, що я бачу на прикладі кредиту ЄБРР.
Ігоре Миколайовичу, а як ви ставитесь до польських євреїв, а?

Iваницький
25 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 11:12:36, 04.03.2010 [Материал]

Ой, Владіку, таки насмішили ви мене вчора - аккурат Веллера перед тим читав, а тут на ваше запитання втрапив... шаман, однако. Хоча Веллер і не польський, але мені подобається. Ще й дуже подобається. Хоча й єврей, але... подобається ;).

А ви не любите евреїв?
Не соромтесь ("не втримуйтесь" :)), раз вже бовкнули - побутовий антисемітизм в певних наших колах радо сприймається в якості "національної ідеї". Троха перед дзеркалом потренуватися грізно так промовляти "Юде капут!" - імидж білокурої бестії на святі збору врожаю (Erntefest) вам личитиме.

woland
26 Влад (woland)   • 12:18:34, 04.03.2010 [Материал]

Пане Ігорю, не з'їжайте з теми щодо відсотків по ґранту.
А щодо євреїв - ви, знову ж таки, знаєте про кого я, тому блєстайтє літературними порівняннями перед своєю радіоаудиторією)
Iваницький
27 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 13:07:47, 04.03.2010 [Материал]

Владік, "з'їзжаєте з теми відсотків" постійно саме ви: особисто я всі свої підрахунки виклав кількаразово (у т.ч. вчора - об'єктивно зауважив коригування поточного значення базової ставки Euribor).
Жодного з наведених аргументів ні ви, ні хто інший, до цього часу не спростував належним чином - безглузді і невмотивовані висловлювання на кшталт "маячня, продався" тощо, супроводжувані погано стримуваним роздратуванням - то не аргументація, то і є те саме "з'їзжання з теми".
Варто було у вашому віці вже навчитися аргументувати конкретикою, а не вдаватися до дурнувато-дитячих натяків, хочете щось спитати-дізнатися - не плутайте, мені розшифровувати вміст ваших фантазій ні до чого.

P.S. Антисемітизм - завжди залишається антисемітизмом, у чий конкретно бік його прояви не було б спрямовано.

Iваницький
28 Iгор Миколайович (Iваницький)   • 13:08:06, 04.03.2010 [Материал]

>> "Ви стверджуєте, що Європа дає нам 5 млн., а потім якимись оборудками хоче забрати 300-500 тис з них?"

Я стверджую, що то ви з якогось дива розраховуєте, "що Європа дає нам 5 млн." (ніякої грантової угоди ні я, ні будь-хто, до кого я міг звернутися, не бачили) - і навіть в цьому разі, виходячи з наявних у моєму розпорядженні документів, з тієї суми вже закладено віддати 150 тис. на так і не розшифрований "дизайн та моніторинг".
Навіть не я стверджую - то викладено чорним по білому у згадуваних мною документах, посилання навіть на фотокопії яких я вже двічі викладав (скільки в одне й те саме місце стукати тра? з першого разу не доходить?), і достовірності яких також ніхто до цього часу не спростував - хоча я й пропонував неодноразово з радістю розглянути документи, які б мої підстави заперечували, і, у відповідному випадку - спростувати самого себе.

Документи, а не вигуки, ферштейн?
Якщо ж вони приховуються - то лише є підтвердженням того, що там є чого приховувати.

P.S. Брехня, любязний, то є свідоме висловлювання ОЧЕВИДНО недостовірної інформації - тобто без наявності будь-якої доказової бази. То ж хто з нас тут бреше, невиховане ви наше?

Оголошення на ЖЖ інфо: