Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Суспільство і влада » 2017 » Июль » 13 » 10:17:29

Депутати Житомирської обласнї ради незабаром отримають нову систему для голосування

13.07.2017, 10:17:29 2265 3 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Депутати Житомирської обласнї ради незабаром отримають нову систему для голосування

Вчора, 12 липня голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма та голова облдержадміністрації Ігор Гундич. зустрілися з головами фракцій, з якими узгодив низку організаційних питань, що стосуються діяльності депутатського корпусу.

Він зазначив, що на розгляд чергової сесії обласної ради пропонується внести 57 питань, що оприлюднені на сайті обласної ради з дотриманням вимог законодавства, а засідання профільних комісій розпочнуться 18 липня, - повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради. 

Також депутатів поінформовано, що обласна рада закупила нову систему для голосування, оскільки нинішня система вже застаріла і у будь-який момент може вийти з ладу. Придбали обладнання через аукціон на «ProZorro» за 645 тис грн, зекономивши понад 80 тис грн. Усього закуплено 74 депутатські пульти з мікрофонами,  100 карток для депутатів та інше обладнання. Окрім цього, у вартість входить монтаж та пусконалагоджувальні роботи. Нова система буде монтуватися після 12-ї сесії обласної ради.

З-поміж іншого депутати обговорили питання обласного конкурсу серед сільських, селищних рад на кращий санітарний стан та благоустрій території і було запропоновано цього року його не проводити. Адже багато сільських і селищних рад об’єдналися та створили об’єднані територіальні громади,  і голови фракцій дійшли згоди, що доцільно вносити зміни до положення про конкурс щодо участі в ньому ОТГ.

Також Володимир Ширма поінформував депутатів, що окремі проекти рішень, які стосуються надання у користування мисливських угідь, негативно сприймаються серед громадськості. Водночас він наголосив, що ці проекти рішень абсолютно правомірні, адже пройшли відповідну, належну процедуру підготовки.

«До обласної ради з поданнями про погодження на користування мисливськими угіддями звернулося Державне агентство лісових ресурсів України, яке попередньо погодило це питання з власниками земельних ділянок, місцевими радами, облдержадміністрацією тощо. Обласна рада зобов’язана розглянути ці подання, а надавати чи відмовити – вирішують депутати. По поданнях,що надійшли в обласну раду, а їх 3, підготовлені проекти рішень, які будуть розглянуті відповідно до регламенту обласної ради. Законом дозволяється надавати у користування мисливські угіддя терміном не менше як на 15 років, а площі можуть становити не менше 3 тис га, але не більше ніж 35% від загальної площі мисливських угідь області», - поінформував депутатів голова обласної ради.

Насамкінець наради Володимир Ширма побажав депутатам плідно та активно попрацювати у профільних комісіях, аби сесія обласної ради пройшла у конструктивному руслі.


















Тэги: облсовет, депутаты, Житомирщина

Схожі новини:


Комментариев: 3
Юрко
1 Градовський (Юрко)   • 10:52:06, 13.07.2017 [Материал]

"Може вийти зладу." Тролейбус в будь який час може вийти з ладу - купіть новий, хоч один
sharq
2 Юрий (sharq)   • 11:45:29, 13.07.2017 [Материал]

Руки пусть поднимают те, у кого з ладу вийде
Sams2
3 Александр (Sams2)   • 18:02:10, 13.07.2017 [Материал]

А что, если как в школе или садике - пусть скинутся!
Оголошення на ЖЖ інфо: