Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Гаджети та технології

Тактичні засоби захисту: призначення та використання

Автор: Сергій Ковальчук, 26.01.2024, 17:56:26 Тактичні засоби захисту: призначення та використання

В небезпечних та загрозливих умовах наявність спеціального спорядження є надзвичайно важливим, оскільки від цього залежить збереження здоров'я, а часом і життя людини. Використовувати тактичні засоби захисту необхідно для ефективного виконання поставлених задач під час бойових дій, миротворчих та рятувальних місій, несення служби правоохоронними органами. Таке обладнання включає великий перелік засобів. В даному матеріалі розповідаємо про тактичні засоби захисту органів слуху.

Які засоби використовуються для індивідуального захисту

Основне призначення тактичних засобів захисту — запобігання травмам та ушкодженням. Їх використання також може забезпечити комфорт, мобільність та ефективний зв'язок в ситуаціях, пов'язаних з загрозою для здоров'я людини. Залежно від умов можуть використовуватись різні види бронежилетів, шоломів, рукавичок, засобів захисту очей та органів слуху.

Чому важливо застосовувати засоби захисту слуху

Під час стрільби з бойової або мисливської зброї звукова хвиля від вибуху порохового заряду чинить значний тиск на органи слуху. Для збереження барабанних перетинок та слухових відчуттів в бойових умовах, в тирі, на стрільбищі чи полюванні необхідно користуватися захисними засобами.

Найкращі показники поглинання звуків демонструють тактичні засоби захисту — активні навушники, які не тільки зменшують негативний вплив гучних звуків, а й дозволяють не втрачати можливість нормального спілкування та взаємодії у загрозливих ситуаціях.

Які особливості активних навушників

При пострілі звуковий тиск у стволі становить 150 дБ. В органах слуху він досягає 140 дБ. Перевищення шуму понад 100 дБ вважається небезпечним для слуху, а 130 дБ — може призвести до контузії.

Завдяки активним навушникам вдається регулювати та вирівнювати всі навколишні звуки. В навушниках вмонтовано електронний пристрій, який вловлює та посилює тихі звуки й водночас знижує звуковий тиск від пострілів та вибухів. Таким чином середній рівень звуків, які надходять в органи слуху, становить не більше 82 дБ.

Зниженню рівня шуму також сприяє конструкція корпусу, яка виготовлена з пластику. Звукоізоляцію створюють м'які подушечки з гелевим наповнювачем. Пружна дужка щільно притискає навушники до голови. Також активні навушники можуть мати вбудовані мікрофони для здійснення радіозв’язку та елементи для регулювання гучності.

Як вибрати активні навушники

При виборі тактичних активних навушників слід звертати увагу на такі характеристики пристрою:

  • час реакції на гучні звуки — зазвичай цей параметр становить 0,02 секунди;
  • показник NRR — вказує, наскільки обладнання заглушає зовнішні звуки (краще обирати навушники з показником NRR 22-23 і вище);
  • вага та ергономічність — при використанні навушники не повинні відчуватись чи створювати дискомфорт;
  • зручне розташування елементів регулювання гучності звуку;
  • наявність підсилювача слабких звукових сигналів;
  • тривалість роботи блоку живлення щонайменше 600 годин;
  • наявність вбудованого Bluetooth, що дає можливість під’єднання сторонніх пристроїв;
  • хороша водонепроникність, оскільки часто навушники використовуються в складних погодних умовах.
 

Активні навушники — це пристрій, без якого не обійтись в умовах, пов'язаних з загрозою пошкодження органів слуху. Магазин Consafety пропонує великий вибір тактичних засобів захисту слуху, які допоможуть людині зберегти здоров'я, ефективно та безпечно виконати поставлені завдання.

Автор: Сергій Ковальчук, редактор рубрики "Гаджети та технології" на ЖЖ.info
Гаджети та технології | 26.01.2024 | Переглядів: 207 | амуниция, снаряжение, наушники

Читайте також на цю тему: