Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2016 » Июнь » 3 » 14:28:26

Слід негайно закінчити ці бурштинові війни на Житомирщині, щоб не страждали люди, - Розенблат

03.06.2016, 14:28:26 5890 6 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Слід негайно закінчити ці бурштинові війни на Житомирщині, щоб не страждали люди, - Розенблат

Під час години запитань до уряду у Верховній Раді народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Борислав Розенблат звернувся до глави МВС Арсена Авакова та спікера Парламенту Андрія Парубія з проханням звернути увагу на проблему незаконного видобутку бурштину.

Про це "Журналу Житомира" повідомили у прес-службі нардепа.

Причиною слугувало загострення ситуації на Житомирщині. За словами нардепа, сьогодні вранці у селищі Обище Олевського району сталася перестрілка між представниками заїжджих бандитських формувань і місцевими жителями:

 «У селищі Обище Олевського району сьогодні о 6.30 ранку почалася стрілянина з вогнепальної зброї. Люди в лікарні поранені, 4 автівки перевернуті, бурштинові війни продовжуються... Скільки буде ще може тривати ця війна, чому люди, які проживають на цих територіях, не можуть спокійно жити? Півтора року ми не можемо вирішити питання з прийняттям Закону про легалізацію видобутку бурштину. Я Вас дуже прошу - давайте закінчимо цю бурштинову війну і зробимо все, щоб життю людей нічого не загрожувало, щоб не проливалась кров»,- заявив Борислав Розенблат.

У свою чергу Арсен Аваков повідомив, що проблему незаконного видобутку бурштину в Україні можна вирішити лише за допомогою законодавчого врегулювання цього питання:

"Ми не можемо нічого зробити з бурштинової мафією без законодавчої ініціативи тут в Парламенті. І це треба робити терміново. Прем'єр проводив нараду з цього питання і, думаю, що комплексна пропозиція буде в Парламенті на наступному тижні. Я прошу її підтримати ", - зазначив Аваков.

За словами спікера Верховної Ради Андрія Парубія, відповідний законопроект очікує на узгодження уряду:
 "Я хочу повідомити, що одним з перших моїх розпоряджень було створення робочої групи для вирішення цієї проблеми. Вона пропрацювала відповідний законопроект, враховуючи досвід наших європейських сусідів. Залишився останній етап - узгодження з урядом. І я переконаний, що найближчим часом, можливо навіть на наступному тижні, вже узгоджений законопроект потрапить в зал і ми цю ганебну для України проблему зможемо спільно вирішити ", - повідомив Парубій.




Тэги: янтарь, Житомирская область, Война, Розенблат

Схожі новини:


Комментариев: 6
ANB
1 Alexandr (ANB)   • 17:33:22, 03.06.2016 [Материал]

Поки законодавчого регулювання немає, замінувати! Міни ставити на глибину 1м., ходити можна, а копнув - кишки розкидає по соснах!
Dimyand
2 Місцевий (Dimyand)   • 19:07:15, 03.06.2016 [Материал]

Боріска, замість того, щоб намагатись накласти лапу, приймай закон що врегулює видобування. А потім згідно закону всіх копачів під арешт.
Нокиан
3 Житомир (Нокиан)   • 09:12:52, 04.06.2016 [Материал]

Все правильно, надо Розенблату отдать. А он то там уже порядок наведет ))))
Fedya
4 jose (Fedya)   • 22:40:12, 04.06.2016 [Материал]

правильное решение!?!?!?!?!?!?
Mario
5 Mario (Mario)   • 07:22:43, 05.06.2016 [Материал]

А сам тем временем потихоньку землицу в Олевсом районе скупает.
Stoics
6 Вольдемар (Stoics)   • 11:45:56, 05.06.2016 [Материал]

"перестрілка між представниками заїжджих бандитських формувань і місцевими жителями"

... я представляю себе местного селянина, бесстрашно вышедшего с карамультуком пострелять в приезжих на нифига не дешевых авто. и уж тем более - переворачивающего эти самые джипы...)
Оголошення на ЖЖ інфо: