Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Гугл презентувала нову модель штучного інтелекту (ШІ) Gemini: подробиці

Автор: Сергій Ковальчук, 26.12.2023, 01:48:50 Гугл презентувала нову модель штучного інтелекту (ШІ) Gemini: подробиці

6 грудня на офіційному блозі Google з’явилося повідомлення, що компанія презентувала найдосконалішу модель ШІ Gemini. У ньому йдеться, що вона має можливість обробляти різні дані, включно з відео, аудіо та текстом. Також, у презентації наголошується, що ця модель “цифрового розуму” складе конкуренцію OpenAI, яка є автором GPT-4. 

ШІ, яку розробили фахівці Google DeepMind, це мультимодальна модель. Її основними перевагами вважаються: гнучкість, ефективність та здатність працювати на будь-яких пристроях, включно з дата-центрами та смартфонами. При цьому, щоб гідно провести час, можна перейти на сайт ВІП Казіно та активувати безкоштовні ігрові автомати без реєстрації. 

Як вказує видання The Verge, Джеміні першого покоління можливо не змінить світ, але основну мету виконає. Тобто, наздожене OpenAI у сенсі створення кращої системи генеративного. Тож, це стане початком чогось справді грандіозного.

Докладніше про версії Gemini та їхній функціонал

Відразу, після презентації ШІ, Гугл запустила глобальну компанію з її продажу. Також, на першому етапі Gemini буде працювати лише англійською мовою, а інші з’являться пізніше. Всього, новий “цифровий розум” має три різні версії:

  • Nano, яка працюватиме в автономному режимі на смартфонах Андроїд 12 (Google Pixel8pro);
  • Pro для багатьох сервісів, але з 7 грудня - для Google Bard;
  • Ultra призначена для центрів обробки даних, тому що є більш потужною.


Додатково, ці версії оптимізовані під виконання різних рівнів складності та завдань. Наприклад, Ультра здатна зрозуміти, пояснити та генерувати якісні коди на популярних мовах програмування (Python, Java, C++ та Go). А, щодо Bard, ШІ використовуватиме спеціальну версію Про, яка здатна міркувати, планувати, розуміти тощо. Більш того, творці Джеміні анонсували презентацію Bard Advanced, що має відбутися на початку 2024 року. На думку експертів, це буде сервіс з платною підпискою, на кшталт ChatGPT Plus.

Деякі факти щодо створення Джеміні та його впровадження

Влітку 2023 року співзасновник Гугл, Сергій Брін почав працювати з вченими над новим ШІ. Завдяки цьому, компанія зробила справжній прорив, розробивши модель, яка здатна міркувати та розуміти інформацію на вищому рівні, ніж це могла минула технологія Гугл. Додатково, Gemini першого покоління має можливості, що допоможуть розібратися у складнощах письмових та візуальних даних. І, на додачу, технологія є спробою Гугл створити універсальний “цифровий мозок”, який матиме змогу перевершити відомий ChatGPT.

Цей варіант ШІ навчився водночас розпізнавати дані з різних джерел, тому краще розуміє нюанси та може відповісти на складні питання. Спеціалісти компанії Гугл впевнені, що Джеміні допоможе зробити нові відкриття у багатьох галузях, включно з наукою та фінансами. При цьому, продукт стане доступним незабаром для таких продуктів та сервісів компанії, як пошукова стрічка, рекламні компанії, Chrome та Duet AI.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 26.12.2023 | Переглядів: 297 | google, искусственный интеллект

Читайте також на цю тему: