Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Люди і Суспільство » 2018 » Июнь » 25 » 09:44:40

Сьогодні у Житомир прибувають мощі святих Киприяна та Іустини

25.06.2018, 09:44:40 3009 0 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Сьогодні у Житомир прибувають мощі святих Киприяна та Іустини

25 червня у місто Житомир прибуває ковчег із чесними мощами угодників Божих священомученика Киприяна та мучениці Іустини. Святиню зустрічатимуть о 17.00 годині дня у Житомирському Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі (вул. Кафедральна 14).

До святих Киприяна та Іустини вірні звертаються з молитвами про допомогу в боротьбі з нечистими духами. Сьогодні життя цих двох Небожителів нагадують усім, хто вірить в "зглази", "привороти" та подібне цьому. На власному прикладі святі доказали, що віра у Христа є куди сильніша від поклоніття і довіри сумнівним силам.

Колись сильна віра дівчини Іустини повернула чаклуна Киприяна від чорної магії до християнства. Тендітна дівчина зуміла перемогти бісівські чари і вражений цією силою майбутній святий розкаявся у своїх злодіяннях і згодом навіть став єпископом. Пара мучеників Киприяна та Іустини символізує дві сторони християнства - віру та знання. Церквою святі шануються як одні з наймогутніших помічників в боротьбі проти чаклунства, бо навіть зараз, через 17 століть після своєї мученицької кончини життя цих угодників Божих більш ніж актуальне.



Святкову зустріч чесних мощей у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі та подальше звершення молебня із акафістом святим очолить  Никодим, митрополит Житомирський і Новоград-Волинський. Усіх житомирян запрошуємо вклонитись святині та звернутись до мучеників із молитвою, стоячи перед їх чесними мощами.




Тэги: Мощи, Житомир, крестовоздвиженская церковь

Схожі новини:


Оголошення на ЖЖ інфо: