Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Новини України » 2017 » Апрель » 18 » 14:31:23

Житомирська ОДА: Корчацьку ЗОШ закривають через малокомплектність та низьку ефективність

18.04.2017, 14:31:23 3379 4 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Житомирська ОДА: Корчацьку ЗОШ закривають через малокомплектність та низьку ефективність

Закриття Корчацької ЗОШ І-ІІІ ступенів, що в Тетерівській ОТГ, – не тільки економічна, а й навчальна потреба. Адже Житомирщина, як і вся Україна, відходить від утримання малокомплектних шкіл, які не здатні забезпечувати якісне навчання учнів та демонструють економічну неефективність.

Це підкреслили під час прес-конференції 18 квітня 2017 року заступник голови ОДА Ярослав Лагута та голова Тетерівської ОТГ Валентина Ільницька.

З 1 вересня 2017 року батьки мають визначитися, до якого навчального закладу переведуть своїх дітей  - до Тетерівської чи Денишівської школи.

«Основним пріоритетом для нас є якість освітньої послуги, яку надає школа. Коли п’ять із дев’яти класів є малокомплектними, коли там навчається по 2-4 учні, про яку якість освіти можна говорити? Упевнений, що якість освіти у школах, куди запропоновано перейти учням, є вищою. На першому місці має стояти дитина», – акцентував заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, а також запросив батьків, представників ЗМІ у четвер, 20 квітня, виїхати разом у навчальні заклади та оглянути умови, які пропонують їх дітям для навчання.

Голова Тетерівської ОТГ Валентина Ільницька наголосила, що витрати Корчацької школи, де навчається лише 40 дітей, у 2,5 рази перевищують середні витрати по інших навчальних закладах. Тому 12 квітня 2017 року сесія Тетерівської сільської ради прийняла рішення про закриття Корчацької ЗОШ І-ІІ ступенів.

Так, у рік на навчання 1 учня малокомплектної Корчацької школи спрямовується понад 42,3 тис. грн, що у 2,5 рази більше, ніж в оновленій Тетерівський ЗОШ (17,7 тис.  грн).

У школі 40 учнів навчає 16 учителів, із яких 4 викладають по декілька предметів та ще 6 – пенсіонери.

У п’яти класах із дев’яти навчання проводиться за індивідуальним планом, оскільки наповнюваність цих класів менше 5 учнів:
 

Кількість учнів Корчацької ЗОШ І-ІІ ступенів у 2016/2017 н.р:

 

1 клас

2 клас

3 клас

4 клас

5 клас

6 клас

7 клас

8 клас

9 клас

Кількість учнів

6

7

4

3

4

4

5

5

2

 

З 1 вересня 2017 року, після закриття закладу, учнів підвозитимуть до сусідніх навчальних закладів на вибір дітей та батьків – або до Денишівської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. В.Г. Бондарчука, яку планують утеплити, або Тетерівської ЗОШ І-ІІІ ст, яка вже термомодернізована. Для підвозу учнів громада має новенький шкільний автобус та планує закупити ще один.

Таким чином із 1 вересня 40 учнів навчатимуться у повнокомплектних класах, більш сучасних закладах та матимуть змогу отримувати якісні знання, коли 1 предмет викладає фаховий вчитель, без сумісництва. Педагогічні працівники будуть працевлаштовані в інших навчальних закладах.

Тетерівська громада зекономить близько 2 млн грн, які зможе використати на інші потреби. Адже з 2018 року субвенція на освіту для ОТГ не передбачена, навчальні заклади утримуватимуться з бюджету громади.



Нагадаємо, виступаючі проти закриття школи у с. Корчак, селяни минулого тижня перекривали автомобільну трасу. 
 


Тэги: Житомирщина, дети, школа

Схожі новини:


Комментариев: 4
AlexIvanov
1 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 16:55:09, 18.04.2017 [Материал]

Хотят школу отдать полякам. Детский сад уже отдали бабтистам. А куда же наших украинских детей сдавать ??? Органы власти полностью неадекватные. Вы неизлечимы и вас надо сдать в дурдом на пожизненное лечение в закрытое отделение. Вопрос к Валентине Ильницкой вы перечислили деньги в сумме 500 тыс. грн. фирме которая займется очисткой прибрежной территории река Тетерев. Это территория второго подъема Житомирского водоканала. Эти деньги верните в громаду и сохраните школу. выблядки
babay
2 Вася (babay)   • 20:12:24, 18.04.2017 [Материал]

в Японии поезд ради одной девочки-ученици курсировал, гугл вам в помощь...и с каких это пор учитель может дать больше знаний 30 ученикам или 8 за один урок...чуствую они дореформируются...у народа терпение не резиновое...
Sunrise
3 Алекс (Sunrise)   • 21:42:40, 18.04.2017 [Материал]

Согласен, ребята с вами!! Эти твари при власти совсем без головы!!
Школы, интернаты, ПТУ закрывают! Зато, блять, игровые автоматы, гендели, клубы все появляются! Во что превращается город, страна!?
Mira
4 Irina (Mira)   • 21:29:40, 19.04.2017 [Материал]

В страну третьего мира.
Оголошення на ЖЖ інфо: