Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Туризм

Посібник з отримання громадянства Кіпру для українців

Автор: Светлана Егорова, 27.02.2024, 17:33:06 Посібник з отримання громадянства Кіпру для українців
Кіпр став привабливим напрямком для українців, які шукають нове місце, яке можна назвати домом, адже війна триває, а багато українських громадян втратили в Україні все. Кіпр, з його мальовничими ландшафтами, екологією, багатою культурною спадщиною та процвітаючою економікою, приваблює людей як для відпочинку, так і для переїзду.  Для українців, які бажають отримати громадянство Кіпру, є кілька доступних шляхів, кожен з яких має свої вимоги та процедури.

У цьому посібнику ми розглянемо різні шляхи для того, щоб отримати громадянство Кіпру для українців.

Інвестиційний шлях:

Одним із найпопулярніших шляхів отримання громадянства Кіпру є інвестиції, детальніше можна отримати інформацію на сайті https://feodgroup.com/uk/immigration/cyprus/pmzh-kipru. Уряд Кіпру пропонує програму «Громадянство через інвестиції», яка дозволяє особам отримати громадянство, зробивши значні інвестиції в економіку країни. Українці, зацікавлені в цьому маршруті, можуть розглянути такі варіанти інвестування:
  • Інвестиції в нерухомість: купуючи нерухомість на Кіпрі мінімальною вартістю 2 мільйони євро, особи можуть претендувати на громадянство. Ця інвестиція має підтримуватися протягом мінімального періоду, і заявники повинні забезпечити дотримання всіх правил і законодавчих вимог.
  • Інвестиції в бізнес: іншим варіантом є інвестування щонайменше 2 мільйонів євро в кіпрські підприємства чи компанії. Це може включати купівлю акцій, облігацій або інших цінних паперів, випущених компаніями, розташованими на Кіпрі. Інвестиції мають сприяти економічному зростанню та розвитку країни.
  • Банківський депозит: українці також можуть отримати громадянство, поклавши не менше 2 мільйонів євро в кіпрський банк на певний термін. Кошти повинні зберігатися на рахунку протягом визначеного терміну, і заявники повинні надати докази депозиту разом із заявою про отримання громадянства.


Маршрут працевлаштування:

Ще один шлях до громадянства Кіпру для українців – це працевлаштування. Особи, які легально працювали на Кіпрі протягом певного періоду, можуть мати право подати заяву на отримання громадянства. Конкретні вимоги та критерії прийнятності відрізняються, але, як правило, заявники повинні продемонструвати стабільний дохід і зробити внесок в економіку країни через свою роботу.

Сімейний зв'язок:

Українці з кіпрським корінням або найближчі родичі, які є громадянами Кіпру, можуть мати право подати заяву на отримання громадянства через походження або шлюб. Заявники повинні надати докази своїх стосунків із громадянином Кіпру та відповідати іншим відповідним критеріям, визначеним кіпрською владою.

Натуралізація:

Для українців, які тривалий час легально проживають на Кіпрі, ще одним варіантом отримання громадянства є натуралізація. Як правило, особи повинні прожити на Кіпрі принаймні сім років, перш ніж вони зможуть подати заявку на натуралізацію. Протягом цього часу заявники повинні продемонструвати свою інтеграцію в кіпрське суспільство, включаючи знання грецької або турецької мови та знання історії, культури та правової системи країни.

Отримання громадянства Кіпру може відкрити нові можливості для українців, незалежно від того, чи хочуть вони переїхати з особистих, професійних чи економічних причин. Розуміючи різні доступні шляхи, люди можуть більш ефективно орієнтуватися в процесі отримання громадянства та реалізувати свої прагнення стати громадянами Кіпру. Важливо проконсультуватися з експертами з права або імміграційними фахівцями, щоб переконатися в дотриманні всіх вимог і правил протягом усього процесу подачі заявки.
Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Туризм" на ЖЖ.info
Туризм | 27.02.2024 | Переглядів: 273 | гражданство Кипра, релокация, Кипр, Переезд

Читайте також на цю тему: