Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Як вибрати смартфон для старшої людини

Автор: Сергій Ковальчук, 23.01.2023, 14:08:00 Як вибрати смартфон для старшої людини

Смартфони вже давно стали повсякденним пристроєм для більшості, й старші люди не є виключенням. Завдяки великій кількості гаджетів, наприклад, в магазині ELMIR.UA https://elmir.ua/cell_phones/, придбати смартфон для бабусі чи дідуся не складає проблем. В цій статті розповідаємо, які характеристики повинен мати мобільний пристрій для старшої людини.

Який телефон підійде старшій людині?

Вибираючи гаджет для бабусі чи дідуся, важливо враховувати їхні особисті уподобання та те, як буде використовуватись пристрій. Тому потрібно орієнтуватись на певні критерії. Якщо це перший мобільний пристрій у людини, бажано, щоб він був простим у використанні. Оптимальним рішенням є кнопковий телефон або смартфон старших поколінь. Бажано, щоб кнопки були достатньо великими та легко натискались. Простий функціонал дозволить легко освоїти принцип роботи пристрою. За потреби пізніше можна перейти на гаджети останніх моделей.

Важливо, щоб пристрій добре ловив зв’язок та мав функцію швидкого дзвінка. Динамік мобільного пристрою має бути гучним та чітким. Оптимальний рівень гучності складає 78-81 дБ. Щоб людині не довелось часто заряджати пристрій, варто звернути увагу й на акумулятор телефону. Рекомендована місткість батареї — не менш ніж 2700 мАгод.

Також важливі й особисті уподобання. Для когось важливо завжди залишатись на зв’язку, комусь потрібна можливість робити якісні фотографії, а інших цікавить великий екран з чітким зображенням. Все це потрібно враховувати та вивчати характеристики пристрою перед тим, як його придбати.

Які моделі телефонів є для старших людей?


Сьогодні виробники мають у своєму асортименті різноманітні моделі мобільних пристроїв. В тому числі й для старших людей. Такі гаджети заведено називати «бабусефони». Вони виділяються великими кнопками з чіткими надписами та досить простим функціоналом. Крім можливості дзвонити та писати повідомлення, більшість таких пристроїв має:

  • аудіоплеєр;
  • FM-радіо;
  • камеру;
  • ліхтарик.


Залежно від моделі, функціонал може бути більшим або меншим. Такого пристрою цілком вистачить для того, щоб постійно залишатись на зв’язку.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 23.01.2023 | Переглядів: 397 | советы, пенсионер, смартфон

Читайте також на цю тему: