Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Мода та стиль

Весільна мода: головні тренди сезону весна-літо 2023 від Текстиль Контакт

Автор: Светлана Егорова, 23.03.2023, 20:48:02 Весільна мода: головні тренди сезону весна-літо 2023 від Текстиль Контакт

Мода – це важливий фактор в житті кожної людини. Можна не одягатися за останніми тенденціями та, часом, навіть не розуміти їх, але як же цікаво спостерігати за новинками, нетривіальними задумками дизайнерів та мейкаперів! Наразі добіг кінця тиждень високої моди в Парижі і майже вся світова преса поринула у підбиття підсумків та обговорення «найгарячіших» колекцій. Про це сьогодні хочемо розповісти і ми, адже ретельно переглянувши покази відомих дизайнерів, особливу увагу привернули колекції весільних суконь, які, за традицією, закривають виступи популярних брендів.

В Україні, на превеликий жаль, досі триває кривава війна, що супроводжується ракетними атаками по житловим районам мальовничих міст. Ми всі стомлені та змучені, адже це «пекло на землі» продовжується вже протягом року. Але наша молодь продовжує зустрічатися, закохуватися та одружуватися! Бо треба жити, треба боротися і обов’язково треба вистояти в цей складний час. І, мабуть, мало хто з сучасних українських наречених обере для себе фасон суконь, що були продемонстровані на Тижні моди в Парижі, але переглянути найбільш ефектні моделі, безсумнівно, варто! Саме тому ми обрали для Вас найбільш цікаві моделі, що викликали фурор та вау-ефект.

Весільна мода сезону весна-літо: загальні особливості

Сучасна весільна мода докорінно змінилася в останні декілька років. Наразі помпезні вбрання для наречених більш актуальні в східних країнах, де й досі головну перевагу надають: пишним сукням з довжелезними шлейфами, корсетам, що всипані мільйонами страз і намистин, золотим прикрасам та аксесуарам.

А от в більшості країн Європи на зміну пишним сукням, що нагадують діснеївських принцес, приходять лаконічні та стримані моделі в стилі «мінімалізм». Саме такі вбрання чудово підкреслюють переваги фігури та тендітність силуету нареченої. Загалом сучасне весілля – це можливість виглядати просто, але при цьому вишукано та стильно.

Головні тенденції весільної моди сезону весна-літо 2023:

  • Сукні slip-dresses. Це витончене вбрання найчастіше має довжину міді, але зустрічалися і класичні максі моделі. Для пошиття виробу найкращими матеріалами стали натуральний шовк та атлас, що мають неймовірний матовий блиск на поверхні. В тренді сукні на тонких бретелях з рівним або V-вирізом і декількома складками, що вигідно підкреслюють зону декольте. Особливо гарно такі вбрання будуть виглядати на струнких дівчатах зі скромними принадами. До цього тренду долучився дім моди Fendi, створивши весільну сукню slip-dresses  у привабливому відтінку «шампань», яка виглядає напрочуд стильно і сексуально. Вбрання має тонкі бретелі, мереживні вставки на лінії талії та доповнене накидкою з напівпрозорої тканини в тон;
  • Квітчасті аплікації на тканині, мереживо і пір'я. Звичайно, в моді залишається ніжність легкість і романтизм – це те з чим дійсно асоціюється весільне вбрання нареченої. Сукні з мереживних тканин, що мають візерунки на поверхні або прикрашені витонченими пір'їнками мають розкішний та ефектний вигляд, особливо якщо використати їх для пошиття вбрання стриманого фасону. Цим скористалися модельєри будинку моди Chanel, котрі на кожен показ готують виняткову весільну сукню. Цього сезону вбрання представила супермодель Анна Еверс, яка тріумфально вийшла до глядачів зі скульптури слона. Для дівчини дизайнери Chanel підготували міні сукню з тюлю, яка мала чітко виражену лінію талії та тонкі бретелі. Прикрасою та головним акцентом образу стала подовжена фата, що була прикрашена безліччю білих ластівок;
  • Білий колір - не закон! Не варто забувати, що білий колір не обов’язковий для весільного вбрання і цьогоріч можна не відмовляти собі в індивідуальності. Серед найбільш затребуваних та популярних відтінків сукні в наступному сезоні будуть: небесно-блакитний, світло-рожевий, ніжний відтінок шампань та інші стримані кольори;
  • Не бійтеся долучати до сукні кейп. Приваблива накидка може бути з тонкого, напівпрозорого матеріалу або ж ажурного макраме, як це зробив ліванський кутюр’є Зухаїр Мурад для своєї моделі. Дизайнер створив комбінацію з весільної сукні і кейпу довжиною максі та великим капелюхом з вуаллю, що був прикрашений білими квітами. Цілком закрита зона декольте була всипана намистинами, які розкішно виблискували при штучному освітленні;
  • Особлива увага делікатним тканинам. У цьому весняно-літньому сезоні актуальними будуть ніжні образи з делікатних тканин, що відрізняються особливою елегантністю та вишуканістю. Наприклад, дизайнери Elie Saab показали класичну сукню А-силуету максимальної довжини. Фасон вбрання передбачив оголені ключиці та оригінальну форму коміру. Також серед особливостей сукні: чітко підкреслена лінія талії, корсет з прикрасою у вигляді об'ємної квітки, спідниця з квітчастими аплікаціями на тканині та сексуальним розрізом, що оголює ніжку. Вдалим закінченням весільного образу стала довга фата з прозорого матеріалу, що кріпилася до текстильної корони з блискітками та розкішними намистинами. А от дизайнери Mira Zwillinger зробили ставку на класичну сукню А-силуету з делікатної сітки, через яку можна розгледіти привабливу жіночу фігуру. Сітка і тюль – це одні з найголовніших тканин, які можна використати для пошиття весільного вбрання будь-якого фасону. В інтернет-магазині Текстиль-Контакт величезний асортимент якісного мережива та сіток, які можна використати для самостійного виготовлення сукні на особливу подію.

І головне, весілля – це свято для двох! Важливо лише те, як цей день для себе бачать два закохані серця. Тому, не дивлячись на розмаїття стильних суконь, що були представлені на Тижні моди в Парижі, можна сміливо обрати і індивідуальний варіант. Наприклад, весільний костюм двійка для нареченої, що може складатися з брюків та жакету, чи навпаки, мати спідницю-олівець або предмет одягу з глибоким розрізом. Зручність, краса та елегантність зроблять свято закоханих незабутнім! А якісні та різноманітні тканини для весільного вбрання можна вибрати та замовити в інтернет-магазині Текстиль-Контакт.

Автор: Светлана Егорова, редактор рубрики "Мода та стиль" на ЖЖ.info
Мода та стиль | 23.03.2023 | Переглядів: 519 | наряд, Свадьба, свадебное платье, мода, стиль

Читайте також на цю тему: