Живий Журнал
 
ЖЖ » Новини » Держава і Політика » 2019 » Июнь » 25 » 13:41:43

Адвокат Порошенка Ігор Головань: проти Портнова зареєстроване кримінальне провадження за завідомо неправдиві повідомлення

25.06.2019, 13:44:43 2350 6 Помилка?Помилка в тексті?
Виділили слово мишкою
і натисніть Ctrl+Enter
Адвокат Порошенка Ігор Головань: проти Портнова зареєстроване кримінальне провадження за завідомо неправдиві повідомлення

Так звані заяви Портнова, спрямовані проти п’ятого президента України Петра Порошенка, не мають жодних юридичних перспектив і носять характер юридичного тролінгу, спрямованого на підрив репутації. Про це під час прес-конференції заявив адвокат Петра Порошенка Ігор Головань.

Він повідомив, що дії Андрія Портнова підпадають під кваліфікацію статті 383 Кримінального кодексу України «завідомо неправдиві повідомлення про злочин», і відповідне провадження проти Андрія Портнова вже зареєстроване.   

«Так звані заяви Портнова, про які багато пишуть, що начебто буде Петро Порошенко притягуватися до відповідальності, – це юридичний тролінг, тому що тут немає жодної мети домогтися справедливості або реалізації хоча б однієї норми законодавства. Тут взагалі немає юриспруденції, тут йдеться виключно про політичні операції і про створення інформаційних приводів, створення проблем Петру Порошенку і очолюваній ним політичній силі у передвиборчому процесі», – наголосив адвокат.

 

«За такі речі має бути відповідальність. Відповідальність за це передбачена Кримінальним кодексом України, стаття 383 «Завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину». Зареєстроване кримінальне провадження стосовно 4 епізодів діяльності пана Портнова, а саме стосовно епізоду з українськими моряками, з їх захопленням під час їхнього переходу в Азовське море; заяви його стосовно телеканалу «Прямий», заяви його стосовно ПАТ «Кузня на Рибальському» і його заяви стосовно Вищої ради правосуддя», – повідомив Ігор Головань.


Він також розповів, що усі заяви Портнова «скроєні за одним чітким лекалом»: «перераховуються якісь події, потім додаються слова «ймовірно», «за переконанням», «за наявною інформацією». Потім оголошується, що за цими подіями стоять кримінальні правопорушення. І далі йде вимога до ДБР розслідувати це, перевірити, з’ясувати, і так далі», – роз’яснює адвокат.

Він наголосив на тому, що Андрій Портнов у своїй публічних коментарях не приховує справжньої мети цих дій – дискредитації Петра Порошенка, а відповідно до Конституції України честь і гідність особи є найвищою цінністю, тому зазначена діяльність Портнова апріорі є такою, що порушує закон, і їй має бути надана відповідна правова оцінка.


Тэги: Порошенко, Портнов

Схожі новини:


Комментариев: 6
Artmaker
1 Евгений (Artmaker)   • 13:58:17, 25.06.2019 [Материал]

Ох и горит у Пети пердак!!!
И не зря...
Портнов юрист высочайшего класса, хватка у него мертвая. Если взялся за дело, то оформит всё в лучшем виде!
По всему в обозримом будущем быть Пете петухом)))
Mira
2 Irina (Mira)   • 16:00:07, 25.06.2019 [Материал]

Поскупился Порошенко на хорошего адвоката,которому в ГБР отказали в приеме заявление из-за того,что он даже не смог правильно его оформить. Жадность фраера погубит.
Pound
3 Life is life (Pound)   • 17:06:49, 25.06.2019 [Материал]

Послухати адвоката Петі, то взагалі дивуюся, як Петю під час здобуття Томосу, відразу не кананізували )))))
Zefir
4 Моє місто (Zefir)   • 10:05:04, 26.06.2019 [Материал]

Може накінець вже посадять того Портнова за зраду батьківщині!
AlexIvanov
5 Alex Ivanov (AlexIvanov)   • 11:09:51, 26.06.2019 [Материал]

А меня интересует когда посадят не только Петю, а всех его уродов. Надо строить тюрьмы.
Irinalove
6 Ирина Л (Irinalove)   • 19:22:05, 26.06.2019 [Материал]

Портнов - оккупант!!!
Оголошення на ЖЖ інфо: