Живий Журнал
 
ЖЖ інфо » Статті » Шопінг » Будинок та затишок

Що таке сайдинг, його призначення і вартість

Автор: Егор Мокрицкий, 21.10.2021, 19:23:48 Що таке сайдинг, його призначення і вартість

Сайдинг – це популярний вид облицювального матеріалу, який використовують для зовнішнього покриття приватних будинків, крамниць та інших споруд, а також для виготовлення різноманітних перегородок, парканів і воріт. На сайдинг ціна у Львові буває різна, залежно від того, який вид та виробника ви оберете. Але загалом це дуже практичний та вигідний для бюджету матеріал, який має довгий строк служби та легкий у монтажі.

Якщо ви хочете ознайомитися з асортиментом та детальніше дізнатися всі варіанти текстур, кольорів і їхню ціну, завітайте на сайт https://www.modernpl.com.ua/. Тут знайдете величезну кількість видів сайдингу від провідних виробників, а також зможете замовити доставку і монтаж вибраних зразків, які організують фахівці компанії “Сотекс Трейд”.

Що врахувати при виборі сайдингу

Сайдинг виконує не лише декоративну функцію, передусім це надійний захист вашого будинку від впливів несприятливих погодних умов та різних зовнішніх чинників, скажімо високої вологості чи сильних морозів. Він допомагає вберегти будинок від цвілі, а також підтримує високу температуру всередині дому, незалежно від того, який холод за вікном. Але є одне але, навіть два.

Насамперед потрібно вибрати якісні матеріали, які пройшли належну сертифікацію, а також правильно їх установити. Другий пункт, можливо, навіть важливіший. Адже хай навіть ви придбаєте найякісніший і найдорожчий сайдинг, але змонтуєте його, не дотримуючись технології, він може здутися й потріскати, довго вам не прослуживши.

Тому краще проконсультуватися з фахівцями стосовно того, яких сайдинг підійде для вашого варіанту, а також замовити професійний монтаж, щоб бути впевненим у надійності й довговічності обраного облицювання.

Які є види та текстури сайдингу, їх ціна

Для ваших потреб можна обрати такі види сайдингу, як вініловий, акриловий, металевий і фіброцементний. Найкращий як за ціновими параметрами, так і за простотою в роботі – вініловий сайдинг. Адже він:

  • не потребує додаткового фарбування;
  • його легко мити;
  • легкий, гнучкий та міцний;
  • не схильний до корозії;
  • стійкий до високих і низьких температур;
  • не розшаровується і не тріскає;
  • безпечний для довкілля.


Ціни на сайдинг коливаються в районі 150–350 гривень за лист, залежно від фірми-виробника, текстури та якості. Наприклад:

  • Цокольний сайдинг німецької фірми Docke – орієнтовно 300 грн за лист;
  • Сайдинг від польського виробника BORYSZEW – приблизно 160 грн;
  • Сайдинг з імітацією цегляної поверхні Stoune-House українського виробництва – майже 300 грн.

Такий сайдинг може мати текстуру, схожу на дерево (дуб, ясень або кедр), або імітувати кам’яне, цегляне та сланцеве облицювання. Відповідно кольори сайдингу можуть бути максимально наближеними до природних або мати інші відтінки. В асортименті компанії – сайдинг блакитного, коралового, м’ятного, бежевого, графітового, смарагдового, коричневого та білого кольорів.
Автор: Егор Мокрицкий, редактор рубрики "Будинок та затишок" на ЖЖ.info
Будинок та затишок | 21.10.2021 | Переглядів: 1194 | строительство, Облицовка, сайдинг

Читайте також на цю тему: